TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Forum Jump
Thread Tools Rate Thread
Old 04-30-2013, 09:56 PM   #1
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 28
Question TIVO Mini streaming has me befuddled

I have a Premiere XL4 and 2 Premiere 2 tuners. I recently installed a TIVO Mini and paired it with my XL4. I can stream live TV as well as recorded shows from the paired XL4. Thru what I had read I was under the impression that although the Mini needs an XL4 to stream live TV the Mini could stream recorded shows from any other Premiere on the same network. I have found this assumption to be incorrect. That discovery has even been confirmed by a TIVO Customer Service Rep. I have been told the other Premieres cannot be accessed in any way by a Mini - the Mini is blind to them. Did I read something incorrect before the rollout? A Mini cannot stream recorded shows from any Premieres other than an XL4?

CharlieC is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 11:01 PM   #2
Ghost of TiVo Guy!
Join Date: May 2007
Location: Paradise (On Earth Anyway)
Posts: 3,865
From everything I've read you should be able to stream recorded shows from a 2 tuner premiere. Have you read this thread that covers it?


Dave Harper
Director, Event Technology
HarperVision is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 11:12 PM   #3
Registered User
Join Date: Aug 2009
Posts: 18
Rule #1 the first level of tech support is clueless more often than not. It'll normally show up similar to other MRV/MRS units. If each Tivo can see each other, then the same should be true when it comes to the Mini.

2trill4925 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 02:34 AM   #4
Registered User
Join Date: Jun 2000
Location: Pittsburgh, PA, USA
Posts: 178
BTW, CharlieC - I just responded to your comment on another thread, but there you said that you had 2 Elites, although if you have 2 tuner Premieres they are not Elites (which have 4 tuners and 2GB disk like an XL4).

That being said, my understanding is also that it's irrelevant as far as streaming goes and contrary to what the tech said you should be able to stream from any of them. Can you stream from your Premieres to your XL4 (or to the other Premiere)? If you go to "device settings" on tivo.com are the "video sharing" boxes checked?

todd_j_derr is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 02:54 AM   #5
Pantless Mofo
lgnad's Avatar
Join Date: Feb 2013
Location: Massachusetts
Posts: 654
It didn't work for me instantly, but after forcing the premier to phone home and then rebooted it ( and maybe rebooted the mini too) it shows up just like on the xl4, at the bottom of 'my shows', and just works...

-Roamio Pro/Slide Pro
-Premiere Xl4
-Stream (Gotta go unplug the sucker one of these days!)
lgnad is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 06:37 AM   #6
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 28
I can stream between the Premieres and the XL4, which had me baffled as to why I couldn't stream from the Premieres with the Mini - but as I indicated when I spoke with the TIVO rep, he was positive that the only box that could be accessed via the Mini, live or recorded, was the XL4 that it was paired with. And I asked him several times making sure he knew I meant RECORDED shows, and he said he was positive it couldn't be done.
I'm going to try to force a connection on the Premieres as suggested.

CharlieC is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 08:08 AM   #7
HD Addict
aaronwt's Avatar
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 16,951
I can stream recorded shows between my OTA only Premiere and my TiVo Minis without any issue.

BOLT(4TB)x2/Roamio Pro (5TB Red)
TiVo Mini x4
Roamio Basic(1TB Red)/Roamio Basic refurb(stock drive)
53TB unRAID2--41TB unRAID3--35TB unRAID1a
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 04:11 PM   #8
Addicted to TiVo
NotNowChief's Avatar
Join Date: Mar 2012
Location: New York City Area
Posts: 300
How are the other 2-tuner Premieres connected to the network?

The Mini and XL4 can communicate over MoCA, but the 2-tuners do not have built-in MoCA capability.

If the 2-tuner boxes are connected wirelessly, that may be your problem.

Verizon FiOS
TiVo Premiere XL4 (X2!)
TiVo Mini (X2!)
Retired: TiVo Series 2 ST, Philips Series 1 HDR212
NotNowChief is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 08:20 PM   #9
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 28
All my boxes are connected via wired Ethernet. As suggested, I forced a connection then did a reboot on the other two Premieres. That fixed the problem. I CAN connect to the other Premieres from the Mini and stream RECORDED content.

It's sad that I escalated the issue with TIVO and even though I clarified with them SEVERAL TIMES that I was only asking about RECORDED content, here is their response:

"Again, we do apologize that this is not compatible with the Premiere boxes at this time. You cannot stream live shows or recordings from the Premiere boxes."

Maybe even more sad is that I am PAYING the salary of these incompetents.

Thanks all on this board for your help in resolving.

CharlieC is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 07:33 PM   #10
Registered User
Join Date: Aug 2009
Posts: 18
Well you can always write a detailed letter to corporate pleading that the CSR(s) need more training (zero in on the exact issue you faced and how it went unresolved). You don't even have to name drop, because more than likely once they view your account a CSR's user ID will be signed.

It might fall on deaf ears and it might not. Who's to say? I had to take this approach with Comcast while attempting a CC self install. They had issues pairing it properly and insisted on a truck roll. I declined and let the cat out of the bag on twitter. To make a long story short I was diverted to corporate and I pleaded for more training of their CSR(s) when it comes to CC self installs. I ended up getting a call from their fixer, and he took care of the pairing in less than 30 minutes (it took that long because my account had multiple cards linked incorrectly). That guy is probably retired now.

I know that their system is cable based and as long as I'm getting TV channels the odds of needing a tech on site were remote in my case. Although it's not the same as your scenario, I figure if I'm paying for a service then I'm going to do my part to make sure corners aren't cut.

2trill4925 is offline   Reply With Quote
Forum Jump

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2015 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:41 PM.
Page generated in 0.15586209 seconds (58.20% PHP - 41.80% MySQL) with 18 queries