TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 09-13-2013, 10:45 PM   #1
wmhjr
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 506
New Mini issue....

Today, had a new Mini experience that has not happened to me before.

Turned on display. Blue screen, with the "wait a moment" little circle thing rather than the normal behavior where it asks if you want live TV, etc.

Waited 20 minutes, just to give it time. Never changed. No response via remote. Only recourse was to unplug mini. After about a 7 minute boot cycle, it came up normally.

No power issues (it's behind a UPS), no Fios issues, nothing happened to the host, etc. It just barfed for no apparent reason.

Just sharing in case anyone else has experienced this new feature.
wmhjr is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 01:04 AM   #2
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,074
Quote:
Originally Posted by wmhjr View Post
Today, had a new Mini experience that has not happened to me before.

Turned on display. Blue screen, with the "wait a moment" little circle thing rather than the normal behavior where it asks if you want live TV, etc.

Waited 20 minutes, just to give it time. Never changed. No response via remote. Only recourse was to unplug mini. After about a 7 minute boot cycle, it came up normally.

No power issues (it's behind a UPS), no Fios issues, nothing happened to the host, etc. It just barfed for no apparent reason.

Just sharing in case anyone else has experienced this new feature.
Just happened to me, thought the power cable had come out a little from the back, so I unplugged than plugged back in all went well.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 06:52 AM   #3
ilkevinli
Registered User
 
ilkevinli's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: NYC
Posts: 92
This has happened to me also.
ilkevinli is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 09:25 AM   #4
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,332
This always happens to one of my Minis whenever there is an update. After the update it comes back up and has a blue screen with the spinning blue circle. I need to unplug it and then it boots again fine. I have no idea why the one always does this but it has always worked fine for me otherwise.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 03:54 PM   #5
Digital Man
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 28
This happened to me yesterday.
Digital Man is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 09:15 PM   #6
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,074
OK there must be a problem let call it the spinning blue circle (SBC) problem, will someone report this to TiVo ? I can't because the Mini it happened on is now at my friends home.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2013, 06:56 PM   #7
SugarBowl
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Cary, NC
Posts: 753
One of my minis is doing this now, and I can't get past it. I reboot, and after a few minutes I get a blue screen with 'One Moment...' but it never goes away.
SugarBowl is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2013, 11:13 PM   #8
acvitale
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
More mini issues

I have a Roamio Plus and 2 Minis.

As of this evening one of the minis stopped streaming. It was completely unresponsive and locked up.

Power cycled the unit and it now stops during the boot up saying

Wait a moment with the Blue circle just before the short TIVO video would normally start. Tried several reboots. Let it sit for 2+ hrs.

No luck. Any ideas on how to resolve.

Tried moving it to the other TIVO mini location and swapped them still have the problem with the unit (not the location)

Arghh!
acvitale is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2013, 11:19 PM   #9
mattman84
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Same here. Mini with Roamio Plus. To get past the spinning circle I can pull the power, then pull the Ethernet or coax (whichever you're using), then plug in power, and wait until it's fully booted to plug Ethernet/coax back in.

Once I'm to this point though it claims it cannot see my Roamio. Connections to the TiVo service are fine. I can also, oddly enough, stream live TV from my Roamio. Multiple reboots of every link in the chain have not helped.

I tried changing the name of the Mini on tivo.com and restarting guided setup. Perhaps that wasn't the best idea. I now cannot get past the Name This TiVo Box section of guided setup. I select a name but cannot move forward from there.
mattman84 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 12:39 AM   #10
jstevenson
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 27
same issue just hit my Mini.

Use a Moca connection to a Roamio. WTF.
jstevenson is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 12:52 AM   #11
jstevenson
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 27
Roamio is showing a good connection to TiVo service. Reset the network settings. Reset the Mini multiple times and still hangs at same point.

Curious that these all cropped up today with all the C133 issues.
jstevenson is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 01:52 AM   #12
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 260
I expect these issues to be resolved around midnight Pacific. (Sorry)

--Margret
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 06:14 AM   #13
BaileySVU2001
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 13
Just checked this morning (3 am PST) and it's still not working. Mini now shows no connection at all. Hopefully it's just a matter of time...
BaileySVU2001 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 09:01 AM   #14
henryseiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 5
Exclamation Really!

Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
I expect these issues to be resolved around midnight Pacific. (Sorry)

--Margret
Thanks for the update, Margaret. Maybe posting this on your voicemail would be a good idea for all those not on these forums, eh?

However, that said, my Mini still says it can't find the DVR this AM. Calling the CS. Do they know about your issue and it's current state? Maybe you could go into some more detail about the issues and how to properly reset from these problems in the future???
henryseiden is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 09:12 AM   #15
mike-d
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Baltimore, MD Area
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by BaileySVU2001 View Post
Just checked this morning (3 am PST) and it's still not working. Mini now shows no connection at all. Hopefully it's just a matter of time...
12/12/13 7 AM, my mini still can not see the Roamio (which has a C133), but the mini can access my premieres.
mike-d is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 09:23 AM   #16
henryseiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 5
Thumbs down Mini loses access to DVR (via MOCA)

Quote:
Originally Posted by wmhjr View Post
Today, had a new Mini experience that has not happened to me before.

Turned on display. Blue screen, with the "wait a moment" little circle thing rather than the normal behavior where it asks if you want live TV, etc.

Waited 20 minutes, just to give it time. Never changed. No response via remote. Only recourse was to unplug mini. After about a 7 minute boot cycle, it came up normally.

No power issues (it's behind a UPS), no Fios issues, nothing happened to the host, etc. It just barfed for no apparent reason.

Just sharing in case anyone else has experienced this new feature.
Obviously not a barf. But the fix is not apparent, I had the same issue and apparently others on this forum. Ms. Schmidt was nice enough to reply, but since CS was closed, no one there could deal with the recovery issues inherent to those who involved in the resulting issue from what TiVo systems (seems to have) caused to users, which is disheartening.

I can share how I recovered from the boot issue, same as some others (but before reading it here), finally re-plugged BOTH the Moca Box power, the Mini's RF, then re-attached the power to the Mini. It booted much faster than the previous method (what you tried).

Repowering the XL4. Currently waiting for CS to open unto determine how to reset (if needed) the DVR to share out one tuner.

Based on my experiences and what appears here, the issue has to be that whatever was done somehow prevents the Mini from seeing the DVR shared tuner and/or turns off the shared tuner. I had complained about this issue in the past with the Mini (was intermittent one).
henryseiden is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 10:07 AM   #17
SugarBowl
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Cary, NC
Posts: 753
I was told by Tivo customer service that my unit 'had died' and was issued an RMA number for a free replacement.. Should I just wait and see if works in a few days ?
SugarBowl is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 11:32 AM   #18
acvitale
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
I expect these issues to be resolved around midnight Pacific. (Sorry)

--Margret
11:30am EST (8:30am PST) no fix, no luck, just a useless box that frustrates me more with each passing moment.
acvitale is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 11:43 AM   #19
SugarBowl
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Cary, NC
Posts: 753
Quote:
Originally Posted by acvitale View Post
11:30am EST (8:30am PST) no fix, no luck, just a useless box that frustrates me more with each passing moment.
same here. It seems like the Roamios are only allowing 1 mini to be attached.
SugarBowl is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 11:57 AM   #20
acvitale
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Finally got it going.... No thanks or help from TIVO

Quote:
Originally Posted by mattman84 View Post
Same here. Mini with Roamio Plus. To get past the spinning circle I can pull the power, then pull the Ethernet or coax (whichever you're using), then plug in power, and wait until it's fully booted to plug Ethernet/coax back in.
I re read the thread and found this. Tried it.

FINALLY got it to work by disconnecting ethernet and coax. Waiting to boot to the screen with the message it could not connect. Plugged in the MoCA and sure enough within 5 secs everything is working again.

It does see the Roamio Plus and is working normally.

Scared of what happens with a power failure or whatever.

Tivo support was of NO ASSISTANCE telling me the unit was defective and send it in there was no way to make it work.

Thanks to the forum for your help and specifically to MattMan84 !
acvitale is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 12:25 PM   #21
mattman84
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
You're welcome! In all fairness I just used TiVo's own support article:

http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/385
mattman84 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 10:00 AM   #22
mattman84
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
As an update, I plugged my Mini back in last night to begin guided setup again. It took some time downloading and applying an update, and from there all was good again. I was able to get past the name selection screen and it once again saw my Roamio. Thanks for whatever it was that fixed things!
mattman84 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 01:47 PM   #23
reneg
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 463
I just ran across the Spinning Blue Circle issue this morning. Only way out was to reboot. I wound up rebooting both the Roamio & the mini. I'll have to see if it happens again.
reneg is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:02 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |