TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Coffee House - TiVo Discussion
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-24-2013, 10:23 AM   #61
bayern_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 198
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Slingbox 500 with HDMI is worthless IMO. What makes Sling great is ability to exploit the analog hole using component. I was very glad to see Roamios released with analog outputs still. A day will come when analog outputs on these boxes will be gone, though at that point probably HDMI/component adapters could be used to work around the HDCP nonsense.
Is there a way to get component out on a Roamio base with such a converter? (or possibly a breakout cable)

If so, I might pick up a Slingbox 350 to replace my Stream
bayern_fan is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 10:53 AM   #62
jjd416
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 42
Watch Away From Home Coming Holiday 2013

https://www.tivo.com/shop/stream

Looks like streaming away from home for TiVo Stream, other than the one built into the Roamio Pro and Plus, is coming the end of December 2013.
jjd416 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 11:01 AM   #63
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 71,555
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by MScottC View Post
Premium channels will not stream out of house..
WTF. Seriously?

This isn't an issue for streaming products from Dish (Hopper,) DirecTV (Genie,) or Verizon FIOS is it?

So, why TiVo?

TiVo has perfected the art of getting me exciting for a feature or product... and then surprising me with new and novel ways to disappoint me. What a joke. What a waste.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 11:06 AM   #64
bayern_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 198
Quote:
Originally Posted by Fofer View Post
WTF. Seriously?

This isn't an issue for streaming products from Dish (Hopper,) DirecTV (Genie,) or Verizon FIOS is it?

So, why TiVo?

TiVo has perfected the art of getting me exciting for a feature or product... and then surprising me with new and novel ways to disappoint me. What a joke. What a waste.
TiVo better fix this one soon because streaming is NOT the same as copying.
bayern_fan is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 11:16 AM   #65
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,225
It doesn't really impact me all that much because I am on FIOS, but I would be interested in hearing TiVo's resoning for this.

Did they get a cease and desist order? Was the decision based on a cable labs legal opinion of some type?

I know TiVo tends to be rather closed lipped about this kind of thing, but with as draconian some of the cable companies are being with the CCI byte - it would be good PR for them to present their best case.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 11:27 AM   #66
bayern_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 198
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
It doesn't really impact me all that much because I am on FIOS, but I would be interested in hearing TiVo's resoning for this.

Did they get a cease and desist order? Was the decision based on a cable labs legal opinion of some type?

I know TiVo tends to be rather closed lipped about this kind of thing, but with as draconian some of the cable companies are being with the CCI byte - it would be good PR for them to present their best case.
Hoping Margret is watching this thread and might be able to shed some light on this. She's been excellent with communication regarding the Roamio so far!
bayern_fan is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 11:43 AM   #67
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,225
She has been very careful - and I do not blame her. She provides quick informational posts and doesn't engage in debate or conversation.

It is very rare that she will answer the "why" question...

Just glad I have FIOS!!!!
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:17 PM   #68
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by bayern_fan View Post
Is there a way to get component out on a Roamio base with such a converter? (or possibly a breakout cable)

If so, I might pick up a Slingbox 350 to replace my Stream
Something like this is what you would need (HDMI to component + R/L audio output):
http://www.monoprice.com/products/pr...1410&p_id=8125
Here's a different one available at Amazon (but based on reviews you probably should shop around):
http://www.amazon.com/Kanex-Pro-HDRG...l+audio+output
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj : 10-24-2013 at 01:23 PM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:22 PM   #69
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,998
Are just the premium channels blocked? Or all channels with CCI set?
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:47 PM   #70
bayern_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 198
Thanks moekj! Will look further into this. Much cheaper than buying a Mini+breakout component cable for the slingbox
bayern_fan is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:05 PM   #71
davezatz
Funkadelic
 
davezatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 4,322
Quote:
Originally Posted by MScottC View Post
Very cool... 2 notes... as someone else noted only wi-fi is supported. Apparently LTE to come later. Premium channels will not stream out of house.
Pretty sure FiOS just locks down HBO... Showtime and others are probably good go for me. Will have to borrow my wife's iPhone to test.
davezatz is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:12 PM   #72
davezatz
Funkadelic
 
davezatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 4,322
Interesting note from the support site, hm.

http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/2762/

Quote:
I can't achieve full signal strength (6 dots)
Currently, the TiVo App for iOS uses a proxy server to handle transfers between your TiVo DVR and your iOS device. Soon, you will be able to connect directly to your home network-when this happens, you will be able to get all six dots. Until then, the highest attainable signal strength is five dots.

The proxy server does not affect your ability to stream or download programs.

davezatz is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:27 PM   #73
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 1,001
Quote:
Originally Posted by davezatz View Post
Interesting note from the support site, hm.

http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/2762/
I just noticed that tidbit as well while looking over the help documentation. This explains why we see options for port forwarding on the sys-info page for the Stream, but no setup is currently required for that. The port-forwarding will be necessary in the future to allow direct connections to your home IP.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:27 PM   #74
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,998
I noticed that on the full system info screen. There is a checkbox for port forwarding, but you can't actually check it.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 08:45 PM   #75
NeZorf
Registered User
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 79
That proxy note in faq sounds promising. Does 1) streaming & 2) downloading outside the home work when the Roamio is behind a 'Double NAT' network? Would be grateful if someone is able to test that setup. TIA
NeZorf is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 07:54 AM   #76
gamo62
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 426
I can't stream most of my channels. In or out of home network. Oh that's right. It's because they're H.264 and the Stream cannot handle that format.
gamo62 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 08:52 AM   #77
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,650
Most of your channels are in H.264? Where is that?
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 09:07 AM   #78
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 71,555
TC CLUB MEMBER
I don't understand why we can stream CCI byte shows inside the home... but can't stream those same shows, outside the home.

Is this an issue with the streaming solutions from DTV, Dish, or FIOS? If not, why is it an issue with TiVo?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 09:24 AM   #79
SullyND
L: 14-49
 
SullyND's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Chicago Burbs
Posts: 7,708
Quote:
Originally Posted by Fofer View Post
Is this an issue with the streaming solutions from DTV, Dish, or FIOS? If not, why is it an issue with TiVo?
TiVo does not have the same relationship with the content providers as DTV, Dish, or FIOS.
__________________
Earl: A purpose is a great thing to have, it gives you a reason to wake up every morning.
Randy: So a purpose is like a box of powdered donut holes?
Earl: Exactly.
SullyND is online now   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:11 AM   #80
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,225
Seems overly cautious to me...

I wish I knew the details that lead to the decision to restrict it. Damn lawyers!
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:17 AM   #81
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Are just the premium channels blocked? Or all channels with CCI set?
This affecters ALL channels with CCI. Almost makes OHS worthless for people like myself with most channels being marked CCI.
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:25 AM   #82
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,225
currently it seems as though you can stream live TV with the CCI set, but not recorded. Place Shifting vs Time Shifting...

Not sure if this is a bug or by design.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:30 AM   #83
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 175
I noticed this as well, what sense could this possibly make?
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:32 AM   #84
David Platt
Manually-adjusted
 
David Platt's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Portland, OR
Posts: 9,984
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by davezatz View Post
Pretty sure FiOS just locks down HBO... Showtime and others are probably good go for me. Will have to borrow my wife's iPhone to test.

All FiOS isn't created equal-- here, FiOS locks down everything except locals.
David Platt is online now   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:48 AM   #85
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,225
Quote:
Originally Posted by David Platt View Post
All FiOS isn't created equal-- here, FiOS locks down everything except locals.
When people discuss FIOS generally they are talking about Verizon Communications, I assume you have Frontier Communications and yes, they have set different rules.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:58 AM   #86
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,225
Quote:
Originally Posted by ahwman View Post
I noticed this as well, what sense could this possibly make?
Like I said, I am not sure if this is a bug or by design.

If it is by design, TiVo may have interpreted (or been provided guidance) the CCI guidlnes in a way that will not allow them to stream "time shifted" / protected content. However, streaming "real time" / protected content may have been determined to be allowed.

As I have said in the past, I would really love to see a legal reading on this. And I do think that should be in the public domain. TiVo didn't make this decision because they wanted too, they made this decision because the felt it was mandated.

If it is mandated, then a legal interpretation of the public laws should be available.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 11:43 AM   #87
sirfergy
Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 280
I have an iPhone 4, and after about two minutes my stream just stops. I've tried multiple times and I can only get about two minutes in. Has anyone else seen this?
sirfergy is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 02:17 PM   #88
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,998
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
Like I said, I am not sure if this is a bug or by design.
My guess is bug. TiVo uses sort of a macro for live TV in the app. They probably don't have a way to verify the CCI byte of the channel before allowing you to start the stream and once it's going they don't seem to have a way to abort, as evidenced by the whole start streaming on wifi but continue on LTE trick. I'm betting this will get "fixed" soon.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2013, 12:14 AM   #89
seanm57
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by jjd416 View Post
]

Looks like streaming away from home for TiVo Stream, other than the one built into the Roamio Pro and Plus, is coming the end of December 2013.
What makes you think that makes it end of December? They didn't say Christmas 2013. They said holiday. The holiday season starts at thanksgiving.

Their twitter statement said 2 to 3 weeks from now.
seanm57 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2013, 01:48 AM   #90
Worf
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,710
Quote:
Originally Posted by bayern_fan View Post
Is there a way to get component out on a Roamio base with such a converter? (or possibly a breakout cable)

If so, I might pick up a Slingbox 350 to replace my Stream
The HDFury series of boxes convert HDMI+HDCP to component/RGB.

They aren't cheap though - you're looking at $300 or so for just the converter.

But doesn't the Roamio already have component outputs? Why not just use that and use the passthrough connection?
Worf is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:50 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |