TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-12-2013, 09:22 AM   #1
StevesWeb
Grumpy Old Geek
 
StevesWeb's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Geek Hill, Corona, CA USA
Posts: 416
Cool All Channels at 71% After New Antenna

Last weekend we replaced our outdoor TV antenna with one optimized for high-band VHF and UHF, a so called HDTV antenna. It's very nice.

Time Warner will not service our property because we have no street frontage. What we do have is a hill (since we are geeks it is Geek Hill). On top of the hill is our house. On top of our house is our new antenna. So it's OTA for us.

It was a hazy day so we could not see Mt Wilson but we set it more or less and used the TiVo to check things out. We seem to be accidentally picking up a station in Oxnard CA possibly 100 miles away. But what is odd is that only on my TiVo Premiere XL all of the channels that are usable show a signal strength of 71%.

I'm guessing my distribution amplifier is pulling up the noise floor, and this is skewing the TiVo calculations. Several HDHomerun tuners on the same amplifier show 100% on most, but not all channels, just as expected.

Our channel count went up to 133 from 106 by the way, I believe they are all ATSC. TV in the LA basin is very much multi-ethnic for obvious reasons.

Previously this Premiere did not show 71% signal level on all channels. It's just a curiosity though, as everything is working splendidly.

Our TiVo HD is on a different antenna.
__________________
Roamio basic OTA w/3TB WD
Roamio basic OTA w/2TB WD
Tivo mini
StevesWeb is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 09:35 AM   #2
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 812
This is a known bug with the update. The signal meter may work for a bit, but then gets stuck on a value. The only resolution is a reboot, but you're likely to just end up with the same problem soon after reboot.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 09:39 AM   #3
mr_smits
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 443
Quote:
Originally Posted by StevesWeb View Post
Last weekend we replaced our outdoor TV antenna with one optimized for high-band VHF and UHF, a so called HDTV antenna. It's very nice.

Tell us about your new antenna.

What brand/model?
Did you mount in attic or is it on a pole?
mr_smits is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 10:04 AM   #4
StevesWeb
Grumpy Old Geek
 
StevesWeb's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Geek Hill, Corona, CA USA
Posts: 416

It's a Winegard HD7697 which is rated 60 miles VHF and 50 for UHF.

Many, many years ago I was a TV repairman and worked with antennas every day. At that time I was not impressed with Winegard antennas, but this one is verra nice.

The original turned out to be a Winegard too, with the addition of ten pounds of bird dung, but it was optimized for the older low band VHF and had a wimpy UHF section with a single pickup element. It only got 111 channels, but not reliably on a few we use.
__________________
Roamio basic OTA w/3TB WD
Roamio basic OTA w/2TB WD
Tivo mini
StevesWeb is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 10:05 AM   #5
StevesWeb
Grumpy Old Geek
 
StevesWeb's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Geek Hill, Corona, CA USA
Posts: 416
Quote:
Originally Posted by tatergator1 View Post
This is a known bug with the update. The signal meter may work for a bit, but then gets stuck on a value. The only resolution is a reboot, but you're likely to just end up with the same problem soon after reboot.
Thanks! I guess it's trivial since the channels still work
__________________
Roamio basic OTA w/3TB WD
Roamio basic OTA w/2TB WD
Tivo mini
StevesWeb is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 09:39 AM   #6
mr_smits
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 443
Thanks for sharing.
mr_smits is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:39 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |