TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 03-08-2013, 06:34 PM   #1
davezatz
Funkadelic
 
davezatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 4,303
CNET's TiVo Mini Review

Not sure how long this will last in Google's cache, but Dan dug this up based on CNET's slipup earlier today. It's possible the details could change as we don't know the reason TiVo delayed the launch.

CNET's review has been pulled down. So here's ours:

http://www.zatznotfunny.com/2013-03/tivo-mini-review/


Last edited by davezatz : 03-11-2013 at 06:28 AM.
davezatz is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 07:02 PM   #2
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 373
Correct me if I'm wrong, but I didn't see anything in that review that hasn't already been beaten to death in this forum. Maybe their full review will be more insightful.
__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 07:10 PM   #3
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,186
Quote:
Originally Posted by Loach View Post
Correct me if I'm wrong, but I didn't see anything in that review that hasn't already been beaten to death in this forum. Maybe their full review will be more insightful.
It confirmed the lack of Netflix which we didn't know was going to be part of retail release or not. (We knew Suddenlink Mini users don't have access to Netflix but MSO's want that off intentionally).
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 07:15 PM   #4
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,267
Maybe they're holding it back to get Netflix on there?

Also confirmed that there is no way to manage your To Do List or SPs from the Mini.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 07:22 PM   #5
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,186
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Also confirmed that there is no way to manage your To Do List or SPs from the Mini.
I missed that part. Wow, that makes it even lousier. Strange they don't at least include that functionality since via RPC you have full access to a series 4 unit ToDo list and SPs. You'd think at bare minimum the Mini would be able to manage ToDo list & SPs of the host 4 tuner unit.

So to summarize the negatives (leaving price out of it):
* 4 tuner host requirement
* No dynamic tuner management
* No Netflix
* No ToDo or SP management

I would hope at some point TiVo addresses all of the above.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj : 03-08-2013 at 07:27 PM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 07:24 PM   #6
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,953
I am surprised that CNET is predicting that dynamic tuner allocation will come this year.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 07:30 PM   #7
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,267
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Strange they don't at least include that functionality since via RPC you have full access to a series 4 unit ToDo list and SPs.
How does RPC handle it if there is a user conflict? Like say both a local user and a remote user are editing the order of the SP Manager at the same time? Does it get notices that there has been a change and it needs to refresh? I could see a slight potential for conflict here. Although the chances of both users doing this at the same time is pretty slim.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 07:53 PM   #8
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
I am surprised that CNET is predicting that dynamic tuner allocation will come this year.
We have already heard from multiple sources it should come some time in Q2. We already knew last year they wanted to implement it.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 09:46 PM   #9
rainwater
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6,066
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
I am surprised that CNET is predicting that dynamic tuner allocation will come this year.
It's probably not a prediction. They probably got their info from TiVo directly.
rainwater is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 10:34 PM   #10
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,186
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
How does RPC handle it if there is a user conflict? Like say both a local user and a remote user are editing the order of the SP Manager at the same time? Does it get notices that there has been a change and it needs to refresh? I could see a slight potential for conflict here. Although the chances of both users doing this at the same time is pretty slim.
Not sure. But it's no different than when using the iPad/Android apps to make changes while possibly someone else is interacting with the unit. I do all Premiere show management via RPC and the changes show up in GUI almost immediately.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 11:09 PM   #11
Davisadm
TiVo is Back!!!!!!!!
 
Davisadm's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: SoCal
Posts: 226
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Also confirmed that there is no way to manage your To Do List or SPs from the Mini.
Seems like CNET has some of their facts wrong. You can manage your To Do Lists and SPs. This was shown to me at CES, and also confirmed here:
Quote:
Originally Posted by cmonroe View Post
As for Season pass manager and to-do list yes, they work from the Mini just like they do from the main premiere.
by @cmonroe, who managed to get their hands on one because a big box store sold them one, probably in error.
Davisadm is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 06:46 AM   #12
P42
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: 01460
Posts: 1,235
Rpc?
P42 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 08:21 AM   #13
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,186
Quote:
Originally Posted by P42 View Post
Rpc?
It's a network protocol that for example the iPad and Android apps use to talk to series 4 units - it's actually MindRPC.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 10:08 AM   #14
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 373
Quote:
Originally Posted by Davisadm View Post
Seems like CNET has some of their facts wrong. You can manage your To Do Lists and SPs. This was shown to me at CES, and also confirmed here:
Exactly. I can see why they yanked this review. No new information, except some wrong information.
__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 11:11 AM   #15
rainwater
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6,066
Quote:
Originally Posted by Loach View Post
Exactly. I can see why they yanked this review. No new information, except some wrong information.
It wasn't removed because of the content. It was removed because the release date got pushed back.
rainwater is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 11:27 AM   #16
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 373
Quote:
Originally Posted by rainwater View Post
It wasn't removed because of the content. It was removed because the release date got pushed back.
Or both. I'm guessing the content will be different the next time the article is released.
__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 11:34 AM   #17
davezatz
Funkadelic
 
davezatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 4,303
Quote:
Originally Posted by Loach View Post
Or both. I'm guessing the content will be different the next time the article is released.
I'm pretty sure there's two versions of TiVo Mini software out there... and perhaps the launch has been delayed until reviewers can get the updated version.
davezatz is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 11:37 AM   #18
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 373
Quote:
Originally Posted by davezatz View Post
I'm pretty sure there's two versions of TiVo Mini software out there... and perhaps the launch has been delayed until reviewers can get the updated version.
Why the 2 versions? One for cable co. Minis and one for retail?
__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 11:40 AM   #19
davezatz
Funkadelic
 
davezatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 4,303
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by Loach View Post
Why the 2 versions? One for cable co. Minis and one for retail?
Possibly. But I was thinking more a newer version and an older version.
davezatz is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |