TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 08-29-2013, 07:06 PM   #1
gweempose
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 1,535
Problem setting up my Mini ...

I bought two Minis today to go along with the new Roamio Pro that I picked up yesterday. Unfortunately, setup isn't going very well. After activating the Mini on TiVo's website, I hooked it up and plugged it in. It rebooted a couple times, downloaded some new software, and then locked up. I had to pull the plug. Eventually I got to the setup screen where it shows all my TiVos, including the Roamio. Unfortunately, they all have a red circle with a line through it next to their names. It is my understanding that since the Roamio has DTA built in, there sin't anything I need to do to get it to play nice with the Mini. It should just work. Right?

I tried rebooting both the Roamio and the Mini. I also forced the Roamio to call in to the mother ship. Still no dice. I haven't tried the other Mini yet. Any thoughts?
__________________
(1) Roamio Pro
(1) Premiere XL4
(1) Premiere XL
(3) Minis

gweempose is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 07:12 PM   #2
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 23,622
The Minis probably haven't been linked to your account yet. Unfortunately this can take up to 24 hours. Normally I would say to keep forcing calls until it links, but because the Minis are stuck in setup I don't think there is any way to force a call. I think TiVo might have some way to force your Mini to make a call from their end, so if you're impatient you might want to call and see what they can do.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 07:41 PM   #3
gweempose
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 1,535
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
The Minis probably haven't been linked to your account yet. Unfortunately this can take up to 24 hours. Normally I would say to keep forcing calls until it links, but because the Minis are stuck in setup I don't think there is any way to force a call. I think TiVo might have some way to force your Mini to make a call from their end, so if you're impatient you might want to call and see what they can do.
Bingo! I unplugged the Mini again, and when it booted back up, it forced a call. After the connection was complete, it let me link it to the Roamio. I had tried doing this before to no avail, but maybe it worked the second time because it was AFTER I had the Roamio call in.
__________________
(1) Roamio Pro
(1) Premiere XL4
(1) Premiere XL
(3) Minis

gweempose is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 06:01 AM   #4
Icarus
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Upcountry Maui, Hawaii
Posts: 333
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
The Minis probably haven't been linked to your account yet. Unfortunately this can take up to 24 hours. Normally I would say to keep forcing calls until it links, but because the Minis are stuck in setup I don't think there is any way to force a call. I think TiVo might have some way to force your Mini to make a call from their end, so if you're impatient you might want to call and see what they can do.
You can power cycle it. That makes a call on the way back up through a shortened version of guided setup.

I've done it 2x already, plus forced calls on the roamio side, still can't select the roamio.

The roamio and the mini show up in my account on the web site, but with "We're still processing your activation. Check back again in 24 hours."

Ugh. It was going so well until this point.

-David
Icarus is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 11:50 AM   #5
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 23,622
Try again. Force another call on the Roamio first. When it's done reboot the Roamio. Then reboot the Mini again so it makes another call.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |