TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-13-2012, 07:32 PM   #1
fjork_duf
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Comcast / Xfinity OnDemand VOD not full screen?

Hey guys realized my TiVo now has the comcast / xfinity on demand feature. I'm stoked, however I noticed the display seems to have a bug.

It seems that when in the on demand / xfinity application the picture is not formatted to go to the edges of the screen. The regular menus take up the full screen with no black bars on the far left and right sides. Before you say I'm watching a 4:3 formatted show that's not what the issue is. I tried both 4:3 and 16:9 HD content from HBO. The 4:3 stuff looks normal with the black bars I'd expect but the 16:9 HD content does not take up the full screen.

However I can watch movies recorded by the tivo box and they take up the full screen as expected. Is this a bug? Is there any way to fix this? I tried messing with the video settings, I've allowed 480i, 480p, 720p and 1080i/p in the video menu and the issue still isn't fixed.

I searched the forum here and couldn't find any threads with the issue. I can snap a photo if necessary.
fjork_duf is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 07:40 PM   #2
CoxInPHX
COX Communications
 
CoxInPHX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,411
You're not alone this posting shows what you are seeing, It is odd, I wonder what the issue is?

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...70#post9044270
Quote:
Originally Posted by DogsOfWarandPeac View Post
And finally, here you go. Let me know if anyone has any questions.
http://imgur.com/a/g0L4A

__________________
Roamio Pro, XL4, Premiere 2TB-WD20EURS, & Mini, 20.4.5c, w/ Cisco SDV TA, FW F.2001, Cisco CC FW PKEY1.5.3_F.p.1301

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

CoxInPHX is online now   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 04:18 PM   #3
falcon26
Registered User
 
falcon26's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Northern Ca
Posts: 143
No your not the only one. I was just about to post the same problem. While watching Grimm it also had the black bars on both sides. No matter what format I use its their. It was in HD but still had the black bars like it was running in SD. I hope this is just a bug and it gets fixed soon...
falcon26 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 04:36 PM   #4
plazman30
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 368
It looks like they ported the Xfinity app from the Comcast TiVo box. The menus are in the SDUI!
plazman30 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 10:21 PM   #5
ajwees41
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Omaha,NE
Posts: 1,138
just be glad you have cox customers are waiting for it.
ajwees41 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 11:47 PM   #6
Bighouse
200 Club Member
 
Bighouse's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Guerneville, CA
Posts: 892
Yikes, have you tried watching any 3D VOD content???? It's a mess! Those black vertical bands are on the left in one eye, and the right in the other, so about a quarter of your entire screen is messed up!
C'mon Tivo and Comcast- get it right!
__________________
Series 1, 2, 3 & 4 Elite & Roamio Pro - Comcast
Bighouse is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 04:20 PM   #7
cwashizawa
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Verified; I live in the SF bay area and in fact the Comcast on-demand menus are in SD.
cwashizawa is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 05:35 PM   #8
rhettf
R3T1CAL
 
rhettf's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Oakland, CA
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by Bighouse View Post
Yikes, have you tried watching any 3D VOD content???? It's a mess! Those black vertical bands are on the left in one eye, and the right in the other, so about a quarter of your entire screen is messed up!
C'mon Tivo and Comcast- get it right!
Tivo Margret asked me to do the following:

Would you mind testing a few configurations of video output formats and aspect correction mode and see if you are able to find one that makes the bars go away? It will help us understand why some users see it.

If so, please try:
720p only - Full Aspect Correction
1080i only - Full Aspect Correction
1080i + 1080p - Full Aspect Correction
720p + 1080i + 1080p - Full Aspect Correction
720p + 1080i + 1080p - Panel Aspect Correction

I can verify that options 3 and 4 didn't work for me I am testing the rest when I get home.
__________________
Tivo Roamio Pro + 1TB Expansion + Slingbox.
TiVo iPad & iPhone App.
Tivo Mini
rhettf is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 01:28 AM   #9
jaredmwright
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area
Posts: 214
I notice the same black bar video issues. I also noticed that you cannot use the Zoom button to change viewing display options when watching OnDemand. It is quite odd, definitely not an issue I expected to see on initial roll-out since presumably testing was done before hand in beta testers hands for quite some time.
__________________
TiVo XL4 (2TB) HDMI/MoCa
TiVo Roamio Plus (3TB) HDMI/ETHERNET/MoCa & Slingbox 350
(4) - TiVo Mini (MoCa) HDMI, two on each TiVo
DirecTV HR22 HDMI/ETHERNET & Slingbox Solo
jaredmwright is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 07:41 AM   #10
thomperman
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
I tried the settings below as requested and none of them solve the problem.

720p only - Full Aspect Correction
1080i only - Full Aspect Correction
1080i + 1080p - Full Aspect Correction
720p + 1080i + 1080p - Full Aspect Correction
720p + 1080i + 1080p - Panel Aspect Correction

I also tried changing the black bars to grey, and they show up grey on the HD OnDemand shows, so it appears to be a Tivo Issue.
thomperman is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 12:02 PM   #11
JfNebraska
HD Initiate
 
Join Date: Oct 2001
Location: Oakland, CA, USA
Posts: 106
To add to the chorus, I confirmed last night that an HD VOD show (Smash) is playing with narrow black bars on the side for me as well.

It appears to be wider than 4:3, but it is clearly not as wide as 16:9. The aspect ratio looks right to me, so I think they just cut off the image at the edges. If we have to have black bars, that's better than squeezing the full image into the narrower space.

Hopefully this will be fixed soon. Has Tivo weighed in on this at all, apart from Tivo Margaret's request for experimentation?
JfNebraska is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 11:41 PM   #12
thomperman
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
I sent her a note on Twitter today asking if the Comcast on Demand aspect ratio issue would be fixed with the upcoming software update.

Sadly, she said 'no'

But, she did say they were working on it!
thomperman is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 11:36 AM   #13
thomperman
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Anyone in the new VOD areas having this problem?
thomperman is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 09:41 PM   #14
sideshot
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 17
yes i am having the same thing and i bet everyone is.
sideshot is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 03:31 AM   #15
Ron-retread
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: San Jose CA
Posts: 10
Ignorance is bliss. I've only had my Premier a few days, and I hadn't noticed the bars til I read this thread! Now they bug me, lol. It's not just movies, I see the bars on the menu also, when I go to Xfinity Video On Demand which is displayed in HD, before I even select a movie. I think somehow Comcast screwed up the TiVo app.
__________________
Ron
TiVo Premier
PopcornHour A-110
Sony KDL 42V400
Apple Mac Laptop
Comcast Cable
Ron-retread is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 11:44 PM   #16
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 259
Fix is coming soon

Hi all,

We have a fix for the sidebars you see when watching Xfinity On Demand coming soon. Stay tuned.

--Margret
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 01:11 AM   #17
jaredmwright
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area
Posts: 214
Excellent news, I can't wait to test it out with some 3D content and watch HD content in native resolution and format.

Will this require a software update for our devices, or be a back end change that Comcast can make on the fly?
__________________
TiVo XL4 (2TB) HDMI/MoCa
TiVo Roamio Plus (3TB) HDMI/ETHERNET/MoCa & Slingbox 350
(4) - TiVo Mini (MoCa) HDMI, two on each TiVo
DirecTV HR22 HDMI/ETHERNET & Slingbox Solo
jaredmwright is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 05:43 AM   #18
sideshot
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 17
good to see. my XL4 should be here 6/15 then i get to do all my updates all over again
sideshot is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 07:09 AM   #19
markofzorro
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
This may help. If you are running your monitor from a computer running Xfinity On Demand, you start running the video. When you click on the running program the bar that appears below the video has a white box on the right. Clicking this will take you to full screen.
markofzorro is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 02:22 PM   #20
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 398
is on-demand PQ better/worse than 1080p Comcast broadcast? I'm awaiting delivery of my s4
leiff is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 07:28 PM   #21
CoxInPHX
COX Communications
 
CoxInPHX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,411
Quote:
Originally Posted by leiff View Post
is on-demand PQ better/worse than 1080p Comcast broadcast? I'm awaiting delivery of my s4
Nothing on cable is 1080p.
HD is either 720p or 1080i depending on network.

OnDemand content should be the exact same as the broadcast was.
Sometimes even the exact same commercials.
__________________
Roamio Pro, XL4, Premiere 2TB-WD20EURS, & Mini, 20.4.5c, w/ Cisco SDV TA, FW F.2001, Cisco CC FW PKEY1.5.3_F.p.1301

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

CoxInPHX is online now   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 07:47 PM   #22
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 259
Priority List is open

There will be a minor software update in the coming weeks that will address a few issues, including these sidebars appearing when you use Xfinity On Demand.

If you want to be one of the first to receive this update, please sign up at:

tivo.com/priority
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 11:14 PM   #23
Bighouse
200 Club Member
 
Bighouse's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Guerneville, CA
Posts: 892
Thank you Margret!
__________________
Series 1, 2, 3 & 4 Elite & Roamio Pro - Comcast
Bighouse is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 12:56 PM   #24
Mikef5
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Milpitas, Calif.
Posts: 51
I signed up for the early rollout of the update. I got it last night and it does fix the issue of the picture not filling the whole screen when in the Xfinity VOD. Nice to see Tivo/Comcast got this fixed so soon. Thanks to both.

Laters,
Mikef5
Mikef5 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 05:47 PM   #25
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 398
On- Demand not working

I have a new XL4 I installed 3 days ago. I'm in SF Bay Area. I see Xfinity in my guide but when I try to cue a show I either get live TV from one of my tunners while the show info description shows on-demand info, or I get the content to play but freeze after one second. Called Tivo told them about this. I also told then I'm still on 20.1.1 software and asked when I would get 2.2 update to fix black bars and was told 20.1.1 was current software already. Tivo Rep told me I could try taking cablecard out for 10 minutes but that was all the troubleshooting she could do. I called comcast and explained the problem and they sent a signal to my card and asked me to restart Tivo and wait 45 minutes and if still not working to schedule a truck roll visit. I'm using a M-card I removed from my S3 tivo. My s3 still has another M-card in it.
leiff is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 06:06 PM   #26
rhettf
R3T1CAL
 
rhettf's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Oakland, CA
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by leiff View Post
I have a new XL4 I installed 3 days ago. I'm in SF Bay Area. I see Xfinity in my guide but when I try to cue a show I either get live TV from one of my tunners while the show info description shows on-demand info, or I get the content to play but freeze after one second. Called Tivo told them about this. I also told then I'm still on 20.1.1 software and asked when I would get 2.2 update to fix black bars and was told 20.1.1 was current software already. Tivo Rep told me I could try taking cablecard out for 10 minutes but that was all the troubleshooting she could do. I called comcast and explained the problem and they sent a signal to my card and asked me to restart Tivo and wait 45 minutes and if still not working to schedule a truck roll visit. I'm using a M-card I removed from my S3 tivo. My s3 still has another M-card in it.
Sign up for the update at tivo.com/priority - After I signed up it took 24 hours for me to get it.

Call Comcast Cablecard support - its different from there regular support and much more helpful.
__________________
Tivo Roamio Pro + 1TB Expansion + Slingbox.
TiVo iPad & iPhone App.
Tivo Mini
rhettf is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 06:13 PM   #27
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 398
After reading the update notes it says apps won't work for upto 6 hrs. after update. Perhaps I'm better confirming Xfinity app works before requesting updating software priority?
leiff is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 06:43 PM   #28
rhettf
R3T1CAL
 
rhettf's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Oakland, CA
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by leiff View Post
After reading the update notes it says apps won't work for upto 6 hrs. after update. Perhaps I'm better confirming Xfinity app works before requesting updating software priority?
Its true but there is a simple work around:

Go to My Video Providers after the update and turn Netflix and Youtube Off, then back out on level, and then turn them on again.

I had to do this with 20.1.1

When I installed 20.1.2 I was able to use Netflix right after the update without turning the provider off/on.

If you let the update install in the middle of the night it really won't effect you whatsoever.
__________________
Tivo Roamio Pro + 1TB Expansion + Slingbox.
TiVo iPad & iPhone App.
Tivo Mini
rhettf is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:05 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |