TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-27-2012, 06:44 AM   #1
JeffreyF
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 38
Help with KMTTG Error

I have had great success with KMTTG for downloading and converting .tivo files to the ipad format.

Something must have changed with my settings as I am not getting an error message. KMTTG successfully transfers the .tivo file to my Windows PC. When it tries to do a decrypt followed by an encode the error message below apperas.

The Encoding Profile is ff_ipad.

Pictures enclosed of the settings.

The error message is as follows:


Saved 1 queued jobs to file: jobData.dat
Saved 2 queued jobs to file: jobData.dat
SKIPPING DECRYPT, FILE ALREADY EXISTS: C:\KMTTG\Output Decode\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mpg
Saved 1 queued jobs to file: jobData.dat
2nd try to obtain video file dimensions from file: C:\KMTTG\Output Decode\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mpg
Failed to determine video dimensions from video file: C:\KMTTG\Output Decode\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mpg
>> ENCODING WITH PROFILE 'ff_ipad' TO FILE C:\KMTTG\Output iPad\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mp4 ...
C:\KMTTG\ffmpeg\ffmpeg.exe -y -i "C:\KMTTG\Output Decode\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mpg" -threads 4 -vcodec libx264 -level 31 -subq 6 -me_range 16 -qmin 10 -qmax 50 -g 300 -s 1280xHEIGHT -r 29.97 -b 2500k -maxrate 4000k -acodec aac -ac 2 -ab 160k -ar 48000 -f mp4 "C:\KMTTG\Output iPad\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mp4"
There are currently no queued jobs to save.
encoding failed (exit code: 1 ) - check command: C:\KMTTG\ffmpeg\ffmpeg.exe -y -i "C:\KMTTG\Output Decode\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mpg" -threads 4 -vcodec libx264 -level 31 -subq 6 -me_range 16 -qmin 10 -qmax 50 -g 300 -s 1280xHEIGHT -r 29.97 -b 2500k -maxrate 4000k -acodec aac -ac 2 -ab 160k -ar 48000 -f mp4 "C:\KMTTG\Output iPad\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mp4"
FFmpeg version SVN-r21085, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
built on Jan 8 2010 06:05:02 with gcc 4.2.4
configuration: --enable-memalign-hack --prefix=/mingw --cross-prefix=i686-mingw32- --cc=ccache-i686-mingw32-gcc --target-os=mingw32 --arch=i686 --cpu=i686 --enable-avisynth --enable-gpl --enable-version3 --enable-zlib --enable-bzlib --enable-libgsm --enable-libfaad --enable-pthreads --enable-libvorbis --enable-libtheora --enable-libspeex --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-libxvid --enable-libschroedinger --enable-libx264 --enable-libopencore_amrwb --enable-libopencore_amrnb
libavutil 50. 7. 0 / 50. 7. 0
libavcodec 52.45. 0 / 52.45. 0
libavformat 52.46. 0 / 52.46. 0
libavdevice 52. 2. 0 / 52. 2. 0
libswscale 0. 8. 0 / 0. 8. 0
[NULL @ 0x3e8e10]Format detected only with low score of 1, misdetection possible!
[mp1 @ 0x3e9f90]Header missing
Last message repeated 1 times
[mp3 @ 0x3e8e10]Could not find codec parameters (Audio: mp1, 0 channels, s16)
[mp3 @ 0x3e8e10]Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
C:\KMTTG\Output Decode\Relaciones Peligrosas (04_17_2012).mpg: could not find codec parameters

Your help would be appreciated.

Jeffrey
Attached Images
File Type: jpg KMTTG Configure Interface.jpg (45.7 KB, 8 views)
File Type: jpg KMTTG File Settings.jpg (53.3 KB, 7 views)
File Type: jpg KMTTG Front interface.jpg (15.2 KB, 7 views)
JeffreyF is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2012, 03:40 PM   #2
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 4,927
You need to do one of two things. Either delete the .mpg file or check the "Overwrite existing files". Then start over. Also, you didn't by any chance "update" ffmpeg, did you?
__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2012, 04:40 PM   #3
JeffreyF
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 38
I will try the "overwrite existing files". When the error first appeared I am certain the directory was empty.

I am not aware of the ffmpeg being updated. The ffmpeg is from the original install of KMTTG.

Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
You need to do one of two things. Either delete the .mpg file or check the "Overwrite existing files". Then start over. Also, you didn't by any chance "update" ffmpeg, did you?

JeffreyF is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2012, 07:09 PM   #4
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,859
Sounds like the .mpg file is empty/corrupted so starting over as suggested is recommended. Also since you are encoding enabling "QS Fix" task is highly recommended else it's likely you'll have A/V sync issues when playing the .mp4.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 09:44 PM   #5
JeffreyF
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 38
I tried another recording that has not been previously converted to ensure there were no duplicate files. I also enables duplicate files to be overwritten. I am still receiving errors. The error for a decrypt and encode using ff_ipad is as follows:

tivodecode failed (exit code: 10 ) - check command: C:\KMTTG\tivodecode\tivodecode.exe --mak MAK --no-verify --out "C:\KMTTG\Output Decode\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mpg" "C:\KMTTG\Output Tivo\La Que No Podía Amar (06_25_2012).TiVo"
TiVo Private Data : Unmatched Stream ID: No error
ts_handle_tivo_private_data failed: No error
processing frame: No error
Encryption by QUALCOMM

2nd try to obtain video file dimensions from file: C:\KMTTG\Output Decode\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mpg
Failed to determine video dimensions from video file: C:\KMTTG\Output Decode\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mpg
>> ENCODING WITH PROFILE 'ff_ipad' TO FILE C:\KMTTG\Output iPad\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mp4 ...
C:\KMTTG\ffmpeg\ffmpeg.exe -y -i "C:\KMTTG\Output Decode\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mpg" -threads 4 -vcodec libx264 -level 31 -subq 6 -me_range 16 -qmin 10 -qmax 50 -g 300 -s 1280xHEIGHT -r 29.97 -b 2500k -maxrate 4000k -acodec aac -ac 2 -ab 160k -ar 48000 -f mp4 "C:\KMTTG\Output iPad\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mp4"
There are currently no queued jobs to save.
encoding failed (exit code: 1 ) - check command: C:\KMTTG\ffmpeg\ffmpeg.exe -y -i "C:\KMTTG\Output Decode\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mpg" -threads 4 -vcodec libx264 -level 31 -subq 6 -me_range 16 -qmin 10 -qmax 50 -g 300 -s 1280xHEIGHT -r 29.97 -b 2500k -maxrate 4000k -acodec aac -ac 2 -ab 160k -ar 48000 -f mp4 "C:\KMTTG\Output iPad\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mp4"
FFmpeg version SVN-r21085, Copyright (c) 2000-2010 Fabrice Bellard, et al.
built on Jan 8 2010 06:05:02 with gcc 4.2.4
configuration: --enable-memalign-hack --prefix=/mingw --cross-prefix=i686-mingw32- --cc=ccache-i686-mingw32-gcc --target-os=mingw32 --arch=i686 --cpu=i686 --enable-avisynth --enable-gpl --enable-version3 --enable-zlib --enable-bzlib --enable-libgsm --enable-libfaad --enable-pthreads --enable-libvorbis --enable-libtheora --enable-libspeex --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-libxvid --enable-libschroedinger --enable-libx264 --enable-libopencore_amrwb --enable-libopencore_amrnb
libavutil 50. 7. 0 / 50. 7. 0
libavcodec 52.45. 0 / 52.45. 0
libavformat 52.46. 0 / 52.46. 0
libavdevice 52. 2. 0 / 52. 2. 0
libswscale 0. 8. 0 / 0. 8. 0
[NULL @ 0x1588e00]Format detected only with low score of 1, misdetection possible!
[mp1 @ 0x1589f90]Header missing
Last message repeated 1 times
[mp3 @ 0x1588e00]Could not find codec parameters (Audio: mp1, 0 channels, s16)
[mp3 @ 0x1588e00]Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
C:\KMTTG\Output Decode\La Que No Podía Amar (06_25_2012).mpg: could not find codec parameters

Any insights as to what is causing the error and how I can fix is appreciated.

Jeffrey

Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Sounds like the .mpg file is empty/corrupted so starting over as suggested is recommended. Also since you are encoding enabling "QS Fix" task is highly recommended else it's likely you'll have A/V sync issues when playing the .mp4.

JeffreyF is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 01:12 AM   #6
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,859
JeffreyF, the problem is you have "TS Downloads" enabled in kmttg or "Fast Transfers" enabled in TiVo Desktop if that's where the .TiVo file came from. tivodecode does not work properly with TS .TiVo files so you have to turn that off. If downloading with kmttg you have to make sure this setting is off:
"Download TiVo files in Transport Stream format"

This has come up many, many times and I'm almost of mind to just get rid of the option completely just to avoid being hassled by it, (though for those with VideoRedo it can decrypt TS .TiVo files and that's what I use for decrypt).
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 08:37 AM   #7
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,858
As a compromise, perhaps you could put logic in the app that prevents one selecting tivodecode as an option for decrypting if TS transfers are turned on. Or perhaps put in a nag to the effect, "You have Transport Stream transfers turned on. This will prevent your using tividecode to decrypt the files", every time one saves the configuration with TS transfers enabled on any TiVo.
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 07:47 AM   #8
JeffreyF
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 38
I disabled the "Download TiVo files in Transport Stream format" and all works with the features described. Thank you for the help!

Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
JeffreyF, the problem is you have "TS Downloads" enabled in kmttg or "Fast Transfers" enabled in TiVo Desktop if that's where the .TiVo file came from. tivodecode does not work properly with TS .TiVo files so you have to turn that off. If downloading with kmttg you have to make sure this setting is off:
"Download TiVo files in Transport Stream format"

This has come up many, many times and I'm almost of mind to just get rid of the option completely just to avoid being hassled by it, (though for those with VideoRedo it can decrypt TS .TiVo files and that's what I use for decrypt).

JeffreyF is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:15 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |