TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Series3 HDTV DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-01-2013, 05:29 AM   #1
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,338
Stuck on C&DE?

So I bought a use HD for my Mom. I plugged it it and it booted up fine. However there were recordings in Now Playing so I figured I'd just do a C&DE just to start it over from scratch. However I started that process 2 hours ago and it'a still on that screen. Anything I can do? I plan on leaving it going over night, but at this point I don't have high hopes. So I'm hoping one of you might have a suggestion for me to try in the morning.

Before plugging it in I opened it up to clean out the dust and I checked the capacitors on the power supply. None of them looked even slightly bulged.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 08:18 AM   #2
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,924
How big is the drive?
ggieseke is online now   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 09:01 AM   #3
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 5,838
Dan, I hope either:
1) You live very close to your mother
-- OR --
2) She's in one of those lucky cable systems where TiVo's don't require continual TLC, i.e., no Tuning Adapter and not Time Warner.

__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is online now   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 07:56 PM   #4
Bwatford141
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Raleigh, NC
Posts: 84
I also bought an HD for my mother a couple of weeks ago. It took about 4-6 hours for clear & delete to finish.
Bwatford141 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 01:51 PM   #5
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,753
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
So I bought a use HD for my Mom. I plugged it it and it booted up fine. However there were recordings in Now Playing so I figured I'd just do a C&DE just to start it over from scratch. However I started that process 2 hours ago and it'a still on that screen. Anything I can do? I plan on leaving it going over night, but at this point I don't have high hopes. So I'm hoping one of you might have a suggestion for me to try in the morning.

Before plugging it in I opened it up to clean out the dust and I checked the capacitors on the power supply. None of them looked even slightly bulged.
If it never comes out of that, then a clean re-image should get you to the same place. In fact, I kind of prefer that route with a newly acquired box after I've verified basic operation. Takes less time than a C&DE for one thing.
__________________
"I'm just one story in a two story town." Bon Jovi
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 01:26 AM   #6
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,338
Sorry forgot to report back. By morning it was fine. So apparently the "will take about an hour" message they put up is total crap.

My Mom lives down the street. I'm planning on going over there sometime this week to help her activate the CableCARD. I've done a bunch of them myself and for the most part they're smooth. Although I setup a couple for my sister and it was kind of a PITA. (had to send a tech, who then made a phone call and had them working in 2 minutes )
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |