TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Coffee House - TiVo Discussion
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 03-09-2013, 12:29 PM   #1
snapfade
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Problem with Sony DDV-T79 Home Theatre

Background

I have a "Sony Blu-ray Disc DVD Home Theatre System, model BDV-T79" purchased from Costco. My Tivo is an HD-XL4 using a cable card. Tivo connects to Sony via HDMI and Sony to TV via HDMI.

Problem.

After fast-forwarding using the peanut, the audio volume is very low and slowly ramps up to normal. And while this is happening, a text message appears at the top of the picture, (white on black) that specifies the type of sound being received, the message coming from the Sony system. This also happens spontaneously, e.g., without anyone touching the Tivo remote. Sometimes it happens repeatedly for a span of several seconds.

Troubleshooting.

1. A cable problem between Sony and Tivo was the first thought. checked. Replaced. No joy.

2. The Sony System was defective. Returned to Costco and got another, same kind of system, newer model. Same problem then and now. No joy.

3. I found that by wiggling the HDMI connecter at the back of the Tivo box that I could cause the condition. Replaced the Tivo box. Some joy. No longer does wiggling the connection cause the problem.

4. Tried Sony support. Useless.

Initial conclusion. Sony sucks. Or does it? I suppose it is possible that two different Sony systems could cause the same identical problem, but I an not a big believer in coincidence. Maybe I need to start over. I want a 5.1 speaker system, don't necessarily want or need blu-ray but it would be nice to have (I have another dvd player now), so just a speaker system might be a solution.

I would be most appreciative for you suggestions and advice.
snapfade is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 10:18 AM   #2
worachj
Registered User
 
worachj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Eagan, MN
Posts: 785
Under the system setting menu there’s a “Auto Display” option. Check and make sure it is set to off.

[Auto Display]
[On]: Automatically displays information on the screen when changing the viewing titles, picture modes, audio signals, etc.
[Off]: Displays information only when youpress DISPLAY.
__________________
S2, S3 (OTA), TiVo Hd, Premiere (OTA), Roamio Basic (Comcast Cable).
worachj is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2013, 04:00 PM   #3
snapfade
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
That worked! Thanks!
snapfade is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:24 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |