TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-16-2012, 03:59 PM   #1
TIVO_GUY_HERE
I miss the ocean
 
TIVO_GUY_HERE's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Dallas Texas
Posts: 5,655
Music/Photos not showing up on Tivo

I have always had my music folder and photos show up on my tivo, but now they are not there. I did change from DSL to Cable internet, and all 3 of my tivos see each other on the net, I can see all 3 tivos on my laptop, and I can download and upload tivo shows to my laptop (Windows) so I believe everybody is seeing everybody.

When I go into the tivo desktop settings it shows the IP address as something different than what it shows under my settings on my Tivo.
also the IP address on tivo desktop is grayed out so I can't seem to change it even if that is the problem, but I don't think it is, since I am downloading to desktop from all my tivos. FYI 3 Tivo premieres.

I've rebooted everything, tivos, router, usb wireless connections.

Any suggestions?
thanks
TGH
TIVO_GUY_HERE is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 07:05 AM   #2
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,064
Look in the TiVo Server Properties dialog in Desktop. If you have multiple network adapters (even virtual ones) it may have chosen the wrong one and it's broadcasting its existence on the wrong network.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 01:50 PM   #3
TIVO_GUY_HERE
I miss the ocean
 
TIVO_GUY_HERE's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Dallas Texas
Posts: 5,655
I believe this is the case but I have gone to TiVo desktop properties and the area to change is grayed out, I've removed and installed desktop but still shows up gray. I have other means to stream my music to my tv so this isn't a disaster, just annoying.
TIVO_GUY_HERE is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 03:45 AM   #4
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,064
At the bottom of the Music, Photos & Showcases screen on the TiVos there is an option to manually add a server by IP address. It might be worth a try, but you would want to be sure that your PC is on a static IP address.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 06:56 PM   #5
Just_Chris
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 101
I lost mine as well but could still see recordings on the PC so I knew it was seeing the PC.

Pulled the power cable as well as ethernet, plugged power back in adn let it boot up. Once up plugged ethernet back in and went to settings and forced a tivo connection now and that seemed to do the trick.

What IS weird for mine though and it's been doing this for the last few months, my PC is showing a lot of \032,
So it's "music on \032PCName" where before it was just "PCName"
Just_Chris is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 08:26 PM   #6
TIVO_GUY_HERE
I miss the ocean
 
TIVO_GUY_HERE's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Dallas Texas
Posts: 5,655
Ya Mine is saying the same thing, All 3 PC's saying same thing. Makes it time consuming trying to fine the one that has the music I am looking for.
TIVO_GUY_HERE is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:46 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |