TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 04-01-2013, 08:30 AM   #1
dmk1974
DA BEARS!!!
 
dmk1974's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Cary, IL
Posts: 524
1 Premiere 4 + 3 Mini's means only 1 tuner on the Premiere 4, right?

I was talking to my neighbor about my current TiVo setup where I just added a TiVo 4 and Mini to my house. I described how it works that the Premiere 4 basically dedicates a tuner to the Mini.

He asked if he bought a Premiere 4 and 3 Mini's how it would work. MY understanding is that in this configuration, the Premiere 4 would only be left with 1 tuner to use for watching shows or recording. Is that correct? Thanks!
__________________

TiVo Premiere 4 w/Lifetime (318 hr)
TiVo Premiere 4 w/Lifetime (77 hr)
TiVo Mini w/Lifetime (x4)
TiVo Stream
dmk1974 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 08:41 AM   #2
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,304
Quote:
Originally Posted by dmk1974 View Post
I was talking to my neighbor about my current TiVo setup where I just added a TiVo 4 and Mini to my house. I described how it works that the Premiere 4 basically dedicates a tuner to the Mini.

He asked if he bought a Premiere 4 and 3 Mini's how it would work. MY understanding is that in this configuration, the Premiere 4 would only be left with 1 tuner to use for watching shows or recording. Is that correct? Thanks!
You can only dedicate up to two tuners for Mini use from each Premiere 4. So they would be left with two tuners for recordings and two tuners would be shared between Minis. Or you could have only one or zero tuners shared between Minis to allow more tuners available for recording. At least this is how it works until they implement dynamic tuner allocation.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 08:42 AM   #3
dmk1974
DA BEARS!!!
 
dmk1974's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Cary, IL
Posts: 524
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
You can only dedicate up to two tuners for Mini use from each Premiere 4. So they would be left with two tuners for recordings and two tuners would be shared between Minis. Or you could have only one or zero tuners shared between Minis to allow more tuners available for recording. At least this is how it works until they implement dynamic tuner allocation.
Thanks for the clarification. I wasn't sure of that limit of # of Mini's per Premiere 4.
__________________

TiVo Premiere 4 w/Lifetime (318 hr)
TiVo Premiere 4 w/Lifetime (77 hr)
TiVo Mini w/Lifetime (x4)
TiVo Stream
dmk1974 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 09:50 AM   #4
dmk1974
DA BEARS!!!
 
dmk1974's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Cary, IL
Posts: 524
And also, the current Mini software does not allow for creating or editing Season Passes, correct? If at a Mini tv, you would have to use an iOS app to set a Pass, right?
__________________

TiVo Premiere 4 w/Lifetime (318 hr)
TiVo Premiere 4 w/Lifetime (77 hr)
TiVo Mini w/Lifetime (x4)
TiVo Stream
dmk1974 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 10:29 AM   #5
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
Quote:
Originally Posted by dmk1974 View Post
And also, the current Mini software does not allow for creating or editing Season Passes, correct? If at a Mini tv, you would have to use an iOS app to set a Pass, right?
You CAN schedule Season Passes and individual recordings from the Mini. What you can't do (currently) is access Season Pass Manager or ToDo list from the Mini.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 10:31 AM   #6
dmk1974
DA BEARS!!!
 
dmk1974's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Cary, IL
Posts: 524
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You CAN schedule Season Passes and individual recordings from the Mini. What you can't do (currently) is access Season Pass Manager from the Mini.
Ok, cool. But can't edit the Season Passes, right?
__________________

TiVo Premiere 4 w/Lifetime (318 hr)
TiVo Premiere 4 w/Lifetime (77 hr)
TiVo Mini w/Lifetime (x4)
TiVo Stream
dmk1974 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 10:31 AM   #7
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,068
Quote:
Originally Posted by dmk1974 View Post
And also, the current Mini software does not allow for creating or editing Season Passes, correct? If at a Mini tv, you would have to use an iOS app to set a Pass, right?
You are correct but as said above:

You CAN schedule Season Passes and individual recordings from the Mini.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 10:33 AM   #8
dmk1974
DA BEARS!!!
 
dmk1974's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Cary, IL
Posts: 524
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
You are correct but as said above:

You CAN schedule Season Passes and individual recordings from the Mini.
Perfect, so not quite as limited as I thought. Hopefully future software updates will allow for the management too. The Mini is a pretty decent device.
__________________

TiVo Premiere 4 w/Lifetime (318 hr)
TiVo Premiere 4 w/Lifetime (77 hr)
TiVo Mini w/Lifetime (x4)
TiVo Stream
dmk1974 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 11:17 AM   #9
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
Quote:
Originally Posted by dmk1974 View Post
Ok, cool. But can't edit the Season Passes, right?
You can modify season pass options, you just can't change season pass priorities.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 02:29 PM   #10
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,068
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You can modify season pass options, you just can't change season pass priorities.
Or delete a season pass or look at all your season passes, or look at your to-do-list.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 03:21 PM   #11
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,556
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
Or delete a season pass
You can't delete via the modify option? You can TiVo to TiVo so I would be surprised if the Mini can't do this.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 04:12 PM   #12
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
You can't delete via the modify option? You can TiVo to TiVo so I would be surprised if the Mini can't do this.
There's a menu option for it, however last time I tried deleting a SP Premiere->Elite it acted as though it deleted the SP but checking the host TiVo it actually didn't work so I think it's buggy.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 04:21 PM   #13
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,556
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
There's a menu option for it, however last time I tried deleting a SP Premiere->Elite it acted as though it deleted the SP but checking the host TiVo it actually didn't work so I think it's buggy.
Definitely a bug then because I have used it before and it worked as intended.

I have seen this glitch happen though on my one Premiere which uses the SDUI, but doing it from the HDUI definitely worked.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 08:59 PM   #14
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
How many Mini's has anyone actually gotten to work with a TP4?
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 11:15 PM   #15
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,068
Quote:
Originally Posted by Bigg View Post
How many Mini's has anyone actually gotten to work with a TP4?
You can only allocate two TP-4 tuners to Mini(s) (or other devices), I don't know what happens with a 3rd Mini and one TP-4, the 3rd Mini should work but not have Live TV.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 07:21 AM   #16
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,304
Quote:
Originally Posted by lessd View Post

You can only allocate two TP-4 tuners to Mini(s) (or other devices), I don't know what happens with a 3rd Mini and one TP-4, the 3rd Mini should work but not have Live TV.
They can all have live TV. But only two at a time.

Sent from my HTC ReZound using Forum Runner
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 12:10 PM   #17
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,068
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
They can all have live TV. But only two at a time.

Sent from my HTC ReZound using Forum Runner
Good to know, thanks
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 08:06 PM   #18
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
They can all have live TV. But only two at a time.

Sent from my HTC ReZound using Forum Runner
Right, but has anyone gotten say 4 or 5 Mini's running off of one TP? I know it can only handle a couple streams at once, but what about just for different rooms that are not in use simultaneously?
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2013, 10:04 PM   #19
ManOfSnow
Go Gators!
 
ManOfSnow's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Palm Beach, FL
Posts: 964
I currently have 1 Tivo Premiere 4 tuner and 2 tivo minis. Can I add a third?
ManOfSnow is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2013, 11:08 AM   #20
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,068
Quote:
Originally Posted by ManOfSnow View Post
I currently have 1 Tivo Premiere 4 tuner and 2 tivo minis. Can I add a third?
I the TP-4 can only give up two tuners, but I don't know if the 3rd Mini without a tuner will still work on your system, you should call TiVo about that.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2013, 01:05 PM   #21
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,304
I thought someone had posted that they used three Minis to connect to a P4? I use two Minis with one shared tuner with no issues.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2013, 01:42 PM   #22
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,068
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
I thought someone had posted that they used three Minis to connect to a P4? I use two Minis with one shared tuner with no issues.
If that the case than I am not sure what the upper limit of Minis is, except that only 9 active units (TiVos & Minis) are allowed on one TiVo account.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2013, 06:18 PM   #23
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
If that the case than I am not sure what the upper limit of Minis is, except that only 9 active units (TiVos & Minis) are allowed on one TiVo account.
That seems to be the active limit. It's 10 units, so one XL4 and 9 Mini's.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2013, 08:39 PM   #24
ManOfSnow
Go Gators!
 
ManOfSnow's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Palm Beach, FL
Posts: 964
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
I the TP-4 can only give up two tuners, but I don't know if the 3rd Mini without a tuner will still work on your system, you should call TiVo about that.
There is no real info online and I figured I'd try here first with someone who actually has done it. It would make sense that you could have > 2 tivo minis as I figure that is the reason why the tivo mini 'goes to sleep' and asks if you are still there after an hour or so.
ManOfSnow is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 03:15 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |