TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-06-2012, 02:38 PM   #1
moxyman
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 32
Help with Streambaby & WHS 2011

Hey guys. I am running WHS2011 on my network and I cant seem to get stream baby (0.29 plus additional CC config options) to work on my Premiere Elite (software version: 20.2-01-2-758). When I first installed it back in January, it worked for a week or so, and then it just stopped. When I clicked on the streambaby service I got an error that it couldn't start.

Then last week I had to reinstall WHS2011 on my server. So once i got it all up and running again I installed streambaby (and java) again. I ran the bat file and it said there was a problem with my FFmpeg (i belive) so i added the suggest line "com.unwiredappeal.tivo.vm.ffjava.FFmpegJavaVideoModule=fals e" to the .ini file. At that point the it said the service was running and i could see "StreamBabyStream" on my tivo.

But when i went to start it my tivo just remained at the "PLEASE WAIT SCREEN" until I eventually exited. I ran the bat again the next day (and i haven't installed it as a service yet) but it says its "ready and listening" and i no longer get the FFMpeg error:



However "Stream Baby Stream" doesnt show up on my Premiere Elite anymore. So again the tivo isnt seeing streambaby. I have tried changing the title in the .ino to see if a change would somehow reset it but that hasnt worked.

I dont know if its a problem with WHS2011, or Tivo, or even my router. But i dont understand why it worked for a while then stopped, and then sort of worked, and now doesnt work at all when I havent changed anything on my end. I am very much a noob to all this so im hoping somebody here has faced this problem and can help or point me in the right direction. Any help would be truly appreciated. I tried to give all the info I thought would help and also included my streambaby .ini info below if that will help.

Thanks guys!

---------INI FILE---------------
com.unwiredappeal.tivo.vm.ffjava.FFmpegJavaVideoModule=false

dir.1=d:\ServerFolders\Videos
dir.1.name=My Videos

title=Erics Server

tivo.username=(myemail)
tivo.password=(mypassword)
moxyman is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 12:20 PM   #2
tomm1079
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 566
Its a firewall issue. I just went through this with a WHS 2011 fresh install last weekend.

Once i disabled the firewall i was good to go.
tomm1079 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 02:50 PM   #3
moxyman
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 32
That did work, but isnt there a way just to unblock the service instead of turing off the whole firewall?
moxyman is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 08:44 PM   #4
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,867
Why are you running a firewall on a LAN server? Isn't your LAN secure? If not, I suggest you make it so.
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 12:19 PM   #5
tomm1079
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 566
Quote:
Originally Posted by lrhorer View Post
Why are you running a firewall on a LAN server? Isn't your LAN secure? If not, I suggest you make it so.
Thats the same idea i go by.

If you really need it without you need to open the port. If you read the console output it will tell you the default port
tomm1079 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |