TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 61 votes, 5.00 average.
Old 09-07-2013, 10:05 AM   #871
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,350
Quote:
Originally Posted by nooneuknow View Post
When was The TiVo HD officially released (I know sometime between the S3 and Premiere)? That's missing.

One could also wonder if TiVo might do a similar lower-cost release of a Roamio Plus/Pro, if they find the sales are sluggish, due to price...

They could do something like take out the wireless daughterboard, and other cost saving parts, and have a Roamio "budget" with 6 tuners...
I got my Launch TiVoHD in Summer 2007. It was late July or early August.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2013, 03:06 AM   #872
b_scott
TiVo Fan
 
Join Date: Nov 2006
Location: chicago, il
Posts: 1,051
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
I remember when the Premiere had 3-4 major updates in a year, and how psyched we all were. TiVo also became suddenly open with their communication.

Then the next year it was back to hush-hush and one update.
I can't remember the last update. Used to be every few months.
b_scott is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2013, 12:34 PM   #873
BruceShultes
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Albany, NY
Posts: 397
One of the changes I suspect will be added in the future is replacing the 802.11n with 802.11ac.

It won't make any difference to me, since I am hard wired, but it could make a big difference for people who have to use wireless.
BruceShultes is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2013, 07:49 PM   #874
wco81
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, CA
Posts: 246
Wireless ac to Ethernet bridge?
wco81 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2013, 08:09 PM   #875
jmpage2
Registered User
 
jmpage2's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,898
Wifi to ethernet bridge could be added via software but its not really of much value.
jmpage2 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2013, 08:34 PM   #876
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 70,933
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by jmpage2 View Post
Wifi to ethernet bridge could be added via software but its not really of much value.
Huh? The box already has ethernet and 802.11n.

A hardware update would be required for 802.11ac.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2013, 11:00 PM   #877
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,871
TiVo at CEDIA Expo


TiVo at CEDIA EXPO 2013
You need to upgrade your Flash Player

sbiller is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2013, 11:17 PM   #878
JohnnyO
Crimper
 
Join Date: Nov 2002
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 307
I've had my Roamio Basic (with upgraded drive) running for a week now. This weekend I swapped it to the main TV. So far, it has been performing very well. It is a great upgrade from the TiVoHD!
JohnnyO is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 08:38 AM   #879
Airkat
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 25
For anyone who has a Roamio and a Premiere, is it worth the upgrade? Are all the menus finally HD? I stopped following Tivo when they kept missing promises (like all HD menus and both cores activated to speed up UI).
Airkat is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 08:48 AM   #880
TC25D
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 202
No, all the menus are not HD, however, the menus I use the most, are.
TC25D is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 08:49 AM   #881
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,350
Quote:
Originally Posted by Airkat View Post
For anyone who has a Roamio and a Premiere, is it worth the upgrade? Are all the menus finally HD? I stopped following Tivo when they kept missing promises (like all HD menus and both cores activated to speed up UI).
Both cores are activated in the Premiere.

I just dropped my slide remote. That is an extremely rare event for me.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 09:36 AM   #882
dswallow
Save the Moderatоr
 
dswallow's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Long Branch, NJ, USA
Posts: 49,231
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by Airkat View Post
For anyone who has a Roamio and a Premiere, is it worth the upgrade? Are all the menus finally HD? I stopped following Tivo when they kept missing promises (like all HD menus and both cores activated to speed up UI).
It's worth the upgrade for the speed improvements alone. But it's also nice having 6 tuners instead of 4 (or 2). I'm still considering replacing a 2-tuner Premiere with a Basic model Roamio for the OTA tuners, but as I don't really use the OTA tuner except as a fallback should there be issues with cable, it's not a pressing need.
__________________
¯\_(ツ)_/¯****************
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dswallow is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 02:44 PM   #883
Beryl
Registered User
 
Beryl's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Texas
Posts: 4,007
Quote:
Originally Posted by dswallow View Post

It's worth the upgrade for the speed improvements alone. But it's also nice having 6 tuners instead of 4 (or 2). I'm still considering replacing a 2-tuner Premiere with a Basic model Roamio for the OTA tuners, but as I don't really use the OTA tuner except as a fallback should there be issues with cable, it's not a pressing need.
I have the Plus and a 2-tuner Premiere. The Roamio basic (which I replaced with a Plus), though snappier, does not feel as solid as the premiere. It is a terrific model if you don't have a TiVo or to replace a Series 3, IMO.
__________________
HD XL
Premiere
Roamio Plus
Beryl is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 03:47 PM   #884
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 70,933
TC CLUB MEMBER
By "not as solid" - what do you mean? The hardware build quality? The software/UI?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 04:11 PM   #885
Beryl
Registered User
 
Beryl's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Texas
Posts: 4,007
Quote:
Originally Posted by Fofer View Post
By "not as solid" - what do you mean? The hardware build quality? The software/UI?
Hardware. Initially, I liked the fact that the Basic is more compact and doesn't need a fan. There is a person who returned the device who gave a bad "1" star review on Amazon complaining about the feet falling off in the box and being cheaply made. (I checked and that review is now gone.) I scoffed at the review leaving a snarky comment because it said nothing about functionality. Later, I understood what s/he meant as the feet on my Roamio fell off too. I do think they saved money on materials to bring it down to a price that more people can afford.

I had problems with it not starting without unplugging it from the device (not the outlet) so I decided to return mine also chalking it up to receiving a lemon. It gave me another reason to get the Plus . I left my good review on Amazon but downgraded it from "5" to "4" stars.
__________________
HD XL
Premiere
Roamio Plus
Beryl is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 06:23 PM   #886
philter25
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 17
FYI for anyone using the Roamio with TiVo Minis, make sure if you have splitters in your house they are at least 1500k. I had 1000k splitters from a FiOS install and they wouldnt pass the MoCa signal. As soon as I installed 1 GHz splitters, it worked.
philter25 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 08:23 PM   #887
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,350
Quote:
Originally Posted by philter25 View Post
FYI for anyone using the Roamio with TiVo Minis, make sure if you have splitters in your house they are at least 1500k. I had 1000k splitters from a FiOS install and they wouldnt pass the MoCa signal. As soon as I installed 1 GHz splitters, it worked.
When I was having connection issues that turned out to be a green switch problem, I had switched everything back to MoCA. Connections between my Roamio Pro and Minis were fine in my setup with an eight way FiOS supplied 1Ghz splitter and two of my own 1Ghz supplied splitters.

Are you sure your Roamio wasn't trying to use one of the higher channels that is out of range?
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 08:36 PM   #888
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,264
MoCA 1.0 can use 850-1500 MHz range
MoCA 1.1 can use 500-1500 MHz range

However many cable companies now utilize bandwidth up to 1000 MHz range so I think all consumer MoCA adapters default to channels > 1000 MHz. So depending on the frequency dropoff beyond 1GHz of the splitter it could cause problems. Safer to use 2 GHz splitters to be sure the signals are not excessively attenuated.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 08:44 PM   #889
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,678
Tivo's having fun lately.

Ehh... not quite getting the embedded youtube link to work. But here it is:

https://www.youtube.com/watch?v=xFEnDXryiIU
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 08:51 PM   #890
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,350
Quote:
Originally Posted by BigJimOutlaw View Post
Tivo's having fun lately.

Ehh... not quite getting the embedded youtube link to work. But here it is:

https://www.youtube.com/watch?v=xFEnDXryiIU
That was cute.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 09:22 PM   #891
Aero 1
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 423
Quote:
Originally Posted by BigJimOutlaw View Post
Tivo's having fun lately.

Ehh... not quite getting the embedded youtube link to work. But here it is:

https://www.youtube.com/watch?v=xFEnDXryiIU

looks like they didnt high five the guy in charge of finishing the HD gui.
__________________
Lifetime Subs: 2 TiVo Premiere's | TiVo HD | TiVo Stream

OTA | Netflix | Hulu+ | Amazon Prime | MLB.tv -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Aero 1 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 06:23 AM   #892
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,871
Quote:
Originally Posted by BigJimOutlaw View Post
Tivo's having fun lately.

Ehh... not quite getting the embedded youtube link to work. But here it is:

https://www.youtube.com/watch?v=xFEnDXryiIU
Just use media and /media enclosing the full YouTube link. The tags are enclosed in [].
sbiller is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 06:28 AM   #893
DCIFRTHS
I dumped SDV / cable
 
DCIFRTHS's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York
Posts: 2,075
Quote:
Originally Posted by BigJimOutlaw View Post
Tivo's having fun lately.

Ehh... not quite getting the embedded youtube link to work. But here it is:

https://www.youtube.com/watch?v=xFEnDXryiIU
Cute, and good to see they're having fun.
DCIFRTHS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 06:28 AM   #894
DCIFRTHS
I dumped SDV / cable
 
DCIFRTHS's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York
Posts: 2,075
Quote:
Originally Posted by Aero 1 View Post
looks like they didnt high five the guy in charge of finishing the HD gui.
Awesome comment
DCIFRTHS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 06:47 AM   #895
Bryan Lyle
Tivo'n since 1999
 
Bryan Lyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Middle of Nowhere, VA
Posts: 160
Could they not get that guy at the :50 mark a bigger monitor?
Bryan Lyle is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 07:43 AM   #896
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,678
Quote:
Originally Posted by Bryan Lyle View Post
Could they not get that guy at the :50 mark a bigger monitor?
No wonder they have to read the reviews in a 48-point font.

Well good for them. The Roamio is baller. They should be enjoying the moment. And according to a Margret tweet, every employee got a freebie.


BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 08:39 AM   #897
DCIFRTHS
I dumped SDV / cable
 
DCIFRTHS's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York
Posts: 2,075
Quote:
Originally Posted by BigJimOutlaw View Post
No wonder they have to read the reviews in a 48-point font.

Well good for them. The Roamio is baller. They should be enjoying the moment. And according to a Margret tweet, every employee got a freebie.

Cool. I hope it was the Pro model.
DCIFRTHS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 08:27 PM   #898
Airkat
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 25
Thanks for the feedback all. I'll watch this one from the sidelines, but for now, 2 Premieres and a roku should do the trick.
Airkat is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 08:36 PM   #899
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 70,933
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by Bryan Lyle View Post
Could they not get that guy at the :50 mark a bigger monitor?
I enjoyed seeing Margret Schmidt in her cubicle at the end of that.

http://margretschmidt.com/Home/Margr...icer_TiVo.html

https://twitter.com/tivodesign
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |