TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-04-2012, 10:25 AM   #1
SixthAve
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 5
What do I reply when Charter Cable repair rep blames TiVo?

Here is what I have:
  • TiVo Premiere - Motorola M Card, Motorola Tuning Adapter: missing channels, pixelated picture on HD channels
  • Tivo HD - Motorola M Card, Motorola Tuning Adapter: missing all digital channels
  • TiVo HD XL - Motorola M Card, Motorola Tuning Adapter: Missing several HD channels (although I had them a week ago)

I have Charter Cable in Knoxville, TN and have had them out at least four times trying to resolve these painful issues. I always get the shrugged-shoulders look followed by "I don't have a lot of experience with TiVo boxes ..." followed by "everything looks fine on Charter's end, it must be your Tivo".

I am to the point of dropping cable & TiVo, and had an installation appointment for DirecTV, but didn't have a clear line of site, so satellite is not an option.

What answer do I give for when I'm stuck in the middle of "it's not us, it's them."
SixthAve is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 11:27 AM   #2
sharkster
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: NV
Posts: 2,467
Hey! I also have Charter, but in a different part of the country.

Did they/you try re-pairing the cards? Or even maybe switching them out for new ones? Or maybe it's something in the tuning adapter?

Kinda tough when you get somebody who doesn't know how these things work. Where I've been lucky with Charter is managing to find a cable tech who also has Tivo and knows personally about the equipment. I think there is a certain amount of knowledge necessary, on their part, or they will never get anywhere.

I hope it can get resolved, but it needs to start with somebody who knows what they are doing, specific to the whole Tivo/TA/Card thing.
sharkster is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 12:49 PM   #3
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,760
I can only co-miserate. My cable company actually leases Premieres to its customers and they still have trouble getting a CableCard paired. I've had to swap CableCards several times to get one that "likes" a Tivo. I've also found that to get it paired properly, the Telephone CS needs to copy the card serial number, the Host ID, and the Data ID. If they don't enter all three into their system it won't pair. Maybe Charter is different but that's what I've found to work.
__________________
"I'm just one story in a two story town." Bon Jovi
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 05:05 PM   #4
HomeUser
Registered User
 
HomeUser's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: A2 Michigan
Posts: 2,318
I suspect poor signal quality.

Arm yourself with data before the Tech gets arrives Troubleshooting digital cable signals on HD TiVo boxes
__________________
VicW, Ex-Comcast customer ... And loving it!.
HomeUser is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |