TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo NZ/Australia
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 03-17-2012, 10:39 PM   #1
hazrd
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
PTV300 User from Australia

Hi all,
Just picked up a Phillips PTV300 from eBay. was pretty wrapped. Only thing im confused about is... I am trying to connect the aerial to the box which is a coaxial plug, but the box doesnt have the plug for it?? It only has a heap of AV input/outputs and two "cable" like connections labelled RF in and RF out

I took photos of the back of the unit and the coax plug, but am unable to post them (need 5 posts first )

Am i missing a part for it or something? Searched high and low for a manual for this unit but all end up going into dead links. Even tried the TiVo "generic" setup trouble shooting page and no luck

Any help would be appreciated!!

Cheers
Adam
hazrd is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 12:25 AM   #2
zowwie85
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 89
Quote:
Originally Posted by hazrd View Post
Hi all,
Just picked up a Phillips PTV300 from eBay. was pretty wrapped. Only thing im confused about is... I am trying to connect the aerial to the box which is a coaxial plug, but the box doesnt have the plug for it?? It only has a heap of AV input/outputs and two "cable" like connections labelled RF in and RF out

I took photos of the back of the unit and the coax plug, but am unable to post them (need 5 posts first )

Am i missing a part for it or something? Searched high and low for a manual for this unit but all end up going into dead links. Even tried the TiVo "generic" setup trouble shooting page and no luck

Any help would be appreciated!!

Cheers
Adam
Wow, you bought a project Just a few hurdles to overcome... won't run on 240V power, has an American analog NTSC tuner, no ready-made source of guide data...

http://www.oztivo.net/twiki/bin/view

Good luck!
zowwie85 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 09:05 AM   #3
classicsat
Astute User
 
classicsat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ontario Canada.
Posts: 17,878
AFAIK, they work on 240V fine.

The only hardware problem is the tuner, as software modifications to run a PAL tuner and PAL video. With services all digital, it makes no sense change the tuner, just connect a box to the A/V input d make software changes. You would be on your own for guide data, since I believe the system in place for that went away when the proper Australian TiVo was launched.
__________________
Series 2 234 Hr Lifetime.
Window XP and Ubuntu Linux on my PCs.
Watching more and more in HD direct now.
classicsat is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 10:49 PM   #4
petestrash
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Perth, Western Australia
Posts: 205
Quote:
Originally Posted by hazrd View Post
Hi all,
Just picked up a Phillips PTV300 from eBay. was pretty wrapped. Only thing im confused about is... I am trying to connect the aerial to the box which is a coaxial plug, but the box doesnt have the plug for it?? It only has a heap of AV input/outputs and two "cable" like connections labelled RF in and RF out

I took photos of the back of the unit and the coax plug, but am unable to post them (need 5 posts first )

Am i missing a part for it or something? Searched high and low for a manual for this unit but all end up going into dead links. Even tried the TiVo "generic" setup trouble shooting page and no luck

Any help would be appreciated!!

Cheers
Adam
Your post on the OzTiVo forums has also been answered a few days ago.

You need to buy a compatible set top box to handle the tv signals, and install the current version of the OzTiVo software so it will work in Australia.

From the photo's you posted it looks like your TiVo had a network card installed at some point. can you open the TiVo and see if it is still there?

But really you should start at http://www.oztivo.net/twiki/bin/view...repareTiVoDisk, then http://www.oztivo.net/twiki/bin/view.../GuidedSetup16, and would also be worth looking at http://www.oztivo.net/twiki/bin/view/FAQ/BeginnersFAQ.

Peter
petestrash is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |