TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-04-2013, 05:10 PM   #5641
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by A J Ricaud View Post
I need help! I'm trying to use kmttg to transfer from my S3's to my new Roamios, but when I try to start the service I get the error: [SC] StartService: OpenService FAILED 5:

Access is denied.

Any help will be greatly appreciated.
Read the auto_transfers Wiki which covers that situation. If on Windows 7 or higher with UAC enabled you will likely need to set javaw.exe to run as Administrator to be able to install the service.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 05:54 PM   #5642
willbm3
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by willbm3 View Post
I actually came to ask just that. I'm trying to store a new season of a TV show I haven't caught up with on my PC until I'm ready to watch but episode 1 is cutting off after transferring 200MB. I'll try a TS download. I can still send that back to my Tivo using PyTivo, right?
I'm able to download the full file in TS (it hangs at the 200mb mark but then continues), but decryption won't work and I can't get the .Tivo file back on my Tivo using PyTivo. So I guess if you have a download that doesn't work you're just sorta screwed?
willbm3 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 06:10 PM   #5643
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by willbm3 View Post
I'm able to download the full file in TS (it hangs at the 200mb mark but then continues), but decryption won't work and I can't get the .Tivo file back on my Tivo using PyTivo. So I guess if you have a download that doesn't work you're just sorta screwed?
You should be able to use pyTivo to transfer back TS .TiVo files. It's likely you have an old version of pyTivo which is why that is not working - update to latest wmcbrine version and it should work.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 06:39 PM   #5644
willbm3
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You should be able to use pyTivo to transfer back TS .TiVo files. It's likely you have an old version of pyTivo which is why that is not working - update to latest wmcbrine version and it should work.
I just downloaded pyTivo the other week. When I try to pull the .Tivo file the Tivo says "Transferring prohibited by the copyright holder." I'm not sure why because KMTTG otherwise lets me download and decode said video (although the download quits early). If I try to push the file I get an "unsupported operand type(s) for /: 'str' and 'int'" in pyTivo.
willbm3 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 06:48 PM   #5645
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by willbm3 View Post
I just downloaded pyTivo the other week. When I try to pull the .Tivo file the Tivo says "Transferring prohibited by the copyright holder." I'm not sure why because KMTTG otherwise lets me download and decode said video (although the download quits early). If I try to push the file I get an "unsupported operand type(s) for /: 'str' and 'int'" in pyTivo.
pyTivo pull should work without trouble.
Probably should move this discussion to the pyTivo thread, but how did you install pyTivo? If you used the Windows installer that version is horribly outdated and should not be used. Follow Windows_Install instructions for a Windows install.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 07:04 PM   #5646
willbm3
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
pyTivo pull should work without trouble.
Probably should move this discussion to the pyTivo thread, but how did you install pyTivo? If you used the Windows installer that version is horribly outdated and should not be used. Follow Windows_Install instructions for a Windows install.
I installed following the windows install instructions (I didn't even know there was a windows installer) and then pointed everything to the correct directory and used the KMTTG components. The transport stream problem is really a secondary concern of mine (since I'm only using it to get a show that fails to download) so I'll post over in the pyTivo forum. The main issue I posted here was why I couldn't transfer mp4 files using pyTivo. I thought it may have been an encoding issue, but it plays fine on my PC...so perhaps that is also a pyTivo issue (although I can transfer mpg and mp4 files encoded with ff_ipad no problem)
willbm3 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 07:22 PM   #5647
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 5,565
Quote:
Originally Posted by willbm3 View Post
I installed following the windows install instructions (I didn't even know there was a windows installer) and then pointed everything to the correct directory and used the KMTTG components. The transport stream problem is really a secondary concern of mine (since I'm only using it to get a show that fails to download) so I'll post over in the pyTivo forum. The main issue I posted here was why I couldn't transfer mp4 files using pyTivo. I thought it may have been an encoding issue, but it plays fine on my PC...so perhaps that is also a pyTivo issue (although I can transfer mpg and mp4 files encoded with ff_ipad no problem)
You might try an diiferent version of ffmpeg.
__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 07:22 PM   #5648
A J Ricaud
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Hacienda Heights, CA (Los Angeles County)
Posts: 1,072
moyekg:

Thanks for that. I followed the instructions but when I try to start the service I get an error: logon failure. I'm really shooting blind here. I typed Administrator in the "This account" box and filled in my admin password but no go.
Any ideas?

Last edited by A J Ricaud : 09-04-2013 at 07:24 PM. Reason: error
A J Ricaud is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 07:47 PM   #5649
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by A J Ricaud View Post
moyekg:

Thanks for that. I followed the instructions but when I try to start the service I get an error: logon failure. I'm really shooting blind here. I typed Administrator in the "This account" box and filled in my admin password but no go.
Any ideas?
The kmttg service login should be your normal Windows login account name, not "Administrator".
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:07 PM   #5650
A J Ricaud
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Hacienda Heights, CA (Los Angeles County)
Posts: 1,072
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
The kmttg service login should be your normal Windows login account name, not "Administrator".
OK. I'll try that. Thanks
A J Ricaud is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:13 PM   #5651
ALbino
Lurker Series 2
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You can emulate an MRV transfer to your PC by adding the following formatting to the URL (which is what MRV transfers between 2 TiVos uses):
&Format=video%2Fx-tivo-raw-tts
Possibly a dumb question, but: if you can successfully emulate an MRV transfer then wouldn't this also work to transfer shows that are "protected" with the CCI Byte problem? Just MRV it instead of TTG'ing it?
__________________
Evolution: Phillips HDR212 -> Series 2 140060 -> DirecTV TiVo -> Premiere XL4
ALbino is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:21 PM   #5652
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 5,565
Quote:
Originally Posted by ALbino View Post
Possibly a dumb question, but: if you can successfully emulate an MRV transfer then wouldn't this also work to transfer shows that are "protected" with the CCI Byte problem? Just MRV it instead of TTG'ing it?
You can't MRV a protected show either. Only MRS it.
__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:32 PM   #5653
ALbino
Lurker Series 2
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
You can't MRV a protected show either. Only MRS it.
Ah, that makes sense. I've never used MRV or MRS, so I wasn't aware of how it worked. Thanks.
__________________
Evolution: Phillips HDR212 -> Series 2 140060 -> DirecTV TiVo -> Premiere XL4
ALbino is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 10:46 PM   #5654
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,641
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
TTG transfers are quite CPU intensive because they require decrypt/demux/remux/encrypt and some glitches in the recording probably break the demux/remux parts. You can emulate an MRV transfer to your PC by adding the following formatting to the URL (which is what MRV transfers between 2 TiVos uses):
&Format=video%2Fx-tivo-raw-tts
Don't know for sure but it's likely with that format you are avoiding at least demux/remux if not decrypt/encrypt as well, so glitches in the recording won't affect anything. You can probably try the above and see that transfer to your computer will succeed in that format, but it's academic because good luck figuring out how to decrypt the resulting file...
Can you download these and then transfer them *back* to the Tivo for watching? i.e. just to offload them.

Sorry for another repeat -- I have sort of the same question for .Tivo files in PS format. I tried doing that a week or two ago, but it didn't show up on the Tivo when I browsed my Tivo when running pyTivo on my computer.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 10:53 PM   #5655
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
Can you download these and then transfer them *back* to the Tivo for watching? i.e. just to offload them.
If someone figured out how to emulate a TiVo on the PC side, sure, but AFAIK that hasn't been done. (MRV is initiated as a pull, so a TiVo would have to think the PC is another TiVo for it to be possible). If you mean just transfer them back as if they were a normal .TiVo file, no, that doesn't work.

Quote:
Sorry for another repeat -- I have sort of the same question for .Tivo files in PS format. I tried doing that a week or two ago, but it didn't show up on the Tivo when I browsed my Tivo when running pyTivo on my computer.
More relevant question for pyTivo thread, but all .TiVo files (PS or TS) can be served up by pyTivo, so not sure why some seem to be having issues with that.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 11:09 PM   #5656
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,159
pyTivo can send back both PS and TS .TiVo files (via pulls -- pushes require decryption). pyTivo uses FFmpeg on .TiVo files, as on other files, to check resolution, duration, etc. Sometimes, this process fails, in which case the file is marked with the copy prohibited symbol, as with any failure at this stage. If you really want to ensure that .TiVo files pass through this stage, you can disable pyTivo's use of FFmpeg, and it will just blindly send anything with a ".TiVo" extension. I would instead suggest using a more current FFmpeg, which should handle .TiVo files better, although not necessarily (there have been regressions in the past). (Note that FFmpeg can't actually process the encrypted files, but it can (usually) read them well enough to collect the basic info, because .TiVo files aren't entirely encrypted.)
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 11:16 PM   #5657
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
pyTivo uses FFmpeg on .TiVo files, as on other files, to check resolution, duration, etc. Sometimes, this process fails, in which case the file is marked with the copy prohibited symbol, as with any failure at this stage.
OK, that explains it then. I used to use ffmpeg as well to examine .TiVo files in kmttg as well but got several reports of problems with that, so since have switched to use mediainfo CLI (kmttg Windows tool package includes binary for it) which works much more reliably on .TiVo files.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 01:07 AM   #5658
philhu
User Since Day ONE!
 
philhu's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Funcity, MA
Posts: 672
A wierd problem has developed here.

I almost always use VRD to encode with kmttg.

Today, I tried taking some HD files from my tivo premiere 4, decoded to mpg (tivodecode), and they looked and sounded fine.

I tried to use the ffmpeg tivo_hd, as recommended here as a test and the video is still fine, but the audio seems off about 1.5 seconds all the way through. If I use H.264 MP4 (A VRD encoder profile), it looks almost as good with sync'ed sound all through.

I did about 6 videos and they all did it

I seem to recall this problem before I got VRD, so is it known? I'm not doing anything special in the rocessing.
__________________
-----------------
Phillips (S1-retired)
Sony SVR-2000 (S1-retired)
Tivo (S2-retired, 500gb HD, 2 units)
TivoHD (2tb HD, chip mod, 2 units)
Tivo Premiere (2tb HD)
Tivo Premiere4 (2tb (JMFS) HD)
philhu is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 01:54 AM   #5659
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by philhu View Post
A wierd problem has developed here.

I almost always use VRD to encode with kmttg.

Today, I tried taking some HD files from my tivo premiere 4, decoded to mpg (tivodecode), and they looked and sounded fine.

I tried to use the ffmpeg tivo_hd, as recommended here as a test and the video is still fine, but the audio seems off about 1.5 seconds all the way through. If I use H.264 MP4 (A VRD encoder profile), it looks almost as good with sync'ed sound all through.

I did about 6 videos and they all did it

I seem to recall this problem before I got VRD, so is it known? I'm not doing anything special in the rocessing.
Unless you run "QS Fix" step as part of the flow sync problems are quite common when re-encoding.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 10:52 AM   #5660
philhu
User Since Day ONE!
 
philhu's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Funcity, MA
Posts: 672
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Unless you run "QS Fix" step as part of the flow sync problems are quite common when re-encoding.
Ah, thats what it was. And VRD does the qsfix during transcoding too

Thats what it was. So QSFIX happens also if I say to tivodecode using VRD too, correct? So I can download and then QSFIX decode using VRD, then run ffmpeg on the resulting mpg file outputting to mp4

Correct?
__________________
-----------------
Phillips (S1-retired)
Sony SVR-2000 (S1-retired)
Tivo (S2-retired, 500gb HD, 2 units)
TivoHD (2tb HD, chip mod, 2 units)
Tivo Premiere (2tb HD)
Tivo Premiere4 (2tb (JMFS) HD)
philhu is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 11:33 AM   #5661
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by philhu View Post
Ah, thats what it was. And VRD does the qsfix during transcoding too

Thats what it was. So QSFIX happens also if I say to tivodecode using VRD too, correct? So I can download and then QSFIX decode using VRD, then run ffmpeg on the resulting mpg file outputting to mp4

Correct?
Yes, if you turn on "Decrypt using VideoRedo instead of tivodecode" option then kmttg will automatically do the QS Fix when "decrypt" task is enabled so you get decrypt + QS Fix in 1 step.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 02:28 PM   #5662
HeatherA
Old AVS Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 872
I'm using KMTTG today to prepare for a new Roamio to enter the house. As I'm working on moving and getting files ready to trf to the new box, I am again so thankful we have this tool. It's one I use on a weekly basis and always appreciate, but when dealing with a heavy workload, as I'm giving it right now, my esteem just grows.

Thanks again!
__________________
-HeatherA

Roamio Basic 477HDHr TiVo Prem.4 237HDHr TiVo Prem.XL 157HDHr TiVo Prem. 192HDHrx2 TiVo Mini

Retired
TiVoS2DT 560hr HDVR2 104hr Phillips 14hr TiVoS2(40hr) DTiVo 69hr TiVoHD 21HDhr
HeatherA is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 02:59 PM   #5663
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Quote:
Originally Posted by HeatherA View Post
I'm using KMTTG today to prepare for a new Roamio to enter the house. As I'm working on moving and getting files ready to trf to the new box, I am again so thankful we have this tool. It's one I use on a weekly basis and always appreciate, but when dealing with a heavy workload, as I'm giving it right now, my esteem just grows.

Thanks again!
You're welcome!
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 10:56 PM   #5664
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,992
Service update:

My S3 HD just got the 11.0m update
The S2 540 was recently updated to 9.3.2c.

Using KMTTG v0p9i and switched to curl instead of Java and can download from either tivo.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 06:42 PM   #5665
ALbino
Lurker Series 2
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 67
Is there any way to include in the next update of KMTTG whether a recording is MPEG-2 or h.264?
__________________
Evolution: Phillips HDR212 -> Series 2 140060 -> DirecTV TiVo -> Premiere XL4
ALbino is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 07:05 PM   #5666
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,992
Quote:
Originally Posted by ALbino View Post
Is there any way to include in the next update of KMTTG whether a recording is MPEG-2 or h.264?
AKA Video Format?
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 07:10 PM   #5667
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,992
Moyekj,

I am curious to see what the Roamio does on downloads speeds (in KMTTG) and whether its wired or wireless.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 08:02 PM   #5668
ehagberg
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Montclair, NJ
Posts: 68
hang (sometimes) on downloading from Roamio

I'd been using an older version of kmttg for some time now w/o any issues, but have just upgraded to a Roamio (plus) yesterday and started doing some program transfers to my PC of fresh recordings from the new box, using the latest version of kmttg.

At first I had a couple recordings that were clipped at the end (like the last 5-15 minutes of an hour long show were just not present during the download, and they were there when played back on the tivo) so I tried accessing the roamio via the direct web interface and found that the programs were also clipped when downloaded that way, so it wasn't kmttg's fault, and in fact I assumed that maybe something in the programs were faulty and causing the clipping, since I'd been wrangling w/ Verizon to get the cablecard properly paired and maybe that injected bits of garbage into the streams...

However, I then recorded more shows today and have noticed that the kmttg interface will stop updating sometimes (like halfway through the download) but the file size is clearly still incrementing, up to a point... then eventually the file stops getting bigger (at about the same size that the same direct web interface grab of the file shows on completion) but the kmttg interface never completes the download step and just hangs. This doesn't seem to happen on all programs, as I have successfully transferred a few shows without incident... but this is weird.

Anyone else see this sort of thing before? I've even tried switching between using curl vs java for downloading, and get the same behavior.
ehagberg is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 08:19 PM   #5669
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,159
Quote:
Originally Posted by ALbino View Post
Is there any way to include in the next update of KMTTG whether a recording is MPEG-2 or h.264?
Unfortunately there doesn't seem to be any way to distinguish them via the HMO interface. Everything's just marked as "video/x-tivo-raw-tts".
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 08:20 PM   #5670
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,992
Quote:
Originally Posted by ehagberg View Post
I'd been using an older version of kmttg for some time now w/o any issues, but have just upgraded to a Roamio (plus) yesterday and started doing some program transfers to my PC of fresh recordings from the new box, using the latest version of kmttg.

At first I had a couple recordings that were clipped at the end (like the last 5-15 minutes of an hour long show were just not present during the download, and they were there when played back on the tivo) so I tried accessing the roamio via the direct web interface and found that the programs were also clipped when downloaded that way, so it wasn't kmttg's fault, and in fact I assumed that maybe something in the programs were faulty and causing the clipping, since I'd been wrangling w/ Verizon to get the cablecard properly paired and maybe that injected bits of garbage into the streams...

However, I then recorded more shows today and have noticed that the kmttg interface will stop updating sometimes (like halfway through the download) but the file size is clearly still incrementing, up to a point... then eventually the file stops getting bigger (at about the same size that the same direct web interface grab of the file shows on completion) but the kmttg interface never completes the download step and just hangs. This doesn't seem to happen on all programs, as I have successfully transferred a few shows without incident... but this is weird.

Anyone else see this sort of thing before? I've even tried switching between using curl vs java for downloading, and get the same behavior.
Mostly if a recording stops transferring is because there are glitches in point(s) of the video and pausing at a few seconds/frames after those glitches will allow you to resume downloading.

If this is happening on every recording, I'd see if its only on a specific or all of the channels. It may be a case of weaken signals, and Tivo will stop recording until there is sufficient signal strength to record from.

The sizes of recordings on Tivo will not be an exact size as compared to the downloaded video on a computer, it would be smaller (about 95% of stated size on Tivo.) IE: a video on Tivo says 2.75GB, the same video downloaded will be around 2.5GB.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |