TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-01-2012, 08:42 PM   #1
dON1966
Don1966
 
Join Date: Jun 2012
Location: Teaxs Panhandle
Posts: 12
Problem Dowloading New SW 20.21

I have a TIVO Premier. Because I live outside the city I do not have access to unlimited broadband. I have to use the phone adapter. The TIVO has been unable to download the new software 20.21 because the phone modem keeps timing out. I have tried "forcing" the unit to connect to TIVO and get the dowload in spurts. The problem is the modem will time out and the unit restarts. That means I have to go back and start the download from the beginning. Any ideas as to what I can do to correct this problem. My guide info will run out at 6pm cdt on Tue. Without the new software the guide will not load. Thanks for any help.
dON1966 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 09:02 PM   #2
sneagle
Addicted Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: New York area
Posts: 2,069
Is it possible to temporarily relocate the TiVo to a broadband location to download the update?
__________________
Former DirecTivo user..left for lack of line of sight for HD
Using Tivo HD x 2 with FIOS using cablecards and
One FIOS DVR with the latest software
sneagle is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 12:44 AM   #3
dON1966
Don1966
 
Join Date: Jun 2012
Location: Teaxs Panhandle
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by sneagle View Post
Is it possible to temporarily relocate the TiVo to a broadband location to download the update?
I would have to go to a friend's house who had unlimited broadband. I do not have unlimited broadband at my home. Not sure TIVO would allow that to work.
dON1966 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 11:25 PM   #4
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,426
What is you cap? The Software download should not be too large. But I guess it really depends on what your broadband cap has. Even if I was still on a 4GB capped plan from my cellular service and that was my only internet connection, I would still use it to download the TiVo software update since it should only be so many MBs in size.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 11:54 PM   #5
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,403
Quote:
Originally Posted by dON1966 View Post
I would have to go to a friend's house who had unlimited broadband. I do not have unlimited broadband at my home. Not sure TIVO would allow that to work.
It would work. The Tivo isn't locked to any specific internet service accounts.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 01:31 AM   #6
dON1966
Don1966
 
Join Date: Jun 2012
Location: Teaxs Panhandle
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
What is you cap? The Software download should not be too large. But I guess it really depends on what your broadband cap has. Even if I was still on a 4GB capped plan from my cellular service and that was my only internet connection, I would still use it to download the TiVo software update since it should only be so many MBs in size.
I was told by a TIVO tech that it could be 6GB or larger. I have a 5GB limit per month.
dON1966 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 01:36 AM   #7
dON1966
Don1966
 
Join Date: Jun 2012
Location: Teaxs Panhandle
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by BigJimOutlaw View Post
It would work. The Tivo isn't locked to any specific internet service accounts.
Thanks, I tried all day to force the download via telephone. At one point the download stayed active for over 6 hrs, but it still did not complete the task. Later it kept stopping due to various errors. I tried calling TIVO but got a recording that said due to the high volume of calls my wait time would be long. I may try to get a friend to let me download it from his system.
dON1966 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 07:09 AM   #8
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,426
Quote:
Originally Posted by dON1966 View Post
I was told by a TIVO tech that it could be 6GB or larger. I have a 5GB limit per month.
6GB Wow!! I had no idea it was so large. I wonder if that is really true?(since you never know when talking to a rep) Even for someone without a cap, if they had a slow 1.25Mb/s DSL connection(like my GF), it would still take a long time to download.

If it is really that large, and you only have a phone connection as an option, then you only have one choice. You have to take it to someone's place with a faster connection with out a cap. That would take a very, very long time to download over a dial up connection.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 01:07 AM   #9
dON1966
Don1966
 
Join Date: Jun 2012
Location: Teaxs Panhandle
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
6GB Wow!! I had no idea it was so large. I wonder if that is really true?(since you never know when talking to a rep) Even for someone without a cap, if they had a slow 1.25Mb/s DSL connection(like my GF), it would still take a long time to download.

If it is really that large, and you only have a phone connection as an option, then you only have one choice. You have to take it to someone's place with a faster connection with out a cap. That would take a very, very long time to download over a dial up connection.
After talking to several other reps, the concensus was that my best option was to try and buy a TIVO HD DVR from a third party and replace my Premier. I found one on Amazon and it should be here Wednesday. I wanted a TIVO HD when I bought the Premier because I knew I would not be able to hook it up to broadband anyway. I just hope I won't have any problems getting TIVO to transfer my annual payment from the Premier to the HD. The renewal was effective April 1.
dON1966 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 12:57 PM   #10
rainwater
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5,931
There's no way TiVo software updates are 6gb. There would be massive reports of failures as very few ISPs could download 6gbs without failing or do it in any meaningful amount of time.
rainwater is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:38 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |