TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-05-2012, 10:55 PM   #121
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
The version is showing as 20.2-01-2-748 on my XL. None of my other boxes got the update.
Nice what is the ui and flash version? My xl is still applying the update.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 10:58 PM   #122
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599
Engadget is confirming that MRS is enabled in this release. Zatz shouldn't have gone to bed, he got scooped!
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:00 PM   #123
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,057
Quote:
Originally Posted by JosephB View Post
Engadget is confirming that MRS is enabled in this release. Zatz shouldn't have gone to bed, he got scooped!
But there is no way to test unless you have multiple boxes with the new update.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:02 PM   #124
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
But there is no way to test unless you have multiple boxes with the new update.
I believe their source is TiVo. Of course the devil is in the details. Does streaming obey copy restrictions on digital content?

If yes, then yawn. If no, then they may have just sold another Premiere
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:02 PM   #125
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,057
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
Nice what is the ui and flash version? My xl is still applying the update.
Flash Player version is 20-2-mr/2011.12.06-2105

HD Menu Software version is b-iris-2-0-mr/2011.12.16-1451
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:05 PM   #126
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by JosephB View Post
I believe their source is TiVo. Of course the devil is in the details. Does streaming obey copy restrictions on digital content?

If yes, then yawn. If no, then they may have just sold another Premiere
No streaming ignores the copy flags since it streams rather than copies. I think Aaron meant more to test performance rather than verify it exists.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:06 PM   #127
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,057
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
No streaming ignores the copy flags since it streams rather than copies. I think Aaron meant more to test performance rather than verify it exists.
Yes. I can't check it out since my other boxes did not get updated.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:07 PM   #128
rainwater
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6,066
Quote:
Originally Posted by JosephB View Post
I believe their source is TiVo. Of course the devil is in the details. Does streaming obey copy restrictions on digital content?

If yes, then yawn. If no, then they may have just sold another Premiere
The whole point of streaming is to enable streaming of content flagged as copy once. This will allow you to stream most content that is flagged by cable companies.
rainwater is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:08 PM   #129
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,057
My Discovery bar is now only showing four items. And it won't scroll to other items like it used too. That should please some people.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:18 PM   #130
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,057
Did't the progress bar used to show minutes and seconds? Now it just shows minutes.

It's also still upconverting to 720P even when 480P is checked.

FF is the same as before too. I like it anyway.

This is definitely a nice change. I only wish all my boxes got the update, or at least my Elite too since I use my Elite the most often.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:19 PM   #131
SafariKC
My TiVo reboots alot
 
SafariKC's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Marlborough, MA, USA
Posts: 565
Any changes to TiVo Central?
__________________
Beginning TiVo Programming

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SafariKC is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:21 PM   #132
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
The settings menu is different. Looks almost HD now.

Not sure I like the discovery bar now. The shows are labeled such as top pick okay, popular on web, my shows, etc. same as Aaron though I can't scroll anymore.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:22 PM   #133
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,057
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
The settings menu is different. Looks almost HD now.
Mine looks like it's SD with an HD TiVo guy. The text is not sharp like it would be in HD.
The background is different though.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:23 PM   #134
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599
Quote:
Originally Posted by rainwater View Post
The whole point of streaming is to enable streaming of content flagged as copy once. This will allow you to stream most content that is flagged by cable companies.
Ah, then they have sold another Premiere a few paychecks down the road
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:25 PM   #135
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599


TiVoDesign: "More you say? Here's one with a few changes to spot."

https://twitter.com/tivodesign/statu...54455208267776

I don't know what's different here, I don't use the search screen all that much
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:25 PM   #136
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 250
A few more update tidbits...

Yes, Multi-Room Streaming is coming with this release, but it is enabled a little bit differently, so it won't be turned on until everyone has been updated.

Hulu Plus is now integrated into Search.

(It isn't any fun if I tell you *everything*, right?)
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:25 PM   #137
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
Yes, Multi-Room Streaming is coming with this release, but it is enabled a little bit differently, so it won't be turned on until everyone has been updated.

Hulu Plus is now integrated into Search.

(It isn't any fun if I tell you *everything*, right?)
Only if you do once it rolls out to everyone so we can confirm we found it all.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:26 PM   #138
SafariKC
My TiVo reboots alot
 
SafariKC's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Marlborough, MA, USA
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Did't the progress bar used to show minutes and seconds? Now it just shows minutes.
Looks like my un-upgraded units show only minutes - so perhaps no change there.
__________________
Beginning TiVo Programming

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SafariKC is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:28 PM   #139
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
Yes, Multi-Room Streaming is coming with this release, but it is enabled a little bit differently, so it won't be turned on until everyone has been updated.

Hulu Plus is now integrated into Search.

(It isn't any fun if I tell you *everything*, right?)
You guys are, in my mind, the Apple of DVRs, but I hope you'll release more detailed release notes than they do More transparency is better than less, always. Especially when you have a technically adept user base and community like us nerds here
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:30 PM   #140
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Mine looks like it's SD with an HD TiVo guy. The text is not sharp like it would be in HD.
The background is different though.
Yeah I am seeing the same.

Yes the minutes under the progress bar is new. Previously we only saw arrows at least in the HDUI.

The skip time is centered again.

The guide looks good. I hope there are plans to add functionality though. It would be nice to see more added at least under options.

Also from the latest tweet you can stations in search results now.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:32 PM   #141
TerpBE
Go Terps!
 
TerpBE's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Philly 'burbs
Posts: 668
I was pretty meh about the update until I saw that it has recording indicators! That was one of the things that bugged me most about Tivo. I like scrolling through the guide to see what will and will not be recorded without having to go back and forth to my to do list.
TerpBE is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:32 PM   #142
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 250
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
Only if you do once it rolls out to everyone so we can confirm we found it all.
I will do my best, but you may find more than I remember. (I've had this update for awhile now.)
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:32 PM   #143
SafariKC
My TiVo reboots alot
 
SafariKC's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Marlborough, MA, USA
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by JosephB View Post


TiVoDesign: "More you say? Here's one with a few changes to spot."

https://twitter.com/tivodesign/statu...54455208267776

I don't know what's different here, I don't use the search screen all that much
Looks like (by the live icons and text on right) the results now show you the different content providers right in the list - select to view. That should make it a but less menu cascadey and help get people to content quicker.
__________________
Beginning TiVo Programming

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SafariKC is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:33 PM   #144
GriffithStrife
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 92
I am freaking out if I don't get this update soon, kittens die. BTW this is what Tivo needs PR good PR
GriffithStrife is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:38 PM   #145
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
I will do my best, but you may find more than I remember. (I've had this update for awhile now.)
Works for me.


I just noticed the menus have a sort of animated flip style to them when changing from TiVo Central to My Shows, and they seem to be a tad quicker.

Also with regards to search. You now have an option to create wishlists based off your search. For example if you search NBC, above Youtube results for NBC, you now have an option to create a wishlist for NBC.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:41 PM   #146
TerpBE
Go Terps!
 
TerpBE's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Philly 'burbs
Posts: 668
Here's a higher-res version of the Virgin Tivo guide (with recording indicators), which is probably pretty close to what we're getting:


TerpBE is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:44 PM   #147
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by TerpBE View Post
Here's a higher-res version of the Virgin Tivo guide (with recording indicators), which is probably pretty close to what we're getting:

We don't have Season Pass indicators assuming that is what those triple circles mean. We only have what is being recorded so far.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:47 PM   #148
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,500
Quote:
Originally Posted by innocentfreak

Also with regards to search. You now have an option to create wishlists based off your search. For example if you search NBC, above Youtube results for NBC, you now have an option to create a wishlist for NBC.

That's not new. It's been that way for a very long time, I think since the Premiere came out. You could always create Wish Lists if you scrolled all the way to the bottom of the results.
morac is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:49 PM   #149
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
We don't have Season Pass indicators assuming that is what those triple circles mean. We only have what is being recorded so far.
Oh I'd like those Season Pass indicators. The DirecTV DVRs have something like that, which were carried over from the old Microsoft UltimateTVs (that may be patented or similar, though. Maybe why we don't have them in the US?)
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:49 PM   #150
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,542
Quote:
Originally Posted by morac View Post
That's not new. It's been that way for a very long time, I think since the Premiere came out. You could always create Wish Lists if you scrolled all the way to the bottom of the results.
Didn't give me the option on my Elite. I tried it and I only got results and Youtube.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:06 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |