TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 07-24-2012, 06:28 PM   #1
Innerloop
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Marin County, CA
Posts: 120
Comcast On-Demand interface - improved

I've been an enthusiastic user of Tivo's Comcast On-Demand offering in SF area, and just noticed today that the browsing interface has been updated from a Low-Def (old UI) style to an HD new style interface.

Also while viewing a program, the progress bar is now HD style rather than SD style.

I did notice more weird error messages when entering the On Demand menus than before, so maybe this is still a work in progress.

Also noticed a glitch where sometimes when scrolling up/down a list after using page up/down commands, the scroll location resets itself back to the top of the list. Annoying when navigating some of the long lists.

But upside is you can see a lot more characters of each program and get a side-screen that shows a short description without clicking on the programs, so its a big win.

Also it seemed to me that the scrolling FFW/RRW is smoother with the new system, although the lag on commands is still about the same.

Transitioning into OnDemand still switches resolutions back down to SD and then back up to HD based on the "Please Wait" bug.

My version is reporting 20.2.1.2 and its a 4-tuner model.
Innerloop is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 12:06 PM   #2
tomm1079
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 566
Quote:
Originally Posted by Innerloop View Post
I've been an enthusiastic user of Tivo's Comcast On-Demand offering in SF area, and just noticed today that the browsing interface has been updated from a Low-Def (old UI) style to an HD new style interface.

Also while viewing a program, the progress bar is now HD style rather than SD style.

I did notice more weird error messages when entering the On Demand menus than before, so maybe this is still a work in progress.

Also noticed a glitch where sometimes when scrolling up/down a list after using page up/down commands, the scroll location resets itself back to the top of the list. Annoying when navigating some of the long lists.

But upside is you can see a lot more characters of each program and get a side-screen that shows a short description without clicking on the programs, so its a big win.

Also it seemed to me that the scrolling FFW/RRW is smoother with the new system, although the lag on commands is still about the same.

Transitioning into OnDemand still switches resolutions back down to SD and then back up to HD based on the "Please Wait" bug.

My version is reporting 20.2.1.2 and its a 4-tuner model.
screenshots!
tomm1079 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 01:52 AM   #3
Innerloop
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Marin County, CA
Posts: 120
quick shot attached
Attached Images
File Type: jpg photo2.jpg (44.7 KB, 235 views)
Innerloop is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 08:00 AM   #4
xander777
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 66
I just got On Demand last night (on only 1 of my premieres - weird) but it's very low-def. Looks awful. Is there anything I need to do to switch it to the HD UI? I have that turned on for everything else.
xander777 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 10:58 AM   #5
rick stone
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 44
No HD menus in Boston yet for Xfinity on Demand.
rick stone is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 05:38 PM   #6
Innerloop
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Marin County, CA
Posts: 120
Weird. It must have been turned on (as OnDemand was initially) at the cable company side, because my software does not appear any different than what other folks have.

It does make it much more pleasant to browse, now with the "HD" icons and prices shown in the list, and way fewer super-crypic truncations of titles.

I do wish they had some sort of "here's where you are in the menu hierarchy" displayed since the depth of the On Demand tree is absurd, its easy to get lost in there.

Does anyone in SF Comcast area NOT have their OnDemand menus in HD?
Innerloop is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2012, 10:02 PM   #7
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 407
Since this recent update to on-demand in SF bay area Iv'e noticed the following feature:
Now new shows have a "new" icon beside them just like new shows in the live TV guide.
However there is now a major problem with xfinity Ondemand. now when you highlight a program and press info, instead of detailed show info you get option to hide/show ADULT content. This is especially bad for me because I would use the info to highlight a show with an exclamation to let me know how many days I had left to watch program before it deletes. Now there is no way to see. I'm sure the info button was working before this recent update. Can anyone avdise where this bug should be reported? BTW- Iv'e been enjoying Smithsonian channel programming on Ondemand. It can be found on under History/nature catagory. I was suprised to see this available since comcast isn't offering Smithsonian channel.
leiff is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 03:52 PM   #8
rhettf
R3T1CAL
 
rhettf's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Oakland, CA
Posts: 175
I just noticed this and I think its great to see Comcast/Tivo really working to improve the App.

I have yet to jump around the menus since I usually use Tivo Search and than pick an a Episode via the Episodes section. I personally find this easier than digging around the menus and discovering the show isnt available.

The improve info bar is great, next thing I would like is to see is the episode description when I hit info and allow a right click to bing up the description.
__________________
Tivo Roamio Pro + 1TB Expansion + Slingbox.
TiVo iPad & iPhone App.
Tivo Mini
rhettf is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 04:01 PM   #9
rhettf
R3T1CAL
 
rhettf's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Oakland, CA
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by Innerloop View Post
Weird. It must have been turned on (as OnDemand was initially) at the cable company side, because my software does not appear any different than what other folks have.

It does make it much more pleasant to browse, now with the "HD" icons and prices shown in the list, and way fewer super-crypic truncations of titles.

I do wish they had some sort of "here's where you are in the menu hierarchy" displayed since the depth of the On Demand tree is absurd, its easy to get lost in there.

Does anyone in SF Comcast area NOT have their OnDemand menus in HD?
I remember reading somewhere that the new app platform on the TiVo Premiere allows Comcast (or any of the others Apps) to update independently of the TiVo OS.

Also we got the ability to enable a purchase pin, on the Tivo Support Page it reads:

"For customers in the San Francisco Bay Area, a Purchase PIN can be enabled within Settings & Messages > Purchase Controls."

This would explain why only TiVo's in the SF Bay Area have this update and why the TiVo is running the same OS version.
__________________
Tivo Roamio Pro + 1TB Expansion + Slingbox.
TiVo iPad & iPhone App.
Tivo Mini
rhettf is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 04:20 PM   #10
robertne
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 18
It would be nice to get this in Chicago!
robertne is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2012, 12:28 AM   #11
jaredmwright
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area
Posts: 214
In the Bay Area here also and I totally agree that these are great improvements. Hopefully they can add pictures/images for content that is selected and or allow the Video preview to be shown as well at some point in the future, there is now a lot of waisted space above the Xfinity menus. Overall, great progress and much more useful and pleasing to the eyes. I hope that they can continue to improve things such as the transition from TiVo to Xfinity and reduce or get rid of the Please Wait screens.
__________________
TiVo XL4 (2TB) HDMI/MoCa
TiVo Roamio Plus (3TB) HDMI/ETHERNET/MoCa & Slingbox 350
(4) - TiVo Mini (MoCa) HDMI, two on each TiVo
DirecTV HR22 HDMI/ETHERNET & Slingbox Solo
jaredmwright is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 11:24 AM   #12
Sylvia Caras
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 26
What is "On Demand"?

I have a listing on the TiVo menu but no access. What is "On Demand" - is this a pay service, an extra, streaming, ... ?

Sylvia

Santa Cruz, CA
Sylvia Caras is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 02:42 PM   #13
aadam101
Future Prez of ABC
 
Join Date: Jul 2002
Location: North of Boston
Posts: 7,014
Quote:
Originally Posted by Sylvia Caras View Post
I have a listing on the TiVo menu but no access. What is "On Demand" - is this a pay service, an extra, streaming, ... ?

Sylvia

Santa Cruz, CA
It allows instant access to moves and TV shows. Many are free but PPV is also included in there.

If you have the option on your Tivo and it doesn't work, you need to call Comcast. Your cable card is not set up correctly. There is a cable card hotline number around here somewhere.
__________________
A passing grade? Like a C? Why don't I just get pregnant at a bus station!
aadam101 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 02:57 PM   #14
Sylvia Caras
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 26
aadam101 - you are correct, thank you - according to the tech person on the phone, the cablecard was not connected to TiVo. ???

Everything had been working and is still working and I can now access On Demand as well.
Sylvia Caras is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 05:20 PM   #15
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,934
Wow those prices are high. You know you can rent most of those movies in HD via Amazon for $4.99?

Dan
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:31 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |