TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-28-2011, 04:56 PM   #721
Paul0427
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
dead drive need image

Recently had both my Tivo drives fail. Any help with an image for a
Philips ptv300 and a Philips SD-H400 would be much Appreciated.
Thank you very much!
Paul0427 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 07:23 PM   #722
PhantomDilbert
Scrub in training
 
Join Date: Nov 2005
Location: Northern California
Posts: 102
Image request: TCD648250B

Hi:

It's been years since I posted. Looks like my HD Series 3 is finally up. A couple questions beforehand:
1) I'm getting the GSOD and continuous reboot. Is that an indication of a bad hard drive?
2) Does TiVo not do transfers of lifetime service anymore? A quick chat w/ TiVo customer service seemed that to be the case.

Frankly it makes for poor customer service. Can someone please send me an image for HD Series 3 TCD648250B? Also where can I find latest upgrade instructions (last time I did this was maybe +4 years ago on a series 2...)
__________________
Gear:
Sony SVR-3000 (Series 2) @ 1100 hours.
TiVo Series 3 @ 130 HD hours w/ eSATA upgrade.
2 TB of TiVo storage. No such thing as too much TV =).
PhantomDilbert is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 10:46 PM   #723
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,304
TCD652160 images.

EDIT: When I first posted these, the current version was 11.0k, which is what these are.

END EDIT

For use with MFS Live

http://dl.dropbox.com/u/49887720/652_gset.bak

EDIT:

Here's the version from after it updated to 11.0m

https://dl.dropboxusercontent.com/u/49887720/652m.bak

END EDIT


For use with WinMFS

http://dl.dropbox.com/u/49887720/652_gset.tbk

EDIT:

Here's the version from after it updated to 11.0m

https://dl.dropboxusercontent.com/u/49887720/652m.tbk

END EDIT
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011

Last edited by unitron : 02-27-2014 at 04:39 AM. Reason: software update
unitron is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2011, 01:17 AM   #724
drcliffy
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 5
Yes, i downloaded both file! keeping the love alive!

The problem is definitely the hard drive. My EZSMART bios thingy told me that my hard drive was bad. When i try to the copy, the drive it failed to. Surprising it allowed me overwrite over the drive. (oops!)

I did a careful inspection on my power supply and those battery thingy look fine and were not bulging.

Nevertheless, after loading the image and going through Error 51 and rebooting and clearing the data/programing, it is now working fine.

Again thanks for your help!

Quote:
Originally Posted by unitron View Post
You were actually able to get the SendSpace links to work for the 540 files?

Did you download both the WinMFS and MFS Live versions?

If not, download the other one to keep it in play longer as well.

It takes a lot longer for me to upload than for someone to download.

Oh, by the way, while you've got the TiVo apart, before you do anything to the original drive, you need to consider the possibility that the drive is fine and that the problem is the TiVo power supply.

Were you going to overwrite the original drive? Don't do it yet!

Better yet, don't do it at all.

drcliffy is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2011, 01:44 AM   #725
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,304
Quote:
Originally Posted by PhantomDilbert View Post
Hi:

It's been years since I posted. Looks like my HD Series 3 is finally up. A couple questions beforehand:
1) I'm getting the GSOD and continuous reboot. Is that an indication of a bad hard drive?
2) Does TiVo not do transfers of lifetime service anymore? A quick chat w/ TiVo customer service seemed that to be the case.

Frankly it makes for poor customer service. Can someone please send me an image for HD Series 3 TCD648250B? Also where can I find latest upgrade instructions (last time I did this was maybe +4 years ago on a series 2...)
Can't help you with the image for that particular model, but allow me to suggest that you get the diagnostic software from the manufacturer of the drive itself and run the long test to establish if the problem is a physical problem with the drive or if it's the TiVo software on the drive that has gotten scrambled.

Also, while you've got the TiVo opened up, you need to visually inspect the power supply.

Go read the wikipedia article on "capacitor plague" and check out badcaps.net as well to learn what to look for.

The MFS Live cd v1.4 and the WinMFS program can both be useful in seeing if the drive has software problems, and both are available at mfslive.org

A word of warning, if your PC has a GigaByte brand motherboard let us know so we can tell you how to avoid having it put a Host Protected Area on your TiVo drive and any replacement drive you might use.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 05:08 PM   #726
dwit
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,652
Quote:
Originally Posted by rc62it View Post
I need the image for the Toshiba SD-H400. Thanks
Upload started. Let me know when you get the image, or if something goes wrong.

Good luck.
__________________
Tivo HD Lifetime 1TB int, 1TB ext
Tivo 540040 400 GB Lifetime
Tivo S2DT 750 GB msd
Toshiba sdh400 r.i.p.
dwit is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 03:16 PM   #727
j_y94
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
My TiVo Series 2 dropped a deuce on me, can I have the image for TCD24008A? Thanks!
j_y94 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 03:19 PM   #728
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,758
Quote:
Originally Posted by j_y94 View Post
My TiVo Series 2 dropped a deuce on me, can I have the image for TCD24008A? Thanks!
PM sent.
__________________
"I'm just one story in a two story town." Bon Jovi
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 03:32 PM   #729
j_y94
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Any files with .tbk extension means that I'd have to use WinMFS, correct?
j_y94 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 05:28 PM   #730
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,304
Quote:
Originally Posted by j_y94 View Post
Any files with .tbk extension means that I'd have to use WinMFS, correct?
Correct.

If you need the MFS Live version, let me know.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 07:05 PM   #731
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
tcd648250b image?

I need an image for tcd648250b (Series 3). My original 250GB disk doesn't spin up anymore, either in the tivo, or in my otherwise working PC.

I found the Supafly torrent, but it's claiming 11 days to finish, and if I don't get the TV working again soon, my preschooler may have a total meltdown.

Thanks for any help!
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 07:17 PM   #732
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
Smile ...unrelated...

Looks like the last time I was in the community was in 2003 when I was trying to revive my ancient DirecTivo. When I dropped DirecTV so I could upgrade to HD cable, I decided that I didn't need to hack my tivos to add more space anymore, so I haven't been following the community anymore. Of course, now that my drive has died, I've come crawling back begging for help once again.

I think its great that the community is still going strong after all of these years!
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 07:41 PM   #733
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,758
Quote:
Originally Posted by Paul0427 View Post
Recently had both my Tivo drives fail. Any help with an image for a
Philips ptv300 and a Philips SD-H400 would be much Appreciated.
Thank you very much!
I have an image that you could use for the PTV300 but it is over 6GB in size. Not sure why it is so large given that the S2 and above images I have are all less than 400MB. Anyway, unless someone else has one that is smaller, the only way I can think to get it to you is if you send me an 8GB or larger flash drive or SDHC card. I am willing to load the image and mail it back. If interested, send me an e-mail. You won't be able to PM until you get at least 10 posts.
__________________
"I'm just one story in a two story town." Bon Jovi
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 07:46 PM   #734
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,758
Quote:
Originally Posted by dwit View Post
Upload started. Let me know when you get the image, or if something goes wrong.

Good luck.
Paul0427 is looking for that image also.
__________________
"I'm just one story in a two story town." Bon Jovi
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 08:22 PM   #735
dwit
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,652
Quote:
Originally Posted by lillevig View Post
Paul0427 is looking for that image also.
Paul0427,

If you mean the Toshiba sdh 400, pm(private message) me an email address for a link where you can download the image.

Good luck.
__________________
Tivo HD Lifetime 1TB int, 1TB ext
Tivo 540040 400 GB Lifetime
Tivo S2DT 750 GB msd
Toshiba sdh400 r.i.p.

Last edited by dwit : 12-02-2011 at 08:31 PM.
dwit is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 10:44 PM   #736
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by jeaton View Post
I found the Supafly torrent, but it's claiming 11 days to finish, and if I don't get the TV working again soon, my preschooler may have a total meltdown.
The Supafly torrent sped up quite a bit. Looks like a few more seeders appeared, and I was able to get it restored onto a 500GB disk I had lying around, and I'm going through the setup now.

Hopefully I won't have any CableCard issues. I've heard that Verizon FIOS doesn't do any sort of locking of the cards to the TiVo, so it "should" work fine even though I am starting with a virgin disk image. I guess I'll find out shortly.
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 04:18 PM   #737
DrSnoCaps
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 18
Anybody know of a source for an Original S3 image (TCP648250B) that's not a torrent?
DrSnoCaps is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 06:51 PM   #738
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by DrSnoCaps View Post
Anybody know of a source for an Original S3 image (TCP648250B) that's not a torrent?
I'm uploading the files from the torrent to Dropbox now. Once they complete, I will send you a link.

-jeaton
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 07:30 PM   #739
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by jeaton View Post
I'm uploading the files from the torrent to Dropbox now. Once they complete, I will send you a link.

-jeaton
Well, I would send a link, but I can't send any PMs yet.


http://dl.dropbox.com/u/52260591/tiv...ge.Supafly.mfs
http://dl.dropbox.com/u/52260591/tiv...e.Supafly.par2
http://dl.dropbox.com/u/52260591/tiv...ge.Supafly.txt
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 07:32 PM   #740
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
Oh, cool. I wasn't aware that I could just post the links publicly.

Of course, this is probably against the Dropbox TOS or something, so please let me know once you grab it and I will be removing the files from there.
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 07:38 PM   #741
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
Also, for what it's worth, when I used the Supafly image, I had to clear and reset all before I could get everything working. It let me go all the way through guided setup and everything, but then it wouldn't let me schedule recordings. Once I did a clear and reset all, then I had to go through guided setup once again, and things worked.
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 08:00 PM   #742
jeaton
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10
Oh, also:

I had to pull out my cable cards (I have Verizon FiOS), and put them back in one at a time before they would tune in any shows. I happen to have one single stream card and one multi-stream card (which is just acting as a single stream card). The multi-stream card was in slot 2, and was recognized fine, but it showed no card in slot one. The only way to get them both to be recognized was to pull them both out, and put them back in one at a time, then re-run guided setup again.

After running guided setup more times than I would have liked, especially considering that it was getting late and it takes unreasonably long to run, I was able to get everything working just fine.
jeaton is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 10:35 PM   #743
DrSnoCaps
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by jeaton View Post
Oh, cool. I wasn't aware that I could just post the links publicly.

Of course, this is probably against the Dropbox TOS or something, so please let me know once you grab it and I will be removing the files from there.
Thanks a bunch. I've downloaded the image and will give it a try tm. Thanks again
DrSnoCaps is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2011, 10:04 PM   #744
computertron
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Hi, can some kind individual please provide me with the image for the Directv HR10-250? thx
computertron is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2011, 08:17 PM   #745
o2pilot
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
I'm needing the hr10-250 image also. have found my HD has died.
Thanks.
o2pilot is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2011, 02:32 PM   #746
TVarmy
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Hi, I'm looking for an image for the Tivo 540040. Preferably fairly recent, so that it works with a USB ethernet adapter or the G wireless adapter from Tivo so I don't need a phoneline for guided setup. My Tivo's original drive died. :-(

Thanks!

EDIT: Thanks, unitron! Search failed me!

Last edited by TVarmy : 12-10-2011 at 03:04 PM.
TVarmy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2011, 03:00 PM   #747
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,304
Quote:
Originally Posted by TVarmy View Post
Hi, I'm looking for an image for the Tivo 540040. Preferably fairly recent, so that it works with a USB ethernet adapter or the G wireless adapter from Tivo so I don't need a phoneline for guided setup. My Tivo's original drive died. :-(

Thanks!
Go back a few pages to here

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...30#post8688730

and download both versions to help keep them online.

These came off of a Maxtor with an LBA number of 80293248, which may be slightly larger than other brand 40GB drives, but as long as you have to replace the drive you should go bigger anyway, so let me refer you to the required reading for using a SATA drive in PATA TiVos.

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=416883


(short version, JMicron or Marvel chipset-based adapter, and if you use a Caviar Green, get wdidle3 and disable Intellipark)


And when you put in a larger drive, increase the swap partition size to around 1MB for every GB of the new drive's size.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2011, 04:23 PM   #748
Wrongear
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 10
I need a R10 image. I know it's an old unit, but we like it.

Thanks
Wrongear is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2011, 07:15 PM   #749
Philbert1
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Austin, TX
Posts: 12
HR10-250 image begging

I'm in the same boat as quite a few of the others recent posters here. I'm looking for an image for my DirecTivo HR10-250 (hopefully 6.4a).

If anyone's got an HR10-250 image, please please please let me know. Thanks

- philbert
Philbert1 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2011, 05:45 PM   #750
a17z
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: SoCal
Posts: 12
Still looking for an image for a sony svr-3000. My hard drive died. Thanks.
a17z is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:27 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |