TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 39 votes, 5.00 average.
Old 08-29-2013, 12:27 PM   #91
cyberbeach
Mere member
 
cyberbeach's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Lost Angles
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
If you are experiencing this problem please pull out your CableCARD, and look at the part number above the barcode on the back.

If that number is either one of these:
514517-002-00 (MCPOD1)
514517-006-00 (MCPOD2)
we think you'll experience the problem.
Experiencing macroblocking problem: YES
Part number: 514517-002-00
Theory supported: YES
__________________

WIRED .... 2013 RoPro, Minis (FIOS)
RETIRED . 2012 XL4'S, STREAMS, 2009 HD XL's, 2007 HR10-250's, 2002 SAT T60's, 1996 SAT A1's
DESIRED . 2020 Tivo 32K 96fps 3D Holodecks (Verizon-WarnerCast)
cyberbeach is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 01:07 PM   #92
cram501
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
If that number is either one of these:
514517-002-00 (MCPOD1)
514517-006-00 (MCPOD2)
we think you'll experience the problem.

We believe CableCARDs with this number:
514517-017-00 (MCPOD3)
will work correctly.
I can verify that all of the cards I have that experienced the macro blocking were among the part numbers listed as problematic. The one that worked for me was the MCPOD3.

Last edited by cram501 : 08-29-2013 at 01:08 PM. Reason: sentence was less than clear.
cram501 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 02:12 PM   #93
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,521
Margret, is this any relation to the issue where Fios cards aren't pairing correctly? (It's activated but unpaired since my copy-protected channels get the cablecard screen instead.)

Since I have a #002 card anyway I probably should hold off until there's a pixelation resolution.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 02:23 PM   #94
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 240
Quote:
Originally Posted by BigJimOutlaw View Post
Margret, is this any relation to the issue where Fios cards aren't pairing correctly? (It's activated but unpaired since my copy-protected channels get the cablecard screen instead.)

Since I have a #002 card anyway I probably should hold off until there's a pixelation resolution.
If you have a #002 card, the fastest resolution is to have Verizon send you a new card, making sure it is this version:
514517-017-00 (MCPOD3)

It is my understanding that Verizon Support is now aware of this issue with Roamio, and will ship the MCPOD3 card if you call to request it.
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 02:57 PM   #95
kealoha311
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Hillsboro, OR, US
Posts: 16
I have a Frontier FiOS technician coming out for a cable card install today. Hopefully he has the cards without the issue.

edit: They ended up having the 514517-017-00 (MCPOD3) right off the bat and so far it looks like all the premium channels are coming in fine. Thanks TiVoMargret for having this info up so soon.

Last edited by kealoha311 : 08-29-2013 at 04:08 PM.
kealoha311 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 04:09 PM   #96
cyberbeach
Mere member
 
cyberbeach's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Lost Angles
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by cyberbeach View Post
Experiencing macroblocking problem: YES
Part number: 514517-002-00
Theory supported: YES
I had a newer card with the good part number (part # 514517-017-00) in an XL4 in another room.

So I put the new card into the Roamio Pro, and I moved the older card (part # 514517-002-00)into the XL4.

Followed by 3 hours with Verizon because the first tech insisted on rolling a truck with two new cards.

However, before the truck got here, I figured the onsite tech was just going to call the same place I could call. Instead of calling the card activation number, I called Verizon tech support. I knew as soon as I started talking this guy was going to get it.

He did a MANUAL reactivation on both cards.

Now I have working HBO on both devices.

NO macroblocking on the Roamio.

So it seems the solution is to get a new card and checking the part number for the Roamio.

Roamio needs the card with part # 514517-017-00.

XL4 is fine with the card with part # 514517-002-00.


RESOLVED
__________________

WIRED .... 2013 RoPro, Minis (FIOS)
RETIRED . 2012 XL4'S, STREAMS, 2009 HD XL's, 2007 HR10-250's, 2002 SAT T60's, 1996 SAT A1's
DESIRED . 2020 Tivo 32K 96fps 3D Holodecks (Verizon-WarnerCast)
cyberbeach is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 05:12 PM   #97
zordude
WDW Fan
 
zordude's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Malden, MA
Posts: 11,180
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
We have a theory on this problem with macroblocking/pixelation on Verizon FiOS premium channels.

If you are experiencing this problem please pull out your CableCARD, and look at the part number above the barcode on the back.

If that number is either one of these:
514517-006-00 (MCPOD2)
514517-006-00 (MCPOD2)
we think you'll experience the problem.

We believe CableCARDs with this number:
514517-017-00 (MCPOD3)
will work correctly.

Please let me know ASAP if your experience differs from our expectations. (margret@tivo.com)

Thanks!
--Margret
This has FIXED my issue as well.

Problem Cards:
514517-002-00 (MCPOD1)
514517-006-00 (MCPOD2)


Working Cards:
514517-017-00 (MCPOD3)
514517-017-00 (MCPOD3)
__________________
Crotch facing, butt facing, or Anubis style if possible. - jsmeeker

Last edited by zordude : 08-29-2013 at 06:02 PM.
zordude is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 05:57 PM   #98
jasbur
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Verizon called me last night to see if I still have issues. After trying a quick re-pairing, they're sending out a new card.

I just looked and I have the MCPOD2 card.
I'm nervous, I didn't know about this and I'm hoping they're sending the right one. I should find out tomorrow.
jasbur is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 06:37 PM   #99
ehagberg
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Montclair, NJ
Posts: 57
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
If you have a #002 card, the fastest resolution is to have Verizon send you a new card, making sure it is this version:
514517-017-00 (MCPOD3)

It is my understanding that Verizon Support is now aware of this issue with Roamio, and will ship the MCPOD3 card if you call to request it.
I'm trying to request this right now, but the guy I'm chatting with isn't too clueful. I hope that all their new cards are the right part number, even though he thinks it's the "same model but an upgraded one"... this is after I spelled out what part number I need and why the one I've got is bad.
ehagberg is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 06:41 PM   #100
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,519
What might be easier for some people is to go into a Verizon center, not the Wirelesss store, and pick one up. This way you can look at it before you leave. Usually you will need an order on file so it is worth calling to put in a standing order to pick one up. Also they don't charge this way. I know Verizon usually charges $20 to ship a CableCARD, but I don't know in this instance if they are.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 06:44 PM   #101
jasbur
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
What might be easier for some people is to go into a Verizon center, not the Wirelesss store, and pick one up. This way you can look at it before you leave. Usually you will need an order on file so it is worth calling to put in a standing order to pick one up. Also they don't charge this way. I know Verizon usually charges $20 to ship a CableCARD, but I don't know in this instance if they are.
They didn't say anything about a shipping charge, but I did ask if I could pick one up at the store. I was told the stores don't carry them.
jasbur is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 06:54 PM   #102
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,519
Quote:
Originally Posted by jasbur View Post
They didn't say anything about a shipping charge, but I did ask if I could pick one up at the store. I was told the stores don't carry them.
Around here they definitely carry them or at least did when the Elite came out since I picked one up locally. This shipping charge is usually to add one, so I wouldn't be surprised if there wasn't a charge for replacement.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 08:06 PM   #103
Bramble
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Camas, WA
Posts: 11
514517-002-00 in mine.

However Frontier won't ship a new card to me, I have to wait for a tech on Tuesday. (And they won't even give me morning or afternoon, I have to be available all day.)
Bramble is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 08:07 PM   #104
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,519
Quote:
Originally Posted by Bramble View Post
514517-002-00 in mine.

However Frontier won't ship a new card to me, I have to wait for a tech on Tuesday. (And they won't even give me morning or afternoon, I have to be available all day.)
Self install is required by the FCC. I would file a complaint. FCC.Gov/complaints.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 04:09 AM   #105
DCIFRTHS
I dumped SDV / cable
 
DCIFRTHS's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York
Posts: 2,075
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
If you have a #002 card, the fastest resolution is to have Verizon send you a new card, making sure it is this version:
514517-017-00 (MCPOD3)

It is my understanding that Verizon Support is now aware of this issue with Roamio, and will ship the MCPOD3 card if you call to request it.
1) Do you know the approximate release date of the 514517-017-00 (MCPOD3) card?

2) Is the only method of identifying this card by part number on the card, or is there something in the CC screens that identify this card? Very helpful to someone like me who has their gear bundled up in an enclosed rack with no easy way to get at the CC?

3) If a CC is pulled from a TiVo Premiere, is it best to power down the box first, or can it be pulled and reinserted while the box is hot - without having to repair?
DCIFRTHS is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 04:14 AM   #106
DCIFRTHS
I dumped SDV / cable
 
DCIFRTHS's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York
Posts: 2,075
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
If you have a #002 card, the fastest resolution is to have Verizon send you a new card, making sure it is this version:
514517-017-00 (MCPOD3)

It is my understanding that Verizon Support is now aware of this issue with Roamio, and will ship the MCPOD3 card if you call to request it.
Is there a fix in the works for the older cards (either from Verizon or TiVo)?

I'm thinking that the next time you guys run a hardware beta test, and you need Verizon FiOS testers, you should include me in the pool...
DCIFRTHS is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 07:26 AM   #107
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,519
Quote:
Originally Posted by DCIFRTHS View Post
Is there a fix in the works for the older cards (either from Verizon or TiVo)?

I'm thinking that the next time you guys run a hardware beta test, and you need Verizon FiOS testers, you should include me in the pool...
Did you update your FieldTrials profile with your Roamio?

https://fieldtrials.tivo.com/login.html
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 07:32 AM   #108
DCIFRTHS
I dumped SDV / cable
 
DCIFRTHS's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York
Posts: 2,075
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
Did you update your FieldTrials profile with your Roamio?

https://fieldtrials.tivo.com/login.html
No. I don't have one yet (a Roamio). I was thinking more along of the lines of when they introduce new hardware, that they include me in the hardware test

Of course, I'm assuming that they send hardware to users for testing...

Last edited by DCIFRTHS : 08-31-2013 at 07:26 AM.
DCIFRTHS is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 11:22 AM   #109
Grayswandir1
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: DC-NOVA-MD
Posts: 4
Problem solved
I had 514517-006-00

Went to the local Fios Store and explained the problem, they gave me a cable card with:
514517-017-00

Got back home and had trouble pairing. The phone pairing didn't work.
Called and the tech tried pairing, but none of the copy-protected channels would come in.
He ended up doing a reint, that didn't work either.
It was only after he then did a reload did they start working.

So looks like a cable card with 514517-017-00 with a reint and reload solves this problem.
Grayswandir1 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 12:45 AM   #110
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,521
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
If you have a #002 card, the fastest resolution is to have Verizon send you a new card, making sure it is this version:
514517-017-00 (MCPOD3)

It is my understanding that Verizon Support is now aware of this issue with Roamio, and will ship the MCPOD3 card if you call to request it.
Thanks! Is this the "final word" on the issue as it were, or is Tivo and/or Verizon ironing out something permanant in the meantime?
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 05:44 PM   #111
TC25D
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 202
It is the final word.
TC25D is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 07:36 PM   #112
cram501
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 70
I would be surprised if they weren't looking for the incompatibility with the older rev's of the cable cards.
cram501 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 09:11 PM   #113
Voodoo22
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: MA
Posts: 13
Moved an 017 card from S3 to Roamio-Pro and am seeing macroblocking on HBO.

After adding a splitter (-3.5db) half my HBO channels are now ok. Maybe I just need a bit more attenuation to fix them all.


But I'm confused, what is the difference with the 017 cable card?
Voodoo22 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 09:16 PM   #114
Veevsato
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Worked

I too just got back with my --017 card. After a reload by customer service it worked. activation isn't enough they must reload.
Veevsato is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 04:24 AM   #115
TC25D
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by cram501 View Post
I would be surprised if they weren't looking for the incompatibility with the older rev's of the cable cards.
Why would they waste time doing this?
TC25D is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 07:13 AM   #116
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,519
Because you need to know why. What happens if the next CableCARD part number breaks whatever 017 has that makes it so they work?
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 12:33 PM   #117
cram501
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by TC25D View Post
Why would they waste time doing this?
Because this is going to be an ongoing problem. They have helped early adopters get their Roamios working but this is a potential problem for every new install. Both Tivo and Fios (and maybe Frontier) will want to avoid this problem all together rather than deal with customer service calls, subsequent cable cards having to be sent, or truck rolls.

Just because a huge bureaucracy like Verizon is aware of the problem does not mean that they will:
1 - Send out the correct cable cards
2 - Have all technicians be aware of the problem
3 - Have current Tivo users move their cable cards without knowing of the problem.
4 - avoid extra problems to help technology averse users
5 - Frustrate the hell out of users.

My experience with the Verizon technicians over the last week was very positive but I'm sure there are a number of other scenarios they would like to avoid to save money and delay service to customers.
cram501 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 01:16 PM   #118
JGC650I
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 17
Picked up two new 017 CableCards from Verizon today to replace a couple 006 versions. Got them installed and paired (another nightmare), and all is good. Pixelating issue appears to be resolved. Verizon confirmed with me while on the phone doing the pairing that he read an internal Verizon post that says the 017 CableCards are the only ones fully compatible with the Roamios.
JGC650I is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 04:33 PM   #119
Voodoo22
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: MA
Posts: 13
Still, I have an 017 card with macroblocking on HBO channels..

(This card worked OK in a Tivo S3.. problems arose when moved to a Roamio)

A single 3.5 attenuator made some of the channels better but others are still a bit blocky. I need to purchase more attenuators to test with.

Would it be accurate to say:
- Pre-017 cards will never work
- 017 cards work but may still require attenuators

??
Voodoo22 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 02:18 PM   #120
cram501
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 70
It would be safe to say that:

- MCBPOD1 + 2 (pre-17) cards work for all channels except those that are copy protected (hbo, cinemax, 131)

- MCBPOD3 (17) cards will work.

If you require attenuators, you may want to dig into your signal strength, SNR, and error correction counts to zero in on what is causing a problem. Since my original S3 was sensitive to the signal strength and SNR, the new problem you are seeing could be unrelated to the card version.

You can always call up Verizon and request a new card to test it out.

You can also add a splitter or two to degrade the signal. One thing to remember, you may find that after adding some attenuators/splitters some other channels were lowered so that they may now break up. It's a balance I've had to play with in the past.
cram501 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:23 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |