TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > TiVo TV Talk > Season Pass Alerts
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-11-2013, 10:28 AM   #1
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
Arrow Al Jazeera America Guide Data

Al Jazeera America is supposed to start broadcasting on August 21st and there is only To Be Announced and Movie in the guide data for Current past August 20. Current is showing documentaries etc. only from Friday 16th to Tuesday the 20th. The Current political shows end on the 15th. It would be nice to have guide data for the new channel but their website shows nothing.
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 03:43 AM   #2
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,371
Quote:
Originally Posted by sieglinde View Post
Al Jazeera America is supposed to start broadcasting on August 21st and there is only To Be Announced and Movie in the guide data for Current past August 20. Current is showing documentaries etc. only from Friday 16th to Tuesday the 20th. The Current political shows end on the 15th. It would be nice to have guide data for the new channel but their website shows nothing.
Al Jazeera website shows nothing because they don't have anything yet, from what read in USA Today thing on Google. What cable provider do you have? Cox in San Diego never did carry Current.
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 11:21 AM   #3
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
Comcast in Santa Rosa. They are listed as carrying it after the transfer.
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2013, 06:34 PM   #4
celtic pride
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 305
It will show up sooner or later ,Heck fox1 is on today and my tivo still list speed in the guide.
celtic pride is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2013, 02:42 AM   #5
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,371
Quote:
Originally Posted by celtic pride View Post
It will show up sooner or later ,Heck fox1 is on today and my tivo still list speed in the guide.
Did the same thing here on Cox San Diego and I don't want Fox1.
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2013, 09:32 AM   #6
jhilla
Guest
 
Join Date: May 2011
Posts: 114
Speedtv.com was switched to Fox 1 Sports. But brighthouse dropped Current.TV when it switched over owners immediately, they called it a business decision.

Last edited by jhilla : 08-18-2013 at 09:39 AM.
jhilla is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2013, 10:33 AM   #7
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
Al Jazeera has guide data now but you are going to have repeated recordings etc. on SPs because it is fairly generic. I haven't checked out the replacement for Speed because I rarely watch sports.
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2013, 11:27 PM   #8
Davelnlr_
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: North Little Rock
Posts: 505
Al Jazeera English killed their live stream to the web and their android app 2 days before this new channel even starts. What a bummer. No way to watch it until the 20th.
Davelnlr_ is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 06:54 PM   #9
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,371
Unless, Al Jazeera start to pay Cox, Comcast, and Time-Warner and other American cable companies to carry this channel it going to die in about 6 months.
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 07:41 PM   #10
Rob Helmerichs
I am Groot!
 
Rob Helmerichs's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Minneapolis
Posts: 31,858
Quote:
Originally Posted by Johncv View Post
Unless, Al Jazeera start to pay Cox, Comcast, and Time-Warner and other American cable companies to carry this channel it going to die in about 6 months.
Comcast is carrying it.

At launch, they apparently have roughly 50% penetration, which isn't great but it's certainly a start, especially since they don't seem to be in a big hurry to make money.
__________________
“You know, this badge means something.”
“You made it at Kinko's.”
Rob Helmerichs is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:13 PM   #11
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,641
It's a conspiracy! THEY don't want you to know what's on this channel..

heh heh
mattack is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 06:24 PM   #12
Davelnlr_
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: North Little Rock
Posts: 505
After watching the 1 hour introduction show...it appears the new AJAM channel is going to be a lot like AJ English but with a lot more news coverage of American stories. This could really work if they dont fall into the political/gossip trends of the other 24 news channels, and for God sake, reinstate streaming.
It would be really nice if they could send the program in 16:9 aspect ration, even if they are going to use standard def...but Ill live with SD 4:3 for now.
Davelnlr_ is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 08:32 AM   #13
stevel
Dumb Blond
 
stevel's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Nashua, NH
Posts: 24,927
TC CLUB MEMBER
DirecTV and DISH also carry it.
__________________
Steve
stevel is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 07:19 PM   #14
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,371
Al Jazeera sues AT&T after it refuses to replace Current TV with news network

Some news:

http://www.fiercecable.com/story/al-...ource=internal
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 10:17 AM   #15
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
They got the guide data up but unfortunately, the SP allows a lot of repeat shows in. They must not number the eps or make them unique. This mostly works on CNN and MSNBC. I noticed they do report on under reported stories from America. The Money show has mainly been doing Obama Care which is a vast improvement over the fake stock market advice on some of those shows. So as far as content goes, this resembles the old Al Jazeera and BBC. I hope they still have the contacts in the Middle East now that Egypt and Syria are in the news.
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 07:56 PM   #16
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,371
Quote:
Originally Posted by sieglinde View Post
They got the guide data up but unfortunately, the SP allows a lot of repeat shows in. They must not number the eps or make them unique. This mostly works on CNN and MSNBC. I noticed they do report on under reported stories from America. The Money show has mainly been doing Obama Care which is a vast improvement over the fake stock market advice on some of those shows. So as far as content goes, this resembles the old Al Jazeera and BBC. I hope they still have the contacts in the Middle East now that Egypt and Syria are in the news.
Real Money with Ali Velshi is one the reason I want this network. He use to do "Your Money" on CNN and can explain the economy so you understand it.
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 10:38 PM   #17
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,641
Oh, wondered why he disappeared from CNN.. The chick he was on that show on CNN with is still on CNN.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 11:20 PM   #18
Davelnlr_
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: North Little Rock
Posts: 505
I just highlighted the "News" show, set up a season pass, and told it to keep one episode. Whenever I turn on the TV, it always has the most current version. Of course that wont work well if the Tivo is recording a bunch of other stuff. I just happened to have a premier in the bedroom that wasnt set to record anything, since I use the XL4 in the living room for all my season passes...so it worked out well.

Love their news coverage. Also noted they have commercials now, something I dont recall seeing on AJE at all.
Davelnlr_ is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2013, 12:16 AM   #19
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,371
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
Oh, wondered why he disappeared from CNN.. The chick he was on that show on CNN with is still on CNN.
I will bet Al was paid $$$ to jump ship.
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2013, 09:50 AM   #20
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
Yep, I don't think anyone planned it this way but this is the go to channel due to some sadly breaking new stories. Pax Bellum
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2013, 12:54 PM   #21
Sylvia Caras
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by Rob Helmerichs View Post
Comcast is carrying it.
Al Jazeera America is not yet available in Santa Cruz with my service. Where's a good place to ask for it to be added to the basic lineup, an email address?

Sylvia
Sylvia Caras is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2013, 01:58 PM   #22
Rob Helmerichs
I am Groot!
 
Rob Helmerichs's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Minneapolis
Posts: 31,858
Quote:
Originally Posted by Sylvia Caras View Post
Al Jazeera America is not yet available in Santa Cruz with my service. Where's a good place to ask for it to be added to the basic lineup, an email address?
Your cable bill will probably have all kinds of contact information...
__________________
“You know, this badge means something.”
“You made it at Kinko's.”
Rob Helmerichs is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 12:54 AM   #23
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
Santa Cruz to far south to be in SF metro area I guess. Did you have Current on your lineup?
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 11:52 PM   #24
Envy2
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Many months later and still no guide data for Al Jazeera America... just "to be announced."

Anyone know what's going on with this?
Envy2 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 11:28 AM   #25
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
Hmm, Comcast in Sonoma County has it. Call your cable provider
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 07:28 PM   #26
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,371
Quote:
Originally Posted by sieglinde View Post
Hmm, Comcast in Sonoma County has it. Call your cable provider
How does it compare to CNN, what your assessment? Do you find that you are tuning to Al Jam more than CNN?
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 10:55 AM   #27
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
No but I never got into the habit. I guess I should try it again.
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 03:34 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |