TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-05-2012, 03:10 PM   #421
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,614
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Why is it so easy for the app to detect that the iPad is jailbroken in the first place? Seems like a poor hack if every app can tell it's been done.
Normally an app will attempt to do something that should fail because of iOS security. If it succeeds, that means the device is jailbroken. To get around this another app would have to intercept these calls and return the expected failure.
morac is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:12 PM   #422
overFEDEXed
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Centerville, Georgia
Posts: 238
Xcon alias

Quote:
Originally Posted by windracer View Post
Wait, so even if I don't own a Stream, the new app won't run on my jailbroken iPad or iPhone?

edit: to answer my own question: yep. I get a message about "unauthorized modifications detected" and then it just closes.
Maybe somebody will come up with something like "xcon Alias" from Cydia.

I have CoxTvConnect and it won't run on my jailbroken iPad without it.

I found xcon alias by accident, but I'm glad because I like watching my live cable programs on my iPad 2
overFEDEXed is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:13 PM   #423
HiKent
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by Richard A View Post
Start of the setup screen
How did you get this to work? My stream has been hooked up a couple of hours, white LED is solid. I named the stream in my Tivo.com account (where it showed up automatically). I downloaded the new app [v1.9.1(5014)] & can
can control my XL4 just fine. But no "stream" setup when I connect to XL4 & click the settings wheel. When I try to connect to the Stream from the "Box Name" list, I get "not been authorized to accept network-based remote controls".

The XL4 works as a MoCa gateway to second XL4 in another room. The stream is on a gigabit wired network also connected to the XL4 (a couple of switches away -- all gigabit wired, all same subnet, all same DHCP server).

ANy thoughts?

BTW: I find this more troubling that the case of the missing app. Oh well...
HiKent is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:18 PM   #424
Surrealone
TiVoOnThEmInD
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 312
Quote:
Originally Posted by HiKent View Post
How did you get this to work? My stream has been hooked up a couple of hours, white LED is solid. I named the stream in my Tivo.com account (where it showed up automatically). I downloaded the new app [v1.9.1(5014)] & can
can control my XL4 just fine. But no "stream" setup when I connect to XL4 & click the settings wheel. When I try to connect to the Stream from the "Box Name" list, I get "not been authorized to accept network-based remote controls".

The XL4 works as a MoCa gateway to second XL4 in another room. The stream is on a gigabit wired network also connected to the XL4 (a couple of switches away -- all gigabit wired, all same subnet, all same DHCP server).

ANy thoughts?

BTW: I find this more troubling that the case of the missing app. Oh well...
I'm not a 100% sure I have not got home yet to play with my stream. But you might need to go into the settings menu on tivo and turn on network controls
Surrealone is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:22 PM   #425
NotVeryWitty
Too Big to Fail
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Mass.
Posts: 700
Quote:
Originally Posted by HiKent View Post
How did you get this to work? My stream has been hooked up a couple of hours, white LED is solid. I named the stream in my Tivo.com account (where it showed up automatically). I downloaded the new app [v1.9.1(5014)] & can
can control my XL4 just fine. But no "stream" setup when I connect to XL4 & click the settings wheel. When I try to connect to the Stream from the "Box Name" list, I get "not been authorized to accept network-based remote controls".

The XL4 works as a MoCa gateway to second XL4 in another room. The stream is on a gigabit wired network also connected to the XL4 (a couple of switches away -- all gigabit wired, all same subnet, all same DHCP server).

ANy thoughts?

BTW: I find this more troubling that the case of the missing app. Oh well...
Log into tivo.com, select the "My Tivo" tab, select Device Preferences under My Account, and make sure you've checked "Video Sharing" and "Enable video downloads" for each Tivo. If they were unchecked, it may take a while for it to take effect. If the were already checked, then you've got a different problem.
NotVeryWitty is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:25 PM   #426
HiKent
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by NotVeryWitty View Post
Log into tivo.com, select the "My Tivo" tab, select Device Preferences under My Account, and make sure you've checked "Video Sharing" and "Enable video downloads" for each Tivo. If they were unchecked, it may take a while for it to take effect. If the were already checked, then you've got a different problem.
I can stream just fine between the XL4s. I can control the XL4s from the TiVo app. There is no sharing setting for the Stream @ tivo.com. Anything else you can think of?
HiKent is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:27 PM   #427
compnurd
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 951
Reboot the Stream?
compnurd is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:28 PM   #428
NotVeryWitty
Too Big to Fail
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Mass.
Posts: 700
Quote:
Originally Posted by HiKent View Post
I can stream just fine between the XL4s. I can control the XL4s from the TiVo app. There is no sharing setting for the Stream @ tivo.com. Anything else you can think of?
Saw this on tivo.com: "On your TiVo DVR, allow the iPad to access your TiVo DVR by turning on the "Network Remote Control" setting. From TiVo Central, select Messages & Settings > Settings > Remote, CableCARD, & Devices > Network Remote Control. "
NotVeryWitty is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:29 PM   #429
Surrealone
TiVoOnThEmInD
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 312
Quote:
Originally Posted by Surrealone View Post
I'm not a 100% sure I have not got home yet to play with my stream. But you might need to go into the settings menu on tivo and turn on network controls
Quote:
Originally Posted by NotVeryWitty View Post
Saw this on tivo.com: "On your TiVo DVR, allow the iPad to access your TiVo DVR by turning on the "Network Remote Control" setting. From TiVo Central, select Messages & Settings > Settings > Remote, CableCARD, & Devices > Network Remote Control. "
yes that's what I had seen before
Surrealone is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:30 PM   #430
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,597
Did you try to reboot your boxes/iPad/router?
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:32 PM   #431
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,870
Quote:
Originally Posted by HiKent View Post
How did you get this to work? My stream has been hooked up a couple of hours, white LED is solid. I named the stream in my Tivo.com account (where it showed up automatically). I downloaded the new app [v1.9.1(5014)] & can
can control my XL4 just fine. But no "stream" setup when I connect to XL4 & click the settings wheel. When I try to connect to the Stream from the "Box Name" list, I get "not been authorized to accept network-based remote controls".

The XL4 works as a MoCa gateway to second XL4 in another room. The stream is on a gigabit wired network also connected to the XL4 (a couple of switches away -- all gigabit wired, all same subnet, all same DHCP server).

ANy thoughts?

BTW: I find this more troubling that the case of the missing app. Oh well...
The App is 2.0?
sbiller is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:32 PM   #432
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,614
Quote:
Originally Posted by HiKent View Post
How did you get this to work? My stream has been hooked up a couple of hours, white LED is solid. I named the stream in my Tivo.com account (where it showed up automatically). I downloaded the new app [v1.9.1(5014)] & can
can control my XL4 just fine. But no "stream" setup when I connect to XL4 & click the settings wheel. When I try to connect to the Stream from the "Box Name" list, I get "not been authorized to accept network-based remote controls".
That's your problem. The new app is v2.0. v1.9.1 is the old app.

Sometimes it takes awhile for Apple to actually push out app updates to all of it's mirror servers so if you try to grab an update, the moment it's released, you might get an old version. Try checking for an update again in the App Store.
morac is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:35 PM   #433
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,635
That's weird. When I first saw the post that said the app was updated I immediately refreshed my iPad and saw an update. I saw that it was still 1.9.1 with a release date of April, but I thought someone just forgot to change the version number so I updated anyway. Just checked again and now it's offering 2.0. So there must have been some sort of glitch on Apple's side. (saw this a few weeks ago with another app that kept offering an update to the same version over and over)

Dan
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:36 PM   #434
HiKent
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by sbiller View Post
The App is 2.0?
Bingo. It seems TiVo re-released the *old* app today, before releasing the *new* app. I installed the updated the app, release date Sept 5, I assumed it would be the new app. Sorry for the noise. (And wondering how else they can screw up an app update...)
HiKent is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:42 PM   #435
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,614
Quote:
Originally Posted by HiKent View Post
Bingo. It seems TiVo re-released the *old* app today, before releasing the *new* app. I installed the updated the app, release date Sept 5, I assumed it would be the new app. Sorry for the noise. (And wondering how else they can screw up an app update...)
It's not TiVo it's Apple. Apple tends to show an update being available for an app prior to the app actually being updated. This usually only lasts a few minutes, but I've had this last for over 24 hours for some apps.

In my case, when I went to grab the TiVo 2.0, update on my iPhone I went to read the release notes and they showed the 1.9.1 release notes. I knew this was wrong, so I tapped the update button again and the notes changed to 2.0. I then updated and version 2.0 installed.
morac is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 03:59 PM   #436
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,261
Quote:
Originally Posted by cherry ghost View Post
xCon might work. If not, it may be able to be added.
Yeah, I already have xCon installed to get around the jailbreak detection in some of my other apps, but it's not working for the new TiVo app. I guess we'll have to wait and see if it can be updated to work around this.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 04:00 PM   #437
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,635
1:00pm and still no UPS. Why is it that UPS always takes their time when I'm anxiously awaiting something? Other times they drop stuff off early in the morning, but not when I'm waiting on something important.

Dan
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 04:05 PM   #438
David Platt
Manually-adjusted
 
David Platt's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Portland, OR
Posts: 9,953
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by windracer View Post
Yeah, I already have xCon installed to get around the jailbreak detection in some of my other apps, but it's not working for the new TiVo app. I guess we'll have to wait and see if it can be updated to work around this.
There's instructions on the xCon install page on Cydia for reporting an app you want added. I can't do it right now because I'm on my phone, though.
David Platt is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 04:11 PM   #439
smbaker
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 15,948
I just updated. Stream setup has found the stream and is "checking software version".

ETA: ... and now it's up and running and streaming.

Last edited by smbaker : 09-05-2012 at 04:37 PM.
smbaker is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 04:16 PM   #440
avg99
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 27
Wow got my stream 10:30a got it all hooked up and no stream called tech support they told me weren't sure but give it 12 hrs to download new firmware maybe it needed. I told them how un happy the "winners" would be and just got a well give it 12 hrs, I too then email Margaret and told how disappointed I and many others would probably be of not being able to use the stream. Even though I'm not very happy it won't run jailbroken. I'm glad and it's obviously margaret got some real pull and cares about us to get this corrected within a couple hours of the earliest deliveries makes me happy. Stream works great really like it it's for the kids mostly!
avg99 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 04:34 PM   #441
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 4,196
Quote:
Originally Posted by David Platt View Post
There's instructions on the xCon install page on Cydia for reporting an app you want added. I can't do it right now because I'm on my phone, though.
looks like it's already been reported

https://github.com/n00neimp0rtant/xCon-Issues/issues
cherry ghost is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 06:09 PM   #442
generaltso
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Vermont
Posts: 847
My Stream seems to crash every time I try to use any trick play functions. The only way to get it to start streaming again is to reboot it. Anyone else?
generaltso is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 06:18 PM   #443
crxssi
Veteran TiVo User
 
crxssi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,746
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Botching new releases is par for the course for TiVo unfortunately these days, starting with the Premiere. By most accounts the initial release of the "Mini" will also have some stupid initial requirements at launch in order to support Live TV which a lot of people don't care about, so seems to be heading for a rocky launch as well.
Yep. Let's just shut out 99.9% of prospective customers at launch.

Different topic, though.
__________________
Series 1-> Series 2-> DirecTiVo HD-> TiVo HD-> Premiere -> Roamio Pro
crxssi is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 06:20 PM   #444
overFEDEXed
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Centerville, Georgia
Posts: 238
Email

Quote:
Originally Posted by cherry ghost View Post
looks like it's already been reported

https://github.com/n00neimp0rtant/xCon-Issues/issues
I emailed him about an issue that I had with xcon and CoxTV connect. He emailed me back pretty quick with some helpful info.

Turns out it was something that Cox had done on their end. It works great now.

Also, I went ahead a bought the xCon Alias. I was glad to donate some money because this program really helped me out.
overFEDEXed is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 06:37 PM   #445
jmpage2
Registered User
 
jmpage2's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,897
Got home and the Stream was on the doorstep. Setup was a snap, I simply plugged it into my network, downloaded the TiVo app, and the app discovered the Stream and did the rest.. took about 10 minutes for the Stream to update software and auto-configure itself.

Watched a couple of things so far and the quality looks quite good. Trick play controls working very well too... It is very responsive... makes my Sling app on the iPad look slow as molasses by comparison and the quality on the Sling is not as good either.
jmpage2 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 06:50 PM   #446
Philmatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 471
Quote:
Originally Posted by cherry ghost View Post
xCon might work. If not, it may be able to be added.
Quote:
Originally Posted by windracer View Post
Yeah, I already have xCon installed to get around the jailbreak detection in some of my other apps, but it's not working for the new TiVo app. I guess we'll have to wait and see if it can be updated to work around this.
I sent a note to the xCon developer, hopefully he/she can add the TiVo app pretty quickly.
Philmatic is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 06:54 PM   #447
falken98
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by windracer View Post
Wait, so even if I don't own a Stream, the new app won't run on my jailbroken iPad or iPhone?

edit: to answer my own question: yep. I get a message about "unauthorized modifications detected" and then it just closes.
Thanks for letting us know. I know not to update my app, and not buy a stream.
falken98 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 07:01 PM   #448
techbri
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5
Fricken UPS!

I pre-ordered the Stream and it shipped yesterday via UPS Next Day Air. Unfortunately, it went to the Louisville, KY sort facility last night and got left there in error so it's rescheduled for delivery tomorrow. #$%^
techbri is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 07:34 PM   #449
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,114
Quote:
Originally Posted by avg99 View Post
Wow got my stream 10:30a got it all hooked up and no stream called tech support they told me weren't sure but give it 12 hrs to download new firmware maybe it needed. I told them how un happy the "winners" would be and just got a well give it 12 hrs, I too then email Margaret and told how disappointed I and many others would probably be of not being able to use the stream. Even though I'm not very happy it won't run jailbroken. I'm glad and it's obviously margaret got some real pull and cares about us to get this corrected within a couple hours of the earliest deliveries makes me happy. Stream works great really like it it's for the kids mostly!
My TiVo seemed to have a problem finding the Stream at first as well. I waited a little while but it just didn't seem to find it. Rebooted the router - still no joy... On a lark, I opened my router console and pinged the Stream. Once I did that the TiVo app found the device right away. I am not sure if it was the "ping" or just enough time has passed, but everything seems to be working great now.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 07:36 PM   #450
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,114
Quote:
Originally Posted by crxssi View Post
Yep. Let's just shut out 99.9% of prospective customers at launch.

Different topic, though.
I think your stats are a little off - especially since tablets are really the target devices, phones are an added value. But I am sure Android will be available soon.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:00 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |