TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-14-2013, 02:22 PM   #1
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
PyTiVO + Playon + Roamio = Not Working

I've got a very old version of PyTiVo running on my WIN media server. This is the setup I've used for ages to host Playon on my TiVos.

I just recently upgraded to a Roamio Basic and today when trying to pull a locally stored movie from that server I realized my setup must no longer work. Everything looks fine and dandy, it's just after I set up the movie to transfer that nothing happens. I can see the files, I can choose the files, and they show up in my TiVo's to-do list just fine. There's just a break down somewhere that's causing the files not to actually transfer.

I also tried to push the same file from the PyTiVo web interface to no avail.

Not sure where the breakdown is. I have another instance of PyTiVo running on a Mac in another part of the house that works just fine. I can push/pull whatever. However it's a newer version of PyTiVo and I can't get it to see the drives on my network that store all my media files and it's not set up for Playon so it's worthless to me for this instance.

Any thoughts?
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 03:35 PM   #2
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
I updated my PyTiVo configuration to the lucasnz fork and now can get the blue transfer light to show up when transferring from my media server, but it's only transferring about 1 to 7 minutes of any video requested.

I get this error:

PHP Code:
INFO:pyTivo.video.transcode:(10054'Software caused connection abort')
INFO:pyTivo.video.video:(10054'Software caused connection abort')
INFO:pyTivo.video.video:[14/Sep/2013 17:13:51Done sending "F:\DVD Movies Archi
ve\80's & Classics\Back To The Future Trilogy\Back To The Future - Part I [1985]
.avi" 
to Family Room83462144 bytes17.49 Mb/
I must have screwed something up... now when I go to localhost:9032 in my browser the page won't load. ARGH! Bad timing too, as I have to leave for the evening. I hate not finishing what I start.
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr

Last edited by HeatherA : 09-14-2013 at 04:16 PM.
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 04:17 PM   #3
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 5,840
Is it just PlayOn files that pyTivo is failing on?
__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 04:22 PM   #4
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
Quote:
Originally Posted by dlfl View Post
Is it just PlayOn files that pyTivo is failing on?
No, these files are direct shares from the PC running PyTiVo
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 12:36 PM   #5
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
I haven't tested Playon plugin yet, but a complete delete of the existing pyTivo setup and a fresh start appears to have fixed the issues with transferring files from my media center to my TiVos. So far I've successfully pulled 2 30 minute episodes. I'm now trying to push a movie and will see what happens with that.

One thing I notice on the Windows install, which is different from my previous 2012 install, is that I don't appear to be using Command Prompt or Java to run pyTivo. It appears to rely only on python. Seems to be simpler.
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 02:02 PM   #6
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
My frustration level is increasing. I am now able to transfer video files from my media server to my TiVos. I however, can not get Playon to work again. I can see the share, but when I click on it I just get the notice that the Now Playing List could not be displayed because it is unavailable. I've made sure to check the port with the neat little port checker app, I've got the config file changed. I just do not have a clue why it's not showing. I may need to stop messing with this for awhile and re-charge my brain power because it is fried.
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 02:11 PM   #7
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 5,840
Not sure how you installed the playon plugin but see this new thread for my recommended method:
http://pytivo.sourceforge.net/forum/...gin-t2460.html

Check that:
PlayOn and pyTivo are running and on the same computer.
Your pytivo.conf file has the correct playon share entry (see attachment to thread linked above).
__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 02:32 PM   #8
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
Quote:
Originally Posted by dlfl View Post
Not sure how you installed the playon plugin but see this new thread for my recommended method:
http://pytivo.sourceforge.net/forum/...gin-t2460.html

Check that:
PlayOn and pyTivo are running and on the same computer.
Your pytivo.conf file has the correct playon share entry (see attachment to thread linked above).
I actually followed the instructions in your Playon package I downloaded.

My old setup had Playon installed the original way following jkasyan's instructions (I believe)

I'm just not sure where the breakdown is, though the pyTivo fork I installed seems much less stable on my Roamio than it has in the past. I keep losing my shares so maybe I need to go back to my old install and see if I can tweak it to work with the Roamio? At this point I'm just plain confused.
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 02:43 PM   #9
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
One other thing... when I go to http://localhost:53478 I get a 404 error so some configurations somewhere must be wrong.
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 03:28 PM   #10
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 824
I downloaded the mcbrine fork and re-installed your play on plugin and now everything is working just fine. So weird... but I'm happy and hope I don't have to mess with this for quite some time to come
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |