TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 09-23-2013, 11:11 AM   #1
tivoknucklehead
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando Florida
Posts: 616
anyone using a wireless AC router?

does it work ok with a Tivo? is the range any better than your N? any brand or model recommendations?
tivoknucklehead is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 11:43 AM   #2
bayern_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 192
Quote:
Originally Posted by tivoknucklehead View Post
does it work ok with a Tivo? is the range any better than your N? any brand or model recommendations?
The current line of Roamios do not have the AC band on their wireless chip, so there are unlikely to be any gains in that regard.

With that being said, I do have a Netgear R6300 router and have experienced excellent transfer speeds and stutter-free streams of recorded content to my iOS devices via Tivo Stream.
bayern_fan is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 12:28 PM   #3
TC25D
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 202
Ditto on the R6300 experience.
TC25D is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 12:37 PM   #4
HarperVision
Registered User
 
HarperVision's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 815
Double ditto with the Asus AC66U.
__________________
Dave Harper
Director, Event Technology
ISF, CTS
HarperVision is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 01:58 PM   #5
lickwid
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 70
My Roamio is hardwired to my Asus RT-AC66U, but the wireless to my iPad works great. Quality of the video is perfect. I hope once TiVo rolls out streaming outside the home the quality is on par with the Slingbox 500.
lickwid is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 02:14 PM   #6
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 12,582
Also zero problems with an ASUS RT-N56U in AP mode and a Roamio Pro connected to a Dlink DAP1522 wireless Bridge. The experience, from a user perspective, is identical to using Ethernet and MoCA. I saw no issues when I tested it out recently.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x2
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |