TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-13-2013, 10:10 PM   #1
gweempose
Registered User
 
gweempose's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Northbrook, IL
Posts: 1,907
Premiere stops responding to remote commands while streaming ...

On two recent occasions, my Premiere XL completely stopped responding to remote commands while I was streaming a show from one of my other boxes. Once the show ended, I was then able to once again control the machine normally. Has anyone else experienced something like this?
__________________
(1) Roamio Pro
(1) Premiere XL4
(1) Premiere XL
(3) Minis

gweempose is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 10:06 AM   #2
kpepling
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 20
I have. I found that I didn't run into the problem if I pulled up the title of the show and just pressed play but if I went into the description it was definitely more likely to happen.
kpepling is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 12:09 PM   #3
gweempose
Registered User
 
gweempose's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Northbrook, IL
Posts: 1,907
Quote:
Originally Posted by kpepling View Post

I have. I found that I didn't run into the problem if I pulled up the title of the show and just pressed play but if I went into the description it was definitely more likely to happen.
Interesting. I'll have to give that a try next time. Do you recall what model you were streaming from when the lockup occurred? I believe it happened to me when streaming from both a Premiere XL and a Roamio Pro.
__________________
(1) Roamio Pro
(1) Premiere XL4
(1) Premiere XL
(3) Minis

gweempose is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 02:58 PM   #4
kpepling
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by gweempose View Post
Interesting. I'll have to give that a try next time. Do you recall what model you were streaming from when the lockup occurred? I believe it happened to me when streaming from both a Premiere XL and a Roamio Pro.
I was streaming from my elite to my regular premiere.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
kpepling is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 02:35 PM   #5
e_identity
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 18
me2-with Netflix

This happened to me while streaming a program using Netflix. No response to remote commands like pause, play, backarrow, etc..... Finally, I pressed the <tivo> button, and the unit responded to that. Overall, this was annoying because I really wanted to pause play, not shut down Netflix. This was on a two tuner premiere about a week ago. I haven't tried it since.
__________________
e_identity
Premiere XL & Premiere
e_identity is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 12:40 PM   #6
gweempose
Registered User
 
gweempose's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Northbrook, IL
Posts: 1,907
Unfortunately, it's happened to me a couple more times now. In both cases, I had to unplug the TiVo. It would not recognize any remote commands at all, including the TiVo button. This is getting very frustrating.
__________________
(1) Roamio Pro
(1) Premiere XL4
(1) Premiere XL
(3) Minis

gweempose is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2013, 06:55 PM   #7
scandia101
Just the facts ma'am
 
scandia101's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: MN, greater TC metro area
Posts: 9,410
Quote:
Originally Posted by gweempose View Post
Unfortunately, it's happened to me a couple more times now. In both cases, I had to unplug the TiVo. It would not recognize any remote commands at all, including the TiVo button. This is getting very frustrating.
Have you tried using the Tivo app on android or ios when this happens? I've found that the majority of the time, when my Premiere freezes and won't accept commands from the ir remote, the app will at least allow me to exit the frozen state w/o having to pull the plug by allowing me to get to the home screen via the app's tivo button or by choosing a recording and playing it. It's not a solution, but it is a whole lot quicker and easier than pulling the plug and waiting for it to restart.
__________________
discipuli nostrum bardissimi sunt.
scandia101 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |