TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-13-2013, 09:39 PM   #1
TIVO_GUY_HERE
I miss the ocean
 
TIVO_GUY_HERE's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Dallas Texas
Posts: 5,638
Picture frozen when I turn on TV

When I turn on the TV, my picture on my TiVo will be frozen at current spot on whatever is on tuner. Show isn't being recorded. I can do rewind, and have the full 30 minute buffer, and play it up to current time then it freezes on picture. If I switch channels and go back to the channel it was on, and can view show no problem. Says something like trouble getting signal etc... But it's odd that it is only when I turn on TV, never have any freezing or no picture any other time. I have TW with cable cards. I think, but not too sure that it has happened on my other premiere in my bedroom also.

It is usually the 1st time I turn on TV either in morning, or when I get home at night after work.

Cable card? tuning adapter?
TIVO_GUY_HERE is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 10:18 PM   #2
MikeAndrews
Registered abuser
 
MikeAndrews's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern Illinois (Dn Nr WI)
Posts: 12,258
Hdcp.
__________________
1) Series 4 Premiere - Lifetime
2) Series 3 OLED - Lifetime.
2) Series 2 DT 500GB
Mac Mini NAS with 9 7 x 2TB drives.
UVerse and OTA

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MikeAndrews is online now   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 12:22 AM   #3
Tico
Bear Down Cats!!!!!
 
Tico's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 292
Probably on a Switched Digital channel. After a while the signal "times" out and switched off.

Here after a channel is on for 3 hours with no user input it prompts me to indicate I am still watching by pressing select on the remote. if I don't the signal to that channel gets cut off.
__________________
Premiere STA1520 TA Activated 9/27/2010 (Bad Cap PS replaced 12/12)
Premiere STA1520 TA Activated 5/14/12
Premiere STA1520 TA Activated 11/26/12
Series3 OLED STA1520 TA Activated 9/21/06
Tico is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 10:54 PM   #4
smhaus
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 4
I too often see the channel frozen when I turn on my tv after being off for a while.

I thought this might be related to the problem with losing access to channels and having to reboot the machine.
/showthread.php?t=497690&page=6
/showthread.php?t=476691&page=16

I have cox digital cable - northern virginia - which I think is switched digital channel.

Do others see this along with the "losing channels - not available" problem, or are they two unrelated issues?

Does starting a recording count as user activity? If you leave TiVo tuned to a switched channel for a while on which you have a scheduled recording, will TiVo be able to do that recording?
smhaus is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:27 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |