TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average.
Old 09-16-2013, 05:53 PM   #1
bradenmcg
Big Geek
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mayfield Heights, OH
Posts: 28
What speed is the Mini's Ethernet port?

Subject says it all. Is it just 10/100 or is it gig-capable (not that it should really need it)? The Roamio has a 1G port from what I can see, but they don't mention speed for the Mini. Depending on the size of buffers on the intermediate switch(es), the speed mismatch can cause problems in some cases.

I've seen trouble with XBox360 as a Media Center Extender connecting to Win7 WMC. The Win7 PC has a good Intel NIC, is connected to the same gigabit switch as the Xbox, but the Xbox still occasionally spits out "network issue" errors which I can only surmise are somehow related to the speed mismatch (360 only has a 100Mb port).
__________________
TWC + TivoHD x2 (M-Card + TRs) > DirecTV MultiRoom > TWC WHDVR > TWC + 2x HDHomeRun Prime (M-Card + TRs) + WinMC + Xbox360 Extenders > Roamio Plus w/3TB, 2x Minis
bradenmcg is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 09:04 PM   #2
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,262
Only the Romaio Plus and Pro have gigabit ports. The basic unit is only 10/100.

The Mini is also 10/100. However since it only supports streaming of a single program, and does not act as a bridge, that's plenty. The maximum bitrate allowed by the ATSC specification is 19.2Mbps, which is well below the threshold for for 10/100 networking.

I'm not sure what is causing your XBox connection problem, but when similar problems were cropping up on the Mini they were traced to "green" switches. You may have a similar problem with yoour XBox setup.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 09:07 PM   #3
kherr
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 95
Definitely not 1G. One of my managed switches reports 10M, the other managed switch reports 100M. Whatever it is, it just needs to support the one data stream coming into it.
kherr is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 01:39 AM   #4
bradenmcg
Big Geek
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mayfield Heights, OH
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
I'm not sure what is causing your XBox connection problem, but when similar problems were cropping up on the Mini they were traced to "green" switches. You may have a similar problem with yoour XBox setup.
I wish it were that simple... Problem happened with both an HP 1810-24G (which has a green option but was all disabled), as well as a Cisco Small Biz 300 switch (which also has a green option that was turned off).

Irrelevant now since I have Minis.
__________________
TWC + TivoHD x2 (M-Card + TRs) > DirecTV MultiRoom > TWC WHDVR > TWC + 2x HDHomeRun Prime (M-Card + TRs) + WinMC + Xbox360 Extenders > Roamio Plus w/3TB, 2x Minis
bradenmcg is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 11:04 AM   #5
pillpusher84
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Only the Romaio Plus and Pro have gigabit ports. The basic unit is only 10/100.

The Mini is also 10/100. However since it only supports streaming of a single program, and does not act as a bridge, that's plenty. The maximum bitrate allowed by the ATSC specification is 19.2Mbps, which is well below the threshold for for 10/100 networking.

I'm not sure what is causing your XBox connection problem, but when similar problems were cropping up on the Mini they were traced to "green" switches. You may have a similar problem with yoour XBox setup.
exactly ... 10/100 is enough in this case
pillpusher84 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:59 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |