TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-11-2011, 02:49 AM   #541
sixpackd
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
need a tcd240080 image please?

thx
sixpackd
sixpackd is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 01:43 PM   #542
ALSaul_2000
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: South Carolina
Posts: 31
I am attempting to upgrade my Phillips PTV-300.. I installed two new Seagate 120Gig IDE Drives, and it starts fine, but then just "hangs-up/Locks-up". The video freezes and the Remote Control fails to do anything. This unit originally had a 60Gig upgrade from TiVo, but I just can't seem to get it to transfer correctly to the two new HD's. I used WinMFS and the older MFS version 3?.

Does anyone have an idea? I have an old InstantCake {2002} for my Sony SVR-2000 - will that work. Do I need/can some one send me an image just for the PTV-300? Or is shelling out another $40 for another InstantCake my only option?

Thanks for any assistance anyone can provide
ALSaul_2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 03:13 PM   #543
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by ALSaul_2000 View Post
I am attempting to upgrade my Phillips PTV-300.. I installed two new Seagate 120Gig IDE Drives, and it starts fine, but then just "hangs-up/Locks-up". The video freezes and the Remote Control fails to do anything. This unit originally had a 60Gig upgrade from TiVo, but I just can't seem to get it to transfer correctly to the two new HD's. I used WinMFS and the older MFS version 3?.

Does anyone have an idea? I have an old InstantCake {2002} for my Sony SVR-2000 - will that work. Do I need/can some one send me an image just for the PTV-300? Or is shelling out another $40 for another InstantCake my only option?

Thanks for any assistance anyone can provide

Give up and use those two drives in a computer instead.

Series 1s are picky about which drives they'll work with.

Apparently they don't like Western Digital Caviar Blues, even SATA ones with the Marvell chipset SATA/IDE adapters that are otherwise the only ones that work in a Series 1.

And apparently they don't like matched pairs of Seagates, either.

I tried the same thing with 2 of the same model 160GB Seagate drives (IDE/PATA). And yes, I ran copykern so that I could use drives larger than 137GB.

Wouldn't work.

I could use either one of the Seagates by itself, it worked fine.

I could use either one of the Seagates as either the master or slave and a different brand drive as the other drive and it worked fine.

Together, there was something about them together that the ultra-picky Series 1s just don't like.


You can get a 1TB drive for $50 now, and the necessary SATA/IDE adapter for under $30, maybe well under if you look hard enough.

Go read the adapter thread

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=416883


Go here

http://www.dvrupgrade.com/dvr/stores...8-4.04.iso.zip


to get the image for a cd you can burn and use to run copykern.

If that link doesn't work anymore, go here


http://www.dvrupgrade.com/dvr/stores...04_license.cfm


Don't use it for backing up and restoring images, just for copykern.

First you restore the image to the new drive with some other software, then you boot with that cd, then you mount that cd


mount -t iso9660 /dev/"whatever hdx or sdx you booted the PTV cd in" /cdrom


(I guess that's so the OS that loaded off of the cd can find something on the cd, like maybe copykern itself, or some part of it.)


Then you type copykern and follow the instructions.

Then you boot with the MFS Live v1.4 cd and run mfsadd to use the full drive.



For backing up and restoring, go to mfslive.org and download the image for the MFS Live v1.4 cd, and use it instead of any older MFS handling software.

WinMFS only works with backup images made with WinMFS, and nothing else works with those images, but MFS Live will work with backup images made by earlier versions and by MFS Tools.

When you use the

restore

command on the MFS Live cd, just use the -s option to set the swap partition size, and instead of

-xzpi

just use -i

Do not use -p on a Series 1. It puts a Series 2 and later partition layout on the hard drive that confuses an S1.

-x will be handled later by mfsadd



If I recall correctly from experiments I tried a while back, using the Sony image in the Philips (or maybe it was the other way around) would work to begin with, but it only responded to the remote it expected, so either I had to use the Sony remote with the Philips TiVo or the Philips remote with the Sony TiVo.

Others here and elsewhere have said that using the "other" brand's S1 image will eventually cause it to bork itself when it gets info or updates from the mothership and becomes hopelessly confused and schizo.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 05:08 PM   #544
ALSaul_2000
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: South Carolina
Posts: 31
Thank you UniTron - As usual, you have been an enormous help and a wealth of information. Take Care
ALSaul_2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 05:19 PM   #545
robertwinz
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Need an image for TCD648250B

Quote:
Originally Posted by robertwinz View Post
Thanks in advance.
Anyone? My old drive is completely dead - I can't get anything off it... I have a new drive, just need an image. Really missing my TiVo. Image would be GREATLY appreciated.
robertwinz is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 09:11 PM   #546
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by ALSaul_2000 View Post
Thank you UniTron - As usual, you have been an enormous help and a wealth of information. Take Care
We Carolinians gotta stick together!

(Besides I've got relates a little north of Charleston)


Don't capitalize me though, especially in the middle. It tickles.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 09:48 AM   #547
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,760
Quote:
Originally Posted by sixpackd View Post
need a tcd240080 image please?

thx
sixpackd
PM sent
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2011, 04:06 PM   #548
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 377
Series 3 TCD648250B image needed

help!
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2011, 04:35 AM   #549
firebladezz
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 6
aussie in trouble

i'm struggling to find an image for my series 3 TiVo HD TCD652160.. i'm guessing there hard to find cause its an australian unit? thanks...

its a TCD663160

Last edited by firebladezz : 09-15-2011 at 12:06 AM.
firebladezz is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2011, 10:50 AM   #550
Tivo_60
NY State of Mind
 
Tivo_60's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 1,047
Quote:
Originally Posted by firebladezz View Post
i'm struggling to find an image for my series 3 TiVo HD TCD652160.. i'm guessing there hard to find cause its an australian unit? thanks...
Whether it's Aussie or not shouldn't make a difference.
PM sent
Tivo_60 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2011, 11:52 PM   #551
robertwinz
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Need an image for TCD648250B

Quote:
Originally Posted by robertwinz View Post
Anyone? My old drive is completely dead - I can't get anything off it... I have a new drive, just need an image. Really missing my TiVo. Image would be GREATLY appreciated.
Just to be clear, I'm looking for an image I can restore using WinMFS. Other people have managed to get hold of this image on this board in the last few weeks, so it's out there somewhere...

Thanks in advance.
robertwinz is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2011, 11:59 PM   #552
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by robertwinz View Post
Just to be clear, I'm looking for an image I can restore using WinMFS. Other people have managed to get hold of this image on this board in the last few weeks, so it's out there somewhere...

Thanks in advance.
Are you physically unable to run MFS Live? Like as in don't have a PC and have to run WinMFS under some sort of emulation on a Mac?

'Cause if you can get an image which was made with MFS Live, you can use MFS Live to restore that image to the new drive you're going to be using, then use WinMFS to make a WinMFS compatible backup from that drive and then use WinMFS to write that image to the new drive.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2011, 12:04 AM   #553
firebladezz
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Tivo_60 View Post
Whether it's Aussie or not shouldn't make a difference.
PM sent
its TCD663160 and no one has the image, even to buy...

although when i just restarted it then it came up with a green screen and said that my dvr has serious issues and it is going to atempt to fix and should take around 3 hours, i won't hold my breath. A image would be better then i can just transfer to a new drive.. presto.
firebladezz is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2011, 12:19 AM   #554
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by firebladezz View Post
its TCD663160 and no one has the image, even to buy...

although when i just restarted it then it came up with a green screen and said that my dvr has serious issues and it is going to atempt to fix and should take around 3 hours, i won't hold my breath. A image would be better then i can just transfer to a new drive.. presto.
So is it green screening on the original drive, or are you trying an image for the US version of the HD?

If the latter, and it doesn't heal itself, maybe kickstart 56

http://www.weaknees.com/tivo-kickstart-codes.php

will get what you need written to the drive.

Or maybe kickstart 0 or 1

I get confused enough going trans-Atlantic and talking about UK S1s, trans-Pacific really leaves me in reduced to guessing territory.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2011, 11:24 AM   #555
Tivo_60
NY State of Mind
 
Tivo_60's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 1,047
Quote:
Originally Posted by firebladezz View Post
its TCD663160 and no one has the image, even to buy...

although when i just restarted it then it came up with a green screen and said that my dvr has serious issues and it is going to atempt to fix and should take around 3 hours, i won't hold my breath. A image would be better then i can just transfer to a new drive.. presto.
OK, that's not the model # you stated in your op...."TCD652160"

Edit: BTW, you're welcome for the link.
Tivo_60 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2011, 08:22 PM   #556
aymanme
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: Austin, TX
Posts: 76
Quote:
Originally Posted by robertwinz View Post
Anyone? My old drive is completely dead - I can't get anything off it... I have a new drive, just need an image. Really missing my TiVo. Image would be GREATLY appreciated.
Check your PMs .... I might have what you need.
aymanme is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2011, 12:07 AM   #557
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
S2 DT (TCD649080) images while they last

Since someone was kind enough to let me send them a Dropbox invite which they used to open a free account, we both got extra free space, so I'm now offering these images where they won't age off.

If you don't have a Dropbox account already, I could use more free space, hint, hint.

You don't need an account to download from mine, however.

New links here:

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...25#post9160125



----------------------------------------------------------------
I think the more they're downloaded, the longer they get left on the server.

No doubt it'll take forever and you'll have to watch some ads, but it's free, so...


649_gset.bak (254.5 MB)
MFS Live v1.4 TCD649080 truncated backup
http://www.sendspace.com/file/b0r0ag

649_gset.tbk (213.6 MB)
WinMFS TCD649080 truncated backup
http://www.sendspace.com/file/4dp6aa

EDIT: reloaded Dec. 6/7, 2011
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011

Last edited by unitron : 07-01-2012 at 10:45 PM. Reason: update links
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2011, 02:49 PM   #558
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
TCD24008A images while they last

EDIT

Files now on DropBox.

You don't need a DropBox account to download them, but if you'd like a free DropBox account, contact me (email preferred, PM acceptable) for an invite, and that way we both get extra free space.



MFS Live v1.4 TCD24008A truncated backup

240_gset.bak (239.6 MB)

https://dl.dropbox.com/u/49887720/240_gset.bak



WinMFS TCD24008A truncated backup image

240_GSet.tbk (183.6 MB)

https://dl.dropbox.com/u/49887720/240_GSet.tbk

_________________________________________________
_________________________________________________
_________________________________________________

I think the more they're downloaded, the longer they get left on the server.

No doubt it'll take forever and you'll have to watch some ads, but it's free, so...



MFS Live v1.4 TCD24008A truncated backup

240_gset.bak (239.6 MB)

http://www.sendspace.com/file/4tk4dj


WinMFS TCD24008A truncated backup image

240_GSet.tbk (183.6 MB)

http://www.sendspace.com/file/0em2vz

EDIT: reloaded Dec. 6, 2011
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011

Last edited by unitron : 09-16-2012 at 08:13 AM. Reason: updated link
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 05:23 PM   #559
TheWayne
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
I need a TCD652160 Image...Thanks

I need a TCD652160 Image...Thanks
TheWayne is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 08:40 PM   #560
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,760
Quote:
Originally Posted by TheWayne View Post
I need a TCD652160 Image...Thanks
PM sent
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 01:28 AM   #561
chalooch101
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 16
need TCD540040 image

need TCD540040 image...please help.
chalooch101 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 01:35 AM   #562
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by chalooch101 View Post
need TCD540040 image...please help.
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...30#post8688730
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 03:50 PM   #563
BrianSConover
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 21
TiVo TCD658000...Hard Drive failure - Need Image (.tpk) for WinMFS...Please Help

Ive tried everything and my last resort is to try here...Hopefully someone has a back up image (.tbk) for this Series 3 Tivo...Any help is much appreciated as I have tried every angle possible including begging Tivo for the OS which they will gladly allow you to download...Not having a linux box to load it onto the hard drive is a huge setback.

This link explains what I have done so far...

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...39#post8713939

Much Thanks
BrianSConover@gmail.com

Last edited by BrianSConover : 09-21-2011 at 03:51 PM. Reason: Opps
BrianSConover is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 02:19 PM   #564
russ97
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Series 2 HD failure - TCD540040

After seven years and seven TiVos I have finally had a HD fail on me.

If anyone could help me out with an image it would be greatly appreciated.

It is a 40GB series 2 DVR. - TCD540040

Thanks,
Russ
russ97 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 03:27 PM   #565
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by russ97 View Post
After seven years and seven TiVos I have finally had a HD fail on me.

If anyone could help me out with an image it would be greatly appreciated.

It is a 40GB series 2 DVR. - TCD540040

Thanks,
Russ
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...79#post8712779
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 11:28 AM   #566
talleres04
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Tcd652160

I need a TCD652160 Image...Thanks
talleres04 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 06:19 PM   #567
rdaubner
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3
Does anyone have a Tivo Series 3 .tbk file they can share for TCD648250B?

My drive is dead and cant backup.
Thank you!
Rich
rdaubner is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 09:57 PM   #568
russ97
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Unitrin, thanks!

Much appreciated.
russ97 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2011, 09:36 AM   #569
talleres04
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by lillevig View Post
PM sent
I need the same image. Could you please help me? Thanks!
talleres04 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2011, 01:46 PM   #570
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,760
Quote:
Originally Posted by talleres04 View Post
I need the same image. Could you please help me? Thanks!
PM sent
lillevig is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:23 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |