TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 08-20-2013, 01:11 PM   #1
ilovedvrs
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 288
TiVo Slide Remote

Does the Tivo Slide Remote work with Roamio?

http://www.tivo.com/my-account/how-t...remote-control
NOT LISTED (yet?)
Series3
TiVo HD and HD XL
All TiVo Premiere boxes
TiVo Mini

best remote ever...
ilovedvrs is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 02:05 PM   #2
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Good question. It will also be interesting to see if this is the first TiVo to break compatibility with the older IR remotes. (Up until now I've been able to use old Series 2 remotes to control Premieres, and vice versa.)
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 02:08 PM   #3
ilovedvrs
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 288
Tivo Slide Remote is bluetooth (plus IR for other things), it uses an included USB bluetooth adapter for communication.
ilovedvrs is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 02:30 PM   #4
ilovedvrs
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 288
Just got a special call from Tivo about the orders I placed today.
And I asked about this remote.

They said it might work (but it has no support and has been discontinued.)

But they did hint at something better was going to be release shortly that is better!

The Slide does work with the Tivo mini, so I will end up using it in that room if it doesn't work with the Roamio.

If anyone else has the Slide and gets the Roamio before I do, please let us know your results.
ilovedvrs is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 05:19 PM   #5
Resist
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,713
I'll never understand why Tivo discontinued the Slide Remote, I enjoy using mine.
Resist is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 09:05 PM   #6
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,028
Quote:
Originally Posted by Resist View Post
I'll never understand why Tivo discontinued the Slide Remote, I enjoy using mine.
Apparently it breaks easily when people drop them. And people seem to drop them alot for some reason.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 09:34 PM   #7
ndoren
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Apparently it breaks easily when people drop them. And people seem to drop them alot for some reason.
I'll expand a bit on this. There is a ribbon cable with an edge connector that attaches to the circuit board in the lower part of the slide remote. With rough use, including dropping and repeated "aggressive opening/closing" of the slider, the edge connector detaches. This renders the remote useless. Some have had success with careful disassembly of the remote and reattachment of the cable. But you have to know that's where the problem lies. And you have to be meticulous and skilled in disassembly.

Also, the IR LED of the remote is weak. IT's bluetooth, yes, except for the TV functions such as volume, power and input. The IR range for the remote is short and TiVo got a lot of complaints about it. I own two Slide remotes and never had a problem with either. Neall
ndoren is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 12:12 AM   #8
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,236
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
Good question. It will also be interesting to see if this is the first TiVo to break compatibility with the older IR remotes. (Up until now I've been able to use old Series 2 remotes to control Premieres, and vice versa.)
They said it has an IR receiver for compatibility with universal remotes. So I'd bet it does. They haven't changed the IR codes, except for a few like separating guide and live TV, since the beginning.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 05:35 PM   #9
cyberbeach
Mere member
 
cyberbeach's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Lost Angles
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by Resist View Post
I'll never understand why Tivo discontinued the Slide Remote, I enjoy using mine.
I'm glad I have 3 of them, because when you have to enter an email address, password, etc., in order to use some service, the keyboard is a lifesaver.

Searching for shows, I don't mind using the onscreen keyboard because usually you only have to go 3-5 letters in to find what you're looking for.
__________________

WIRED .... 2013 RoPro, Minis (FIOS)
RETIRED . 2012 XL4'S, STREAMS, 2009 HD XL's, 2007 HR10-250's, 2002 SAT T60's, 1996 SAT A1's
DESIRED . 2020 Tivo 32K 96fps 3D Holodecks (Verizon-WarnerCast)
cyberbeach is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 06:48 PM   #10
HenryFarpolo
Registered User
 
HenryFarpolo's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Andover Ma
Posts: 207
As I posted in another thread, the slide works as advertised with the Roamio including the Keyboard.
HenryFarpolo is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 07:40 PM   #11
crxssi
Veteran TiVo User
 
crxssi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,746
Quote:
Originally Posted by cyberbeach View Post
I'm glad I have 3 of them, because when you have to enter an email address, password, etc., in order to use some service, the keyboard is a lifesaver.

Searching for shows, I don't mind using the onscreen keyboard because usually you only have to go 3-5 letters in to find what you're looking for.
Well, you can also use any old USB wireless dongle keyboard with the TiVo, for occasional use. But the Slide is really nice and convenient. Stupid move, TiVo....
__________________
Series 1-> Series 2-> DirecTiVo HD-> TiVo HD-> Premiere -> Roamio Pro
crxssi is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 05:36 PM   #12
bucm4sko24wle2mi
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by ndoren View Post
With rough use, including dropping and repeated "aggressive opening/closing" of the slider, the edge connector detaches. This renders the remote useless.
You do hit the nail on the head in terms of the source of the problem. However, mine stopped working without any of the abuse described. It was, however, successfully fixed in house. I'm not sure what will be different in the new "slide" remote. I think the original had bad design.
bucm4sko24wle2mi is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 09:52 AM   #13
dma6000
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Roamio and Slide Remote

IR: Yes
BT: No
dma6000 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 10:33 AM   #14
dma6000
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Roamio and Slide Remote: Correction

IR: Yes
BT: Yes
dma6000 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 10:07 PM   #15
DCIFRTHS
I dumped SDV / cable
 
DCIFRTHS's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York
Posts: 2,075
Quote:
Originally Posted by dma6000 View Post
IR: Yes
BT: Yes
The BT dongle, for the slide remote, works properly in the Roamio?
DCIFRTHS is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 10:08 PM   #16
andyf
Registered User
 
andyf's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Houston, TX, USA
Posts: 1,103
Yes, I'm using it!
__________________
Andy
andyf is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 07:30 AM   #17
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,028
I'm using mine too. I just plugged the usb adapter in and the slide started working right away. It's been working great so far with my Roamio Pro.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 11:33 AM   #18
dma6000
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Roamio does not support Slide Remote BT. It really doesn't work. It will work IR. That's all.
dma6000 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 12:11 PM   #19
swerver
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 200
Works fine here. Right off the bat I plugged mine in and even used it for guided setup. Maybe it got set to IR mode, did you try switching it back?

Or maybe you mean without the dongle? Your other posts above are confusing me, you said it was working up there.
swerver is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 12:32 PM   #20
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,028
Quote:
Originally Posted by dma6000 View Post
Roamio does not support Slide Remote BT. It really doesn't work. It will work IR. That's all.
My BT slide remote works great with my replacement Pro using RF with the USB Dongle.. It also worked great with my first Roamio Pro.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 04:11 PM   #21
gigaguy
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 106
Can other party USB BT dongles be used with the slide remote, say, if you lost the orig dongle?
gigaguy is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 09:21 PM   #22
astrohip
Stuart F
 
astrohip's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Houston & Brenham TX
Posts: 7,387
Quote:
Originally Posted by dma6000 View Post
Roamio does not support Slide Remote BT. It really doesn't work. It will work IR. That's all.
Works fine for me. Did the entire setup using it, including the little keyboard to help recreate a gazillion WL.
astrohip is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 11:24 PM   #23
crxssi
Veteran TiVo User
 
crxssi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,746
Quote:
Originally Posted by dma6000 View Post
Roamio does not support Slide Remote BT. It really doesn't work. It will work IR. That's all.
This is just plain WRONG.
The Slide works just fine, as long as you are using the USB dongle with it.
__________________
Series 1-> Series 2-> DirecTiVo HD-> TiVo HD-> Premiere -> Roamio Pro
crxssi is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 07:04 PM   #24
HenryFarpolo
Registered User
 
HenryFarpolo's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Andover Ma
Posts: 207
There are reports in other threads (Dave Zatz) of a newer version of the Slide in the future. The current slide as has been said by the prior and many other posters works just fine.

Last edited by HenryFarpolo : 09-21-2013 at 09:23 PM.
HenryFarpolo is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2013, 11:18 PM   #25
jdmass
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Westborough, MA
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by crxssi View Post
This is just plain WRONG.
The Slide works just fine, as long as you are using the USB dongle with it.
I'll second this. I've used the slide remote with dongle with no problem on the Tivo Roamio Pro. It did require a reboot, but it has been working fine.

Also, just to add to this, the slide remote also works with the mini. Again, plug the dongle in and reboot. My wife likes it much better than the remote that comes with the mini.
jdmass is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 01:10 PM   #26
pbubel
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Reston, VA
Posts: 98
Yup same here. Slide working using the bluetooth dongle on my TiVo Roamio Plus. No problems at all, it seems to coexist just fine with the included IR Remote.
__________________
Tivo Elite
Tivo Romaio Plus
Tivo Mini
pbubel is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 02:17 PM   #27
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,028
I do notice that with the included RF remote, My Roamio Pro response is a hair faster to the button presses than from my BT SLide remote. But I would have never really noticed if I hadn't tested the speeds from both of them.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 02:25 PM   #28
pbubel
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Reston, VA
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
I do notice that with the included RF remote, My Roamio Pro response is a hair faster to the button presses than from my BT SLide remote. But I would have never really noticed if I hadn't tested the speeds from both of them.
Yeah I've noticed a ms more lag when using the BT over the built in RF. Very slight difference but its there.
__________________
Tivo Elite
Tivo Romaio Plus
Tivo Mini
pbubel is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 06:42 PM   #29
severe
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by pbubel View Post
Yeah I've noticed a ms more lag when using the BT over the built in RF. Very slight difference but its there.
Noticed here too. As a matter of fact, I'd since removed the BT dongle and have gone strictly RF. I'd had some issues with some single button presses recognized as double presses. Couldn't get around it. It'd gotten frustrating. Maybe a reboot was in order.
severe is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 08:46 AM   #30
alyssa
Registered User
 
alyssa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: The Mountains of New Hampshire
Posts: 1,590
old slide remote issues


I'm trying to get my old slide remote working with my romiaeo. the keyboard doesn't currently work. I've tried pairing but I can't seem to get it into RF mode by using the button press sequence of tivo & the back button hasn't worked. I've pressed the reset button on the dongle.

Does it need to be in rf mode to get the keyboard to work?
__________________
Roamio Plus LT upgraded w/3TB
XL4 LT + external w/2TB
Premiere LT upgraded w/2TB (for sale)

For all your Comic-Con needs.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
alyssa is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |