TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-29-2013, 09:05 PM   #4651
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Quote:
Originally Posted by skisail View Post
I had help with this, but didn't work. it seems an uninstall is in order before updating. what's best way?
1. Remove all files and folders in folder containing kmttg.jar except config.ini (and auto.ini if you use auto transfers).
2. Unzip new distribution to that same place you just removed all files from

i.e. Basically the only important files are the .ini files. So for every new installation you can just delete everything but those files and unzip new distribution to that same location.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 10:59 PM   #4652
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 4,933
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
1. Remove all files and folders in folder containing kmttg.jar except config.ini (and auto.ini if you use auto transfers).
2. Unzip new distribution to that same place you just removed all files from

i.e. Basically the only important files are the .ini files. So for every new installation you can just delete everything but those files and unzip new distribution to that same location.
Shouldn't the auto.history file also be kept?

Not sure if it is necessary, but I usually stop and restart the service after replacing the .jar file.
__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 12:44 AM   #4653
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
Shouldn't the auto.history file also be kept?

Not sure if it is necessary, but I usually stop and restart the service after replacing the .jar file.
Yes, good points if using auto mode.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 02:13 PM   #4654
philhu
User Since Day ONE!
 
philhu's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Funcity, MA
Posts: 672
Is there any way of having kmttg delete shows off the tivo if it is a TivoHD (Not hacked)?

I want to use my old tivohd as a library storage buffer, and put things there until kmttg moves them to the pc, then delete them over there.

Set up that way, I don't have a tv screen displaying the data on the tivohd, just select and see it under kmttg or on other tivos at the end of my shows.
__________________
-----------------
Phillips (S1-retired)
Sony SVR-2000 (S1-retired)
Tivo (S2-retired, 500gb HD, 2 units)
TivoHD (2tb HD, chip mod, 2 units)
Tivo Premiere (2tb HD)
Tivo Premiere4 (2tb (JMFS) HD)
philhu is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 03:14 PM   #4655
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Quote:
Originally Posted by philhu View Post
Is there any way of having kmttg delete shows off the tivo if it is a TivoHD (Not hacked)?
Not that I know about (Tivo Web Plus requires hacked TiVo).
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 09:37 AM   #4656
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 3,984
Anyone else have problems with shows on the FX network? Download/decrypt works fine, but then QS Fix seems to mess something up, resulting in a shortened show. An hour show can be reduced to as little as 35 minutes. I'm not using VideoRedo, just the ProjectX demux / ffmpeg remux. I've only had this happen with shows from FX.
cherry ghost is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 01:01 PM   #4657
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 16,522
I'm only *slightly* joking, but have you confirmed that it absolutely is messed up/too much cut out?

MTV shows (e.g. Real World) seem to have MORE than the ~18ish minutes of commercials that OTA network shows have.. and other cable networks seem just as bad.

Though one thing that I've seen lately is some shows having a VERY short bit of show (less than a minute usually) in the middle of a very long commercial break. I presume any automated skipping would miss these.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 01:40 PM   #4658
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 3,984
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
I'm only *slightly* joking, but have you confirmed that it absolutely is messed up/too much cut out?

Yes

This happens without running Ad Cut. My guess is that something gets messed up during the remux. It could be that newer versions of ffmpeg don't work well sometimes with -acodec -vcodec and would rather see -c:a -c:v, but I'm probably wrong.

Last edited by cherry ghost : 01-31-2013 at 01:45 PM.
cherry ghost is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 01:56 PM   #4659
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Quote:
Originally Posted by cherry ghost View Post
Anyone else have problems with shows on the FX network? Download/decrypt works fine, but then QS Fix seems to mess something up, resulting in a shortened show. An hour show can be reduced to as little as 35 minutes. I'm not using VideoRedo, just the ProjectX demux / ffmpeg remux. I've only had this happen with shows from FX.
If you examine the elementary streams (separate video & audio files) from ProjectX demux using mediainfo, are they showing the right length? i.e. Try to determine which function is getting messed up, ProjectX or ffmpeg.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 02:27 PM   #4660
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 3,984
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
If you examine the elementary streams (separate video & audio files) from ProjectX demux using mediainfo, are they showing the right length? i.e. Try to determine which function is getting messed up, ProjectX or ffmpeg.
Looks like it's ProjectX. For the 1 hour show I tested, the .m2v is 30:51.
cherry ghost is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 03:41 PM   #4661
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Quote:
Originally Posted by cherry ghost View Post
Looks like it's ProjectX. For the 1 hour show I tested, the .m2v is 30:51.
Interesting. So if you skip QS Fix completely for these files do they get out of A/V sync down the road?

Perhaps try an ffmpeg demux, followed by and ffmpeg remux to see what happens. I supply a kmttg encoding profile for each below:

Starting with .mpg file using FILES tab run "encode" task with this profile:
ff_demux.enc
Code:
# Description (single line, keep short)
<description>
ffmpeg mpeg2 demux

# Encode command or script (single line)
# Known keywords: FFMPEG, HANDBRAKE, MENCODER, PERL, INPUT, OUTPUT, PWD, CPU_CORES, SRTFILE
<command>
FFMPEG -y -i INPUT -vcodec copy OUTPUT -acodec copy OUTPUT.ac3 

# Encoded output file extension
<extension>
m2v
Then starting with .m2v file using FILES tab run "encode" task with this profile:
ff_remux.enc
Code:
# Description (single line, keep short)
<description>
ffmpeg mpeg2 remux

# Encode command or script (single line)
# Known keywords: FFMPEG, HANDBRAKE, MENCODER, PERL, INPUT, OUTPUT, PWD, CPU_CORES, SRTFILE
<command>
FFMPEG -y -fflags genpts -i INPUT -i INPUT.ac3 -vcodec copy -acodec copy -f dvd OUTPUT

# Encoded output file extension
<extension>
remux.mpg

__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj : 01-31-2013 at 03:46 PM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 04:59 PM   #4662
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 3,984
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Interesting. So if you skip QS Fix completely for these files do they get out of A/V sync down the road?

I haven't tried that. I've always run QS Fix because I then use Ad Cut and encode.

I'll try the encodes you provided.

Thanks
cherry ghost is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 05:22 PM   #4663
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 3,984
Ok, those worked. The demux gave me a .m2v that was only 24:47, but the remux brought it back to a full hour.


Odd that this has only happened for shows on FX.
cherry ghost is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 05:25 PM   #4664
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
That is strange. I would check the remux mpg to see if it's in proper A/V sync though before going any further. I think I looked at using ffmpeg to demux then remux as a QS Fix alternative but from what I recall didn't have much success getting an in sync result. ProjectX on the other hand gave me good results. Of course VideoRedo is really the best option and is what I use.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 05:36 PM   #4665
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 3,984
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
That is strange. I would check the remux mpg to see if it's in proper A/V sync though before going any further. I think I looked at using ffmpeg to demux then remux as a QS Fix alternative but from what I recall didn't have much success getting an in sync result. ProjectX on the other hand gave me good results. Of course VideoRedo is really the best option and is what I use.
Transferred to my TiVo and the A/V sync is off. Not that big of a deal, it's only one channel. Maybe I'll try Ad Cut / encode without QS Fix first.
cherry ghost is online now   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 08:48 PM   #4666
elprice7345
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX
Posts: 41
Error Creating Wishlists

The situation:
  • I search for a show in the Remote--> Search tab
  • I select a row
  • Click the WL button
  • Enter my kewords and select Auto Record
I get the following errors:
java.lang.NullPointerException
at com.tivo.kmttg.gui.wlOptions.promptUser(wlOptions.java:120)
at com.tivo.kmttg.gui.remotegui.createWishlist(remotegui.java:2 636)
at com.tivo.kmttg.gui.remotegui$46.actionPerformed(remotegui.ja va:1466)
at javax.swing.AbstractButton.fireActionPerformed(Unknown Source)
at javax.swing.AbstractButton$Handler.actionPerformed(Unknown Source)
at javax.swing.DefaultButtonModel.fireActionPerformed(Unknown Source)
at javax.swing.DefaultButtonModel.setPressed(Unknown Source)
at javax.swing.plaf.basic.BasicButtonListener.mouseReleased(Unk nown Source)
at java.awt.AWTEventMulticaster.mouseReleased(Unknown Source)
at java.awt.Component.processMouseEvent(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.processMouseEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.processEvent(Unknown Source)
at java.awt.Container.processEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.LightweightDispatcher.retargetMouseEvent(Unknown Source)
at java.awt.LightweightDispatcher.processMouseEvent(Unknown Source)
at java.awt.LightweightDispatcher.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Window.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.access$200(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionPrivilege(Unk nown Source)
at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionPrivilege(Unk nown Source)
at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionPrivilege(Unk nown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

Am I doing something wrong or is this a bug?
elprice7345 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:34 PM   #4667
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Quote:
Originally Posted by elprice7345 View Post
The situation:
  • I search for a show in the Remote--> Search tab
  • I select a row
  • Click the WL button
  • Enter my kewords and select Auto Record
I get the following errors:
java.lang.NullPointerException
at com.tivo.kmttg.gui.wlOptions.promptUser(wlOptions.java:120)
It looks like a bug with recent releases. I attempted to add WL categories but it wasn't working so I backed it out, but neglected to back it out completely. It will be fixed in new release coming probably tomorrow. Thanks for posting the problem.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 11:00 AM   #4668
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
v0p9k version released

v0p9k version just released.
In addition to recent requests and fixes discussed in this thread it contains:
- "Use comskip GUI to review detected commercials" option where you can use comskip visual editor to review/modify detected commercials. Useful if you don't have VideoRedo.
- "Try scheduling on all TiVos" option for RPC remote "Record" button such that if recording can't be scheduled due to conflicts on originally targeted TiVo, then it attempts to schedule on other available TiVos successively.

Consult release_notes Wiki for full details.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 04:25 AM   #4669
sanjonny
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 165
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
v0p9k version just released.
In addition to recent requests and fixes discussed in this thread it contains:
- "Use comskip GUI to review detected commercials" option where you can use comskip visual editor to review/modify detected commercials. Useful if you don't have VideoRedo.
- "Try scheduling on all TiVos" option for RPC remote "Record" button such that if recording can't be scheduled due to conflicts on originally targeted TiVo, then it attempts to schedule on other available TiVos successively.

Consult release_notes Wiki for full details.
Hateto be a pain, but i am just now able to get back on the board, its been a bad week. Does this include the changes in the beta -kbeta3 you posted recently for me to try or are those still separate and i need to test them? I should have plenty of time later today and just wanted to ask.

Last edited by sanjonny : 02-03-2013 at 04:26 AM. Reason: Add info
sanjonny is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 08:43 AM   #4670
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Quote:
Originally Posted by sanjonny View Post
Hateto be a pain, but i am just now able to get back on the board, its been a bad week. Does this include the changes in the beta -kbeta3 you posted recently for me to try or are those still separate and i need to test them? I should have plenty of time later today and just wanted to ask.
It's all in this release.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 02:06 PM   #4671
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,320
I'm just getting started with kmttg on a iBook G4 running OS X 10.4.11. I was hoping to use the Mac as a store-and-forward device, eventually moving files over to my XP desktop for further processing with VideoRedo.

I have "metadata" and "decrypt" selected. The transfers seem to be fine (much more robust than using the XP, especially using TiVoDesktop). The metadata job runs fine.

Then I get the following error:

Quote:
>> DECRYPTING /Users/Jan/Movies/TiVo Recordings/showname.TiVo
...

/Applications/kmttg/tivodecode/tivodecode -- mak MAK --no-verify --out "/Users/Jan/Movies/TiVo Recordings/showname.TiVo"
tivodecode failed (exit code: 138 ) - check command: /Applications/kmttg/tivodecode/tivodecode -- mak MAK --no-verify --out "/Users/Jan/Movies/TiVo Recordings/showname.TiVo"
I've searched and I can't find what exit code 138 means.

Is kmttg looking for the tivodecode executable or the file to be processed in the wrong place? (Have I screwed up my paths in the configs?)

If not, what am I doing wrong?

If I burn the encrypted .TiVo files to disk and transfer them to the XP desktop (yes, I need to debug samba too ), they play fine.

Question 2: is there a video player for a PPC Mac that will play unencrypted files? I'd really like to check that my transferred files will play before I delete the original files off the TiVoHD.

Thanks.
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 02:42 PM   #4672
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Most common problem with tivodecode failing is if you are downloading .TiVo files in Transport Stream format. Turn off TS downloads in kmttg or "fast transfers" in TiVo Desktop since tivodecode can't handle them.

I would recommend VideoLAN VLC as a video player to play unencrypted files.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 02:53 PM   #4673
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,320
Oh, good grief. I meant to ask about a program on the Mac that would play .TiVo files that were NOT decrypted yet. [facepalm]

I know and like VLC on both platforms, thanks.

Edited to add: forgot to say above that I am using kmttg v0p9d on the Mac. Off now to check what's happening with the newer versions....

As far as I know, I did install the version of tivodecode for a PPC Mac, but I'll double check that also.
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth

Last edited by murgatroyd : 02-03-2013 at 03:02 PM.
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 03:04 PM   #4674
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,570
Quote:
Originally Posted by murgatroyd View Post
Oh, good grief. I meant to ask about a program on the Mac that would play .TiVo files that were NOT decrypted yet. [facepalm]

I know and like VLC on both platforms, thanks.

Edited to add: forgot to say above that I am using kmttg v0p9d on the Mac. Off now to check what's happening with the newer versions....
I don't think there is any player that plays .tivo files, except for VideoReDo in windows, with Tivo Desktop (partially or in whole) installed.
__________________
Series 2 (Retired, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "S3HD")
Roamio, Oh Roamio!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!

Last edited by ThAbtO : 02-03-2013 at 03:16 PM.
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 03:29 PM   #4675
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,320
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Most common problem with tivodecode failing is if you are downloading .TiVo files in Transport Stream format. Turn off TS downloads in kmttg or "fast transfers" in TiVo Desktop since tivodecode can't handle them.
I went to the 'config' menu in kmttg and the TS downloads box is not checked.

Quote:
Originally Posted by ThAbtO View Post
I don't think there is any player that plays .tivo files, except for VideoReDo in windows.
Okay, now I'm really confused. On my XP, the folder 'MyTiVoRecordings' is full of .tivo files, and if I launch them from Explorer, or from TiVo Desktop, then Windows Media Player plays them. Since TiVo Desktop is installed, all the right codecs are present, and knows my MAK, so it knows it has permission to show me the files.

But my understanding was that TiVo Desktop on the Mac is crippled and thus you don't have that function on that platform.
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 03:38 PM   #4676
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Windows Media Player and VideoRedo both use TiVoDirectShowFilter (installed as part of TiVo Desktop) for decrypting TiVo files - it's part of Windows DirectShow which is unique to windows platform. You can actually use graphedit (a utlility where you can chain together DirectShow decoders, demuxers and filters) in Windows to decrypt Tivo files as well as long as TiVo DirectShowFilter is installed. In any case, it's a Windows only thing.

Perhaps if you post more of the kmttg output for the download and tivodecode failure it may shed more light. Also, it's useful to try a short 3-5 minute recording to experiment with. You can also examine .TiVo files with "mediainfo" (available on Mac platform) which might shed some light as to what is contained in your .TiVo files that are not decrypting.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj : 02-03-2013 at 03:43 PM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 04:45 PM   #4677
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,320
Forgive me if this is a dumb question, but -- don't the tivodecode exit codes mean anything? I've searched for a translation but can't find anything except for if the code is 0 there aren't any errors (which seems intuitively obvious).
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 05:13 PM   #4678
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,320
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Perhaps if you post more of the kmttg output for the download and tivodecode failure it may shed more light. Also, it's useful to try a short 3-5 minute recording to experiment with. You can also examine .TiVo files with "mediainfo" (available on Mac platform) which might shed some light as to what is contained in your .TiVo files that are not decrypting.
Logging in from the Mac now. Here's the output from mediainfo for one of the demo recordings that ships with the TiVo.

Code:
General
Complete name                            : /Users/jan/Movies/Tivo Recordings/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).TiVo
Format                                   : MPEG-PS
File size                                : 282 MiB
Duration                                 : 2mn 35s
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 15.2 Mbps

Video
ID                                       : 224 (0xE0)
Format                                   : MPEG Video
Commercial name                          : HDV 720p
Format version                           : Version 2
Format profile                           : Main@High
Format settings, BVOP                    : Yes
Format settings, Matrix                  : Default
Duration                                 : 2mn 29s
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 14.4 Mbps
Maximum bit rate                         : 18.0 Mbps
Width                                    : 1 280 pixels
Height                                   : 720 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate                               : 60.000 fps
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Compression mode                         : Lossy
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.261
Stream size                              : 258 MiB (92%)
Color primaries                          : BT.709
Transfer characteristics                 : BT.709
Matrix coefficients                      : BT.709

Audio
ID                                       : 189 (0xBD)-128 (0x80)
Format                                   : AC-3
Format/Info                              : Audio Coding 3
Mode extension                           : CM (complete main)
Format settings, Endianness              : Big
Muxing mode                              : DVD-Video
Duration                                 : 2mn 35s
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 448 Kbps
Channel(s)                               : 2 channels
Channel positions                        : Front: L R
Sampling rate                            : 48.0 KHz
Bit depth                                : 16 bits
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 8.31 MiB (3%)

General
Error messages from kmttg to follow.

Code:
>> Getting Now Playing List from TiVo HD ...
/usr/bin/curl --anyauth --globoff --user tivo:MAK --insecure --cookie-jar /tmp/cookie7947585349373131201.tmp --url https://192.168.1.69/TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=/NowPlaying&Recurse=Yes&AnchorOffset=0 --output /tmp/NPL4527550475053489805.tmp 
NPL job completed: 0:00:11
---DONE--- job=playlist tivo=TiVo HD
55 SHOWS, 123 GB USED

5. Connecting with Broadband
Recorded Tue 04/24/2007 12:00 PM, Duration=3 mins, EpisodeNumber=005
Part 5 of 5  (2007)  Go beyond DVR with revolutionary only-on-TiVo features like Movie Downloads, Home Movie Sharing, Digital Photos, and more when you connect your box to your home network.  And it's unbelievably easy. 
>> CREATING /Users/jan/Movies/Tivo Recordings/decrypted/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).mpg.txt ...
/usr/bin/curl --anyauth --globoff --user tivo:MAK --insecure --cookie-jar /tmp/cookie7202658822167967848.tmp --url https://192.168.1.69:443/TiVoVideoDetails?id=8674 --output /tmp/meta1784021384085791665.tmp 
metadata job completed: 0:00:00
---DONE--- job=metadata output=/Users/jan/Movies/Tivo Recordings/decrypted/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).mpg.txt
SKIPPING DOWNLOAD, FILE ALREADY EXISTS: /Users/jan/Movies/Tivo Recordings/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).TiVo
>> DECRYPTING /Users/jan/Movies/Tivo Recordings/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).TiVo ...
/Applications/kmttg/tivodecode/tivodecode --mak MAK --no-verify --out "/Users/jan/Movies/Tivo Recordings/decrypted/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).mpg" "/Users/jan/Movies/Tivo Recordings/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).TiVo" 
tivodecode failed (exit code: 138 ) - check command: /Applications/kmttg/tivodecode/tivodecode --mak MAK --no-verify --out "/Users/jan/Movies/Tivo Recordings/decrypted/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).mpg" "/Users/jan/Movies/Tivo Recordings/5. Connecting with Broadband (04_24_2007).TiVo"

__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth

Last edited by murgatroyd : 02-03-2013 at 05:44 PM.
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 10:00 PM   #4679
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,879
Nothing abnormal looking about the .TiVo file. Have you tried downloads of real programs besides these TiVo ones? For my Elite the THX Optimizer Video doesn't download properly.

Just to test if tivodecode runs properly try the following from command line:
/Applications/kmttg/tivodecode/tivodecode -h
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj : 02-03-2013 at 10:09 PM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 11:12 PM   #4680
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,320
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Nothing abnormal looking about the .TiVo file. Have you tried downloads of real programs besides these TiVo ones? For my Elite the THX Optimizer Video doesn't download properly.
Interesting. I only used the TiVo demos as a test case because they were the shortest recordings on my drive. (I recall reading somewhere, probably on this forum, that other people had not been able to transfer their THX videos; I thought that was by design.)

I've downloaded plenty of broadcast shows, and IIRC I was able to use tivodecode on the XP to decode them. I'll retest one of the shorter shows and see if that's really the case.

Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Just to test if tivodecode runs properly try the following from command line:
/Applications/kmttg/tivodecode/tivodecode -h
I get 'Bus error'.

If I cd to /Applications/kmttg/tivodecode/ then 'ls' shows:

COPYING ChangeLog README tdcat tivodecode

While in that directory, if I type

'tivodecode -h'

I get 'command not found'.

Thinking that I might have an extra directory in the path (i.e. testing for another nested directory /Applications/kmttg/tivodecode/tivodecode/) I tried to cd to tivodecode and got:

tivodecode: Not a directory

Should I uninstall kmttg and the tools and start over again with the new version?

Edited to add: thanks for your help -- I know it's a pain debugging stuff on old systems like mine.
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth

Last edited by murgatroyd : 02-03-2013 at 11:45 PM.
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:05 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |