TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 10-09-2013, 04:06 PM   #31
tre74
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 83
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
That's what I just ran. I have the Roamio Plus hooked up directly to Airport Extreme on a gigabit connection. PC hooked up on same connection.

I transferred a 60 minute program with a file size of 7.45 GB in 8:27.

EDIT: BTW, same program instead transferred via a 10/100 switch, completed in 11:56 at (83 Mbps).

This was using kmttg. Not sure if Tivo Desktop would be slower or not.

-Kevin
Yikes, that is fast, lol.
tre74 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:04 PM   #32
Devx
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 269
I've only done a few tests but from what I've seen using Tivo Desktop, pulling from the Pro/Plus, they do about 140-200Mbps to the PC. I haven't seen anything under 140Mbps. I've not pulled from the PC yet to check transfer speeds nor done any Pro<->Plus transfers yet.
__________________
Roamio Pro
Roamio Plus (3TB)
Premiere Elite/XL4
THD 2TB x 2
Humax S2 300GB (retired)
Devx is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:10 PM   #33
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by Devx View Post
I've only done a few tests but from what I've seen using Tivo Desktop, pulling from the Pro/Plus, they do about 140-200Mbps to the PC. I haven't seen anything under 140Mbps. I've not pulled from the PC yet to check transfer speeds nor done any Pro<->Plus transfers yet.
Can I ask:

1) What version of Tivo Desktop are you running?
2) How are you measuring speeds?

I haven't yet done a test on Tivo Desktop yet so I might try later.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:13 PM   #34
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,070
With my Roamio Pro I get 190Mb/s transfer rates, at least the last time I looked, from my Roamio Pro to my TiVo Desktop PC or KMTTG. As reported in the transfer history in the DVR Diagnostics section.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:28 PM   #35
Devx
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Can I ask:

1) What version of Tivo Desktop are you running?
2) How are you measuring speeds?

I haven't yet done a test on Tivo Desktop yet so I might try later.

-Kevin
1) 2.8.3
2) Task Manager (Win8)
__________________
Roamio Pro
Roamio Plus (3TB)
Premiere Elite/XL4
THD 2TB x 2
Humax S2 300GB (retired)
Devx is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:28 PM   #36
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
With my Roamio Pro I get 190Mb/s transfer rates, at least the last time I looked, from my Roamio Pro to my TiVo Desktop PC or KMTTG. As reported in the transfer history in the DVR Diagnostics section.
Where? Only thing I see in the DVR Diagnostics is Tuner and Cable card info.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:36 PM   #37
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,070
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Where? Only thing I see in the DVR Diagnostics is Tuner and Cable card info.

-Kevin
Sorry about that. It's "view Network Diagnostics" on the network page. And then the transfer rates are under "view Transfer History"
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:39 PM   #38
Alan_r
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 33
I got around 100-110Mb on my tests
I transferred a 17.3GB file in 24 minutes.

I was using kmttg and a roamio plus

So, sad to see its only 100ishMb, but if it was a 100Mb LAN then I probably would have seen 40Mbps.

Still though, Id be much happier somewhere around 200Mb instead.
Alan_r is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:39 PM   #39
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by Devx View Post
1) 2.8.3
2) Task Manager (Win8)
Thanks. I'm on Windows 7 on this machine and I see in Resource Monitor a couple of numbers.

As I transfer a show (Tivo Desktop 2.8.3) the overall Network I/O fluctuates between 160 Mbps - 196 Mbps.

The curl.exe process itself though is measured in B/sec. That number basically tops out around 24,000,000 B/sec (around 184 Mbps).

Doing the same transfer with kmttg, the overall Network I/O is 120 - 141 Mbps.

It usually averages and settles around 128 Mbps in kmttg.

So looks like Tivo Desktop might be a little quicker.


-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:44 PM   #40
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Sorry about that. It's "view Network Diagnostics" on the network page. And then the transfer rates are under "view Transfer History"
Thanks! Found it....never knew that screen was there.

For my kmttg transfers it looks like that reports in the 125 Mbps range.
For the Tivo Desktop transfers, it was reporting 176 Mbps.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 07:33 PM   #41
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,186
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Thanks. I'm on Windows 7 on this machine and I see in Resource Monitor a couple of numbers.

As I transfer a show (Tivo Desktop 2.8.3) the overall Network I/O fluctuates between 160 Mbps - 196 Mbps.

The curl.exe process itself though is measured in B/sec. That number basically tops out around 24,000,000 B/sec (around 184 Mbps).

Doing the same transfer with kmttg, the overall Network I/O is 120 - 141 Mbps.

It usually averages and settles around 128 Mbps in kmttg.

So looks like Tivo Desktop might be a little quicker.


-Kevin
Make sure it's apples vs apples. If you have "quick transfers" turned on in TiVo Desktop then you should turn on TS Transfers in kmttg.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 08:01 PM   #42
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Make sure it's apples vs apples. If you have "quick transfers" turned on in TiVo Desktop then you should turn on TS Transfers in kmttg.
This option doesn't work for me. The download fails each time.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 08:05 PM   #43
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,186
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
This option doesn't work for me. The download fails each time.

-Kevin
What is TiVo Desktop set to? If you have "fast transfers" turned on there and it's working then kmttg TS Transfers should work too for the same title. All TTG programs download programs the same way via http, so given you are downloading same program in same container and to the same destination drive, there should not be a big difference in transfer speeds.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 09:04 PM   #44
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
What is TiVo Desktop set to? If you have "fast transfers" turned on there and it's working then kmttg TS Transfers should work too for the same title. All TTG programs download programs the same way via http, so given you are downloading same program in same container and to the same destination drive, there should not be a big difference in transfer speeds.
In Tivo Desktop I have the File Transfer Speed (Use the fastest method) checked.

Yeah, weird......I just tried again in kmttg and it's working now. And the transfers are faster.

I guess the only downside is you lose the ability to decode the files if you wanted to.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 10:00 PM   #45
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,186
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
I guess the only downside is you lose the ability to decode the files if you wanted to.
If using tivodecode, yes, but not if you have VideoRedo.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 12:51 AM   #46
shortcut3d
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 36
Windows and OSX have shown the same transfer speeds for me. I also checked on a Synology NAS on both the interface, and disk writes. In addition, I was able to confirm transfer speeds on a Ubiquiti ER-POE router, which shows individual port Tx/Rx.
shortcut3d is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 12:53 AM   #47
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,267
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Can I ask:

1) What version of Tivo Desktop are you running?
2) How are you measuring speeds?

I haven't yet done a test on Tivo Desktop yet so I might try later.

-Kevin
I just log into the web interface and download via a browser and use it's Kbps rating as my metric.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:55 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |