TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 05-18-2012, 11:05 AM   #1
tonyv71
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Failed to retrieve Now Playing List

I'm having difficulty accessing my Tivo from computer using either Tivo Desktop or kmttg. In kmttg I get the error message:

Failed to retrieve Now Playing List from [Tivo name]
Exit code: 7

Yesterday I installed the newest version of kmttg and everything worked fine. Today I tried to access my tivo through kmttg and it can't find the tivo. The tivo is able to connect to the network for service updates. I've tried restarting the tivo, restarting my computer and reinstalling kmttg. Any ideas?\
tonyv71 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 06:13 PM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,990
Is this a new Tivo? Do you have a Media Access Key on the Tivo, and set in Desktop or KMTTG?
Getting service updates and NPL are different things, such as MAK is required for NPL not service updates, etc.

Edit: You should also login to your tivo.com account, under DVR Preferences, the checkboxes for your Tivo is listed and checked. This enables transfers and downloads. (I don't believe its listed in any Tivo manual.)
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!

Last edited by ThAbtO : 05-18-2012 at 10:29 PM.
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 06:35 PM   #3
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 5,560
Quote:
Originally Posted by ThAbtO View Post
Getting service updates and NPL are different things, such as MAK is required for NPL not service updates, etc.
I'm quite sure that the OP knows that. He was just pointing out that the TiVo can connect to the network.

To the OP: have you assigned a fixed IP address to the TiVo? If not, do so and configure kmttg to use that IP address for the TiVo.
__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 10:10 PM   #4
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
Try to access the Now Playing list manually.

Open a web browser on the PC and go to

https://<IP address of your Tivo here>/index.html

Your browser may give you a warning about the website's security certificate.
Click to continue to the website.

You will be presented with a log in screen.
Username is tivo
Password is your Media Access Key.

If this method does not work, none of the other apps will either.
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 02:35 PM   #5
tonyv71
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
I switched to static IP and entered it in manually in kmttg. That seems to have done the trick. Thanks!
tonyv71 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 06:22 PM   #6
tonyv71
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Ok, now it's no longer working. Also, when I tried to connect to the tivo through my browser as suggested, and I got a page not found error. (This had worked earlier in the day.) I tried restarting my wireless router, but that was no help. I guess I could try going through the Tivo network connection procedure again, but I certainly don't want to have to do that everytime I want to use kmttg. Any other ideas?
tonyv71 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 06:43 PM   #7
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,990
You neglected to tell us what model you have.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 08:47 PM   #8
tonyv71
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Sorry. It's a Series 2. Resetting the network information on the Tivo player worked again temporarily, but now in the middle of a download, kmttg lost the connection to the Tivo. I also cannot access it from a browser.
tonyv71 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 08:51 PM   #9
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,990
You may have interference on the wireless channel of your network router. Try changing channels on your wireless router, better channels are 1, 6, and 11. Then reconnect your tivo to the wireless network again.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 02:13 PM   #10
IDSmoker
Registered User
 
IDSmoker's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Boise, ID
Posts: 311
I'm seeing the same error from KMTTG, but I'm trying to set the app up so that I can pull shows off of my old, deactivated, Series 1.

The S1 is connected to my LAN by ethernet using a static IP and I'm able to connect to it via browser (which takes me to a "TIVO WEB PROJECT - TCL - V1.9.4" home page).

Needless to say, it has been a very long time since I last touched this machine, and I have I forgotten anything I might have known about it.

I would still like to use KMTTG to pull a bunch of old anime shows off of the S1 before finally retiring the hardware.

Any suggestions, or is there someplace else I should be asking for help?
__________________
Series 1 - Phillips HDR212 (refurbished) - 500mb
Series 3 - (from the TiVo community store) - 750mb - Lifetime Membership (transferred from S1)
IDSmoker is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 06:27 PM   #11
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,157
The Series 1 doesn't offer TTG, so you can't use KMTTG with it. You have to turn to the hacked TiVo community and the special tools they use (which you or someone else already did, since it's running TiVoWeb).
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 09:01 PM   #12
HerronScott
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Staunton, VA
Posts: 1,024
Quote:
Originally Posted by IDSmoker View Post
I'm seeing the same error from KMTTG, but I'm trying to set the app up so that I can pull shows off of my old, deactivated, Series 1.

The S1 is connected to my LAN by ethernet using a static IP and I'm able to connect to it via browser (which takes me to a "TIVO WEB PROJECT - TCL - V1.9.4" home page).

Needless to say, it has been a very long time since I last touched this machine, and I have I forgotten anything I might have known about it.

I would still like to use KMTTG to pull a bunch of old anime shows off of the S1 before finally retiring the hardware.

Any suggestions, or is there someplace else I should be asking for help?
I used mfs_ftp to ftp shows of our old S1 before we retired it.

Scott
HerronScott is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |