TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Series 1 - UK
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-10-2012, 06:11 PM   #1
Hustiniano
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: London
Posts: 61
STB cannot retune to BBC1 or BBC2

Hi
I have been away for a week and come back to find the channel retune must have happened in the London area whilst I was away. I retuned my TV and all is fine. But on doing an automatic retune on my Thomson STB feeding the Tivo I can no longer receive BBC1 or BBC2 to my Tivo. The same aerial feeds my TV and that can still get BBC1 and BBC2. I have tried connecting the arial cable directly to the STB (rather than via the splitter I normally use) but to no avail

I have tried doing a manual scan on the STB for channel 23 at 490,000 but no BBC1 or BBC2 are found

Any ideas?

Thanks
__________________
TIVO 6021 from October 2002
UnHacked (yet)
Hustiniano is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 01:20 AM   #2
steveroe
Must do some work...
 
steveroe's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Oxford, UK
Posts: 1,085
What is the model of the STB?
__________________
Steve
steveroe is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 02:10 AM   #3
Hustiniano
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: London
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by steveroe View Post
What is the model of the STB?
It is a Thomson DT 11002 - at least that is the only number I can se anywhere on the box other than the serial number
__________________
TIVO 6021 from October 2002
UnHacked (yet)
Hustiniano is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 03:05 AM   #4
Duncan
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 20
It sounds to me as though your box doesn't support the new transmission modes. I don't know the details of the London switch-over, but I think that the BBC A transponder will have switched over to 8k/64QAM during the first stage of switch-over. The other muxes will all change to that mode on April 18th at which point I think your stb will be useless.
http://www.digitaluk.co.uk/transmitt...crystal_palace has the second stage details.
Duncan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 03:43 AM   #5
Hustiniano
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: London
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by Duncan View Post
It sounds to me as though your box doesn't support the new transmission modes. I don't know the details of the London switch-over, but I think that the BBC A transponder will have switched over to 8k/64QAM during the first stage of switch-over. The other muxes will all change to that mode on April 18th at which point I think your stb will be useless.
http://www.digitaluk.co.uk/transmitt...crystal_palace has the second stage details.
Thanks Duncan
Within the STB menu I have tried to "manually tune" and I am offered the option to choose 2K or 8K, so I choose 8k on channel 23 at 490,000, but still do not find BBC1 or 2. Do you know if there is there another setting I need to change?
__________________
TIVO 6021 from October 2002
UnHacked (yet)
Hustiniano is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 04:35 AM   #6
Hustiniano
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: London
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by Hustiniano View Post
It is a Thomson DT 11002 - at least that is the only number I can se anywhere on the box other than the serial number
Actually, I realise now that the model is a Thomson DTI 1002
__________________
TIVO 6021 from October 2002
UnHacked (yet)
Hustiniano is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 06:37 AM   #7
johala_reewi
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Southampton UK
Posts: 865
Have a look at the London DSO thread on Digital Spy
http://forums.digitalspy.co.uk/showthread.php?t=1648125
johala_reewi is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 07:52 AM   #8
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
My Mother in Law's STB retuned okay but she now has no subtitles on BBC2 or BBC News 24.

It is a Grundig GT1500, any ideas?
Major dude is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:52 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |