TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-12-2013, 01:52 PM   #61
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by russmd View Post
I also have exactly this issue on my Premier with Time Warner. Interesting that all worked perfectly for almost 2 years until mid May, 2013, when I stopped getting Suggestions. List only repopulates when TA/USB unplugged, then Suggestions record till the list runs out. Multiple calls, reboots, new TA, updated software - nothing. Why started all of a sudden in May???
TIVO techs keep blaming the cable company but this is happening across multiple companies. It's a TIVO foobar - they need to admit it and FIX IT!
Please pass this onto Margaret@tivo.com. She is actively involved in relaying this issue to engineering. I would also email her your TSN so that they can enable logging in your TiVo to help gather more information.
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:12 PM   #62
russmd
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 13
Done. And the address I believe is margret@tivo.com (not Margaret). I saw this in another post somewhere.
russmd is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:15 PM   #63
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by russmd View Post
Done. And the address I believe is margret@tivo.com (not Margaret). I saw this in another post somewhere.
You are absolutely correct, please forgive my error and thank you for correcting it.
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:47 PM   #64
russmd
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 13
Just got this back from Margret. At least they're acknowledging the issue. Fingers crossed.




Thanks for reaching out to me.

We understand the issue, and we believe we have a fix. I expect it in the next software update, but I don't have a release date yet.

Best,
--Margret
russmd is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:53 PM   #65
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 174
Big Grin

Quote:
Originally Posted by russmd View Post
Just got this back from Margret. At least they're acknowledging the issue. Fingers crossed.




Thanks for reaching out to me.

We understand the issue, and we believe we have a fix. I expect it in the next software update, but I don't have a release date yet.

Best,
--Margret
That's exciting! Thank you for sharing. Hopefully soon I can retire the timers on my TA's
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 03:08 PM   #66
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 835
Wow that is exciting news! Hopefully its out soon!
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 03:29 PM   #67
DaveDFW
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Richardson, TX
Posts: 519
I hope this information is accurate. I miss my suggestions. Although which update is she referring to? The latest update which seems to have been put on hold does nothing to address the suggestions failure.
DaveDFW is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 12:03 PM   #68
russmd
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 13
Still waiting, no fix.
russmd is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 02:33 PM   #69
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 835
Tivo is not fast at putting fixes out. Hopefully it makes it to us at least by the fall.
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 04:28 PM   #70
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 472
Putting the tuning adapter on a timer works fine to fix this issue. Only downside is you can't record on SDV channels during the few hours in the early AM when it is off and you have to acknowledge the TA is connected when you turn your TV on after it is back on. I've been doing this for a few months now and it works fine. Actually, I don't think I've watched one suggestion during the last few months though.
monkeydust is online now   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 04:37 PM   #71
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,514
Quote:
Originally Posted by russmd View Post
Still waiting, no fix.
You expected a fix in a week? Really?!?!
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 04:41 PM   #72
russmd
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by jrtroo View Post
You expected a fix in a week? Really?!?!
Actually, I did! This problem has been complained about for much longer than a week, as evidenced by all of these posts. And it's a software glitch. - has to be some computer jock who can fix it by changing a few 0's to 1's in no time flat.
russmd is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 05:07 PM   #73
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 835
You have to factor in the time it takes for Tivo to actually admit its a software issue, and stop blaming the cable company for everything, which can take a really long time. Then they have to monitor boxes, figure out what the issue is, and then start working on a fix. I went thru the "lost channel" issue with them, and it took forever for them to actually admit it was a Tivo problem, then when they figured out what the bug in the software was, they figured out a fix, that helped some people, just not everyone.
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 03:25 PM   #74
DavidStallard
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Any update on this issue?
DavidStallard is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 04:11 PM   #75
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 472
I removed my TA timer that would turn it off at night and I'm back to getting no suggestions. Got annoyed by TA has been connected warning message I'd have to click through each morning.
monkeydust is online now   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 04:14 PM   #76
DavidStallard
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by monkeydust View Post
I removed my TA timer that would turn it off at night and I'm back to getting no suggestions. Got annoyed by TA has been connected warning message I'd have to click through each morning.
Is the Tivo fully functional while that warning message is on screen? I've seen it before, but always clear it instantly...not sure if it would prevent some late-night scheduled recordings from happening.
DavidStallard is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 04:47 PM   #77
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 472
Yeah, as far as I know, the warning message has no impact on recording programs. You just have to clear it before navigating.

I have such a backlog of shows to watch, I figured I really wasn't going to have much need for Suggestions at this time.
monkeydust is online now   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 01:27 PM   #78
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 250
Help us test the fix

Hi,

I'm very sorry for the trouble that some have been experiencing with Tuning Adapters and TiVo Suggestions.

We believe we've fixed the problem, and the fix will be part of our next software update. (This Fall.)

If you'd to see if the fix works for your setup, you can apply to participate in the TiVo Beta Program:

https://fieldtrials.tivo.com/signup/default.html

Once complete the application, please email me (margret@tivo.com) with the subject "Beta Program: TiVo Suggestions" and I'll see if I you qualify to be added to the program.

Note: If you are selected, you will need to complete a non-disclosure agreement, and won't be able to discuss anything about the program or the fix on the forum.
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 02:02 PM   #79
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 472
Thanks for acknowledging the problem and getting a fix ready to test. Will sign up when I get home (having the problem on both my Elite and S3).
monkeydust is online now   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 10:59 PM   #80
MrSinatra
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
its now October and nothing is fixed.

I won't buy a 6 tuner roamio until it is. pathetic service!
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 11:28 PM   #81
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 835
See this thread, update signup is now:

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...=485471&page=4
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2013, 06:13 PM   #82
mrizzo80
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 289
Quote:
Originally Posted by MrSinatra View Post
its now October and nothing is fixed.

I won't buy a 6 tuner roamio until it is. pathetic service!
I had the no-suggestions problem on my Elite (started out of the blue) from April of this year all the way up to when I bought my Roamio Plus in early September.

My Roamio is full of suggestions; so I think this issue is fixed on the codebase the Roamio is running on.
mrizzo80 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2013, 09:56 PM   #83
DaveDFW
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Richardson, TX
Posts: 519
Quote:
Originally Posted by mrizzo80 View Post
My Roamio is full of suggestions; so I think this issue is fixed on the codebase the Roamio is running on.
Same here. My Roamio Plus attached to a tuning adapter records suggestions correctly. I gave up on my XL4; maybe it'll get a code fix and maybe it won't. I wasn't willing to wait when the Roamio is so much better.
DaveDFW is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 04:16 PM   #84
DaveDFW
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Richardson, TX
Posts: 519
Has anyone who experienced the no-suggestions issue with the Premiere line received the fall update?

If so, was the no-suggestions issue fixed?

Since I sold my XL4 I am unable to check for myself. I'm genuinely curious if Tivo followed through on their promise.
DaveDFW is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 05:20 PM   #85
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 835
Yes it was fixed for me. It started populating right away after the update. I noticed today though I was down to 2 pages of suggestions, but hoping maybe its just in the process of finding new ones. Has been recording a lot of them over the weekend though
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2013, 07:39 PM   #86
DaveDFW
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Richardson, TX
Posts: 519
That's good news for people who held onto their Premieres.
DaveDFW is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:36 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |