TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-07-2011, 11:37 AM   #1141
Iluvatar
Registered User
 
Iluvatar's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 377
Quote:
Originally Posted by yooper126@cox.ne View Post
Hi,

Thanks for sticking with me through this.

I added the path statement to the .ini file. Got the same result. looked at it a minute and realized that the path should be: /opt/local/bin/ffmpeg

tried that with the same result.

Since streambaby is in the /Applications/streambaby-0.29/ dir and the path is from the volume root, does the path need to indicate that?

When trying the .profile fix, the export command is not found.

[iMac21-i3:/] brian% export PATH=/opt/local/bin:/opt/local/sbin:$PATH
export: Command not found.


Thanks,

b
Hmmm sorry about that... Too early in the morning.

in Terminal type:

Code:
/opt/local/bin/ffmpeg
just to make sure ffmpeg works.

to change the .profile use Terminal and type
Code:
open ~/.profile
This should open up TextEdit with your .profile. Then add this line and save it.

Code:
export PATH=/opt/local/bin:/opt/local/sbin:$PATH
Not sure ATM about the FFmpeg issue and streambaby. I'll have to look at it later when I have more time and get back with you.
Iluvatar is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2011, 05:25 PM   #1142
yooper126
u betcha
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Coast
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Iluvatar View Post
Hmmm sorry about that... Too early in the morning.

in Terminal type:

Code:
/opt/local/bin/ffmpeg
just to make sure ffmpeg works.

to change the .profile use Terminal and type
Code:
open ~/.profile
This should open up TextEdit with your .profile. Then add this line and save it.

Code:
export PATH=/opt/local/bin:/opt/local/sbin:$PATH
Not sure ATM about the FFmpeg issue and streambaby. I'll have to look at it later when I have more time and get back with you.


Thanks,,

ffmpeg ran so it is working.

I opened the .profile and this is the contents, it already has the new path statement:

Code:
##
# DELUXE-USR-LOCAL-BIN-INSERT
# (do not remove this comment)
##
echo $PATH | grep -q -s "/usr/local/bin"
if [ $? -eq 1 ] ; then
    PATH=$PATH:/usr/local/bin
    export PATH
fi

##
# Your previous /Users/brian/.profile file was backed up as /Users/brian/.profile.macports-saved_2011-07-25_at_19:43:11
##

# MacPorts Installer addition on 2011-07-25_at_19:43:11: adding an appropriate PATH variable for use with MacPorts.
export PATH=/opt/local/bin:/opt/local/sbin:$PATH
# Finished adapting your PATH environment variable for use with MacPorts.
So for now that is not the big issue, it is Streambaby... Here is the contents of my .ini file.

Code:
#
# ./streambaby --help for more configuration file options
#
dir.1=/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes\ Music/Movies/
dir.1.name=Movies
dir.2=/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes\ Music/TV\ Shows/
dir.2.name=TV Shows
# Ip address to bind to
# most people don't need to change this. 
#ip=192.168.1.37
# port to use
#port=7290
ffmpeg.path=opt/local/bin/ffmpeg
Thanks again,

b
yooper126 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2011, 05:33 PM   #1143
TheWGP
Hmmm...
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 299
Not saying this is your issue, but I read your post and couldn't help saying... What the hey is up with your folder locations for dir.1 and dir.2 both?!

Is that a direct copy/paste or is there a typo or something? If that's a copy/paste, you may be having issues with the / and \ and spaces all in the folder name. For sure, it won't handle a FOLDER NAME with a slash in it very well unless you escape it, and I'm not sure how/what format Streambaby wants you to use to do that.

My dir.1 is /Users/username/tivo for example - I wanted to eliminate that as a potential source of trouble and aggravation.
TheWGP is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 06:52 PM   #1144
yooper126
u betcha
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Coast
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by TheWGP View Post
Not saying this is your issue, but I read your post and couldn't help saying... What the hey is up with your folder locations for dir.1 and dir.2 both?!

Is that a direct copy/paste or is there a typo or something? If that's a copy/paste, you may be having issues with the / and \ and spaces all in the folder name. For sure, it won't handle a FOLDER NAME with a slash in it very well unless you escape it, and I'm not sure how/what format Streambaby wants you to use to do that.

My dir.1 is /Users/username/tivo for example - I wanted to eliminate that as a potential source of trouble and aggravation.
Well, the path includes the folder name "iTunes Music". What little UNIX I know says I have to use a "\" before a space. So to enter this path:

/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes Music/TV Shows/

In UNIX I have to write it so:

/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes\ Music/TV\ Shows/

I did try it the other way but something else is failing with Streambaby. My other alternative is to change my folder names.

Brian
yooper126 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 08:08 PM   #1145
yooper126
u betcha
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Coast
Posts: 14
StreamBaby debug log...

Code:
[iMac21-i3:~] brian% /Applications/streambaby-0.29/streambaby ; exit;
Initializing StreamBaby v0.29...
08/09/11 20:13:25 StreamBabyConfig: WorkingDir: /Users/brian
08/09/11 20:13:25 StreamBabyConfig: StreamBabyDir: /Applications/streambaby-0.29
08/09/11 20:13:25 StreamBabyConfig: CurDir: /Users/brian
08/09/11 20:13:25 FFmpegJavaConfig$1: Loading avutil, default: avutil
08/09/11 20:13:25 FFmpegJavaConfig$1: Error attempting toload ffmpeg libraries: Unable to load library 'avutil': dlopen(libavutil.dylib, 1): image not found
08/09/11 20:13:25 FFmpegJavaVideoModule: Unable to load FFmpeg native libraries
08/09/11 20:13:25 FFmpegExeVideoModule: FFmpegPath: opt/local/bin/ffmpeg
08/09/11 20:13:25 FFmpegExeVideoModule: FFmpegExeModule: Loaded
08/09/11 20:13:25 StreamBabyMain: STARTING StreamBaby v0.29...
08/09/11 20:13:25 Main: args= start=true
08/09/11 20:13:25 Main: args= loader=sun.misc.Launcher$AppClassLoader@37b90b39
08/09/11 20:13:25 Listener: config=com.tivo.hme.host.util.Config@19e3cd51 logger=com.unwiredappeal.tivo.utils.Log$ILoggerImpl@3abc8e1e
08/09/11 20:13:25 Listener: factoryList=[StreamBabyStreamFactory[/streambaby/,Stream, Baby, Stream]]
08/09/11 20:13:25 Listener: factory=StreamBabyStreamFactory[/streambaby/,Stream, Baby, Stream]
08/09/11 20:13:25 Listener: name=/streambaby/
08/09/11 20:13:25 Listener: 
08/09/11 20:13:25 Listener: added factory
08/09/11 20:13:25 Main: factory=StreamBabyStreamFactory[/streambaby/,Stream, Baby, Stream]
08/09/11 20:13:25 Main: MDNS: http://10.37.129.2:7290/streambaby/
08/09/11 20:13:25 Main: streambaby ready & listening.
08/09/11 20:13:25 Main: mdns_type=_tivo-hme._tcp.local. factory=StreamBabyStreamFactory[/streambaby/,Stream, Baby, Stream] port=7290
08/09/11 20:43:25 InfoCache$PruneTask: Pruning cache...
08/09/11 20:43:25 InfoCache$PruneTask: Pruning complete.
So a question or 2...

Where is this address?

Code:
08/09/11 20:13:25 Main: MDNS: http://10.37.129.2:7290/streambaby/
My network is 192.168.....

and does this error mean anything?

Code:
FFmpegJavaConfig$1: Error attempting toload ffmpeg libraries: Unable to load library 'avutil': dlopen(libavutil.dylib, 1): image not found

Brian
yooper126 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 08:38 PM   #1146
TheWGP
Hmmm...
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 299
Quote:
Originally Posted by yooper126 View Post
Well, the path includes the folder name "iTunes Music". What little UNIX I know says I have to use a "\" before a space. So to enter this path:

/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes Music/TV Shows/

In UNIX I have to write it so:

/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes\ Music/TV\ Shows/

I did try it the other way but something else is failing with Streambaby. My other alternative is to change my folder names.

Brian
You're right - but I'm not sure if Streambaby uses that convention. I'm also wondering if the /iTunes/iTunes/ double-nested identical-name is confusing it. Just out of curiosity, have you tried commenting out the lines you have in there now and putting in something simple without any complications?


Edit to respond to your questions posted as I was composing this post:

1) maybe you need to uncomment and edit the "IP address to bind to" in the config file - I think that's related to multiple network interfaces available - I read a post where removing extraneous network interfaces fixed someone's issue.

2) Are you sure all the ffmpeg stuff is pointed to the right place? You're using just iluvatar's build, right? I would think that would include everything, so not real sure where to go from there.

Last edited by TheWGP : 08-09-2011 at 08:46 PM.
TheWGP is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 09:04 PM   #1147
yooper126
u betcha
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Coast
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by TheWGP View Post
You're right - but I'm not sure if Streambaby uses that convention. I'm also wondering if the /iTunes/iTunes/ double-nested identical-name is confusing it. Just out of curiosity, have you tried commenting out the lines you have in there now and putting in something simple without any complications?


Edit to respond to your questions posted as I was composing this post:

1) maybe you need to uncomment and edit the "IP address to bind to" in the config file - I think that's related to multiple network interfaces available - I read a post where removing extraneous network interfaces fixed someone's issue.

2) Are you sure all the ffmpeg stuff is pointed to the right place? You're using just iluvatar's build, right? I would think that would include everything, so not real sure where to go from there.

Hi, thanks for your input...

This is where I am at...

My .ini now looks like this:

Code:
#
# ./streambaby --help for more configuration file options
#
dir.1=/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes Music/Movies/
dir.1.name=Movies
dir.2=/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes Music/TV Shows/
dir.2.name=TV Shows
dir.3=/Volumes/admin/iTunes1/iTunes Music/Movies/
dir.3.name=Mov
# Ip address to bind to
# most people don't need to change this. 
ip=192.168.1.201
# port to use
port=7290
ffmpeg.path=opt/local/bin/ffmpeg
I now see Stream Baby Stream on my Tivo, but I get the error "Unable to open Stream" when I try to play the movie.

The path with spaces seem to work fine although the 3rd dir does not display the contents. On my screen is says "No entries in this directory".

As you see I found a post that suggested I uncomment the IP and that seemed to do the trick.

And for your second question, no, I got MacPorts to install ffmpeg I did not use iluvatar's build.

Brian
yooper126 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 09:18 PM   #1148
TheWGP
Hmmm...
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 299
Sounds like you're getting closer!

To be honest, my macports install had no such strange issues, and it was super-straightforward for me. Sounds like you had a much more complicated time of it for some reason.

What happens if you comment out that ffmpeg.path in the streambaby.ini now that everything else is fixed?
edit: d'oh, you ARE missing a slash in that ffmpeg.path - try putting that slash in first!
TheWGP is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 09:18 PM   #1149
Iluvatar
Registered User
 
Iluvatar's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 377
Quote:
Originally Posted by yooper126 View Post
Hi, thanks for your input...

This is where I am at...

My .ini now looks like this:

Code:
#
# ./streambaby --help for more configuration file options
#
dir.1=/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes Music/Movies/
dir.1.name=Movies
dir.2=/Volumes/iTunes/iTunes/iTunes Music/TV Shows/
dir.2.name=TV Shows
dir.3=/Volumes/admin/iTunes1/iTunes Music/Movies/
dir.3.name=Mov
# Ip address to bind to
# most people don't need to change this. 
ip=192.168.1.201
# port to use
port=7290
ffmpeg.path=opt/local/bin/ffmpeg
I now see Stream Baby Stream on my Tivo, but I get the error "Unable to open Stream" when I try to play the movie.

The path with spaces seem to work fine although the 3rd dir does not display the contents. On my screen is says "No entries in this directory".

As you see I found a post that suggested I uncomment the IP and that seemed to do the trick.

And for your second question, no, I got MacPorts to install ffmpeg I did not use iluvatar's build.

Brian
for one thing this is in error

Code:
ffmpeg.path=opt/local/bin/ffmpeg
you are missing a slash it should read

Code:
ffmpeg.path=/opt/local/bin/ffmpeg
have no idea if that will fix your issue though. I'm more of a pyTivo guy.
Iluvatar is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2011, 09:25 PM   #1150
Iluvatar
Registered User
 
Iluvatar's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 377
Quote:
Originally Posted by TheWGP View Post
Sounds like you're getting closer!
edit: d'oh, you ARE missing a slash in that ffmpeg.path - try putting that slash in first!

dang...missed it by thaaaat much!

I swear your post wasnt there when I wrote mine

..... and yea something is really messed up with their user profile to have so many commands not working.
Iluvatar is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 07:14 AM   #1151
yooper126
u betcha
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Coast
Posts: 14
Thanks folks,

That worked... not sure how that was missed, but with all the other problems I was running into it slipped by.

Any idea why my dir.3 fails to see anything?

b
yooper126 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 12:07 PM   #1152
krakelohm
Registered User
 
krakelohm's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Alaska
Posts: 9
Just a quick note, not sure why but after my install of 10.7 every time pyTivoX was running it would have an icon in the dock which was not the case with 10.6.x. I hunted around and found the following that will still allow you to run pyTivoX without the dock icon. Just open up the terminal and paste in the following line:

defaults write /Applications/pyTivoXs.app/Contents/Info LSUIElement 1

To turn it back on just paste the following:

defaults write /Applications/pyTivoXs.app/Contents/Info LSUIElement 0
krakelohm is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 06:13 PM   #1153
yooper126
u betcha
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Coast
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by krakelohm View Post
Just a quick note, not sure why but after my install of 10.7 every time pyTivoX was running it would have an icon in the dock which was not the case with 10.6.x. I hunted around and found the following that will still allow you to run pyTivoX without the dock icon. Just open up the terminal and paste in the following line:

defaults write /Applications/pyTivoXs.app/Contents/Info LSUIElement 1

To turn it back on just paste the following:

defaults write /Applications/pyTivoXs.app/Contents/Info LSUIElement 0
Is pyTivoX actually working for you in 10.7? You are watching movies on your TiVo with it?
yooper126 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 11:07 PM   #1154
MacGuruTX
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 32
More streambaby issues

Ok my turn. I'm having some of the same problems.
My Lion upgrade had major issues, it trashed my Administrator user account and was having all kinds of r/w security access issues. So i finally decided to (*&% with it, and reformatted my primary drive and did a completely clean Lion install.

1) Installed Xcode via Appstore
2) installed macports 2.0.1
3) sudo port selfupdate to make sure I was current.
4) sudo port install ffmpeg (it successfully installed all of the dependencies and ffmpeg)
5) Downloaded streambaby v0.29, extracted the folder and dropped in my Applications folder.
6) Attempted to run streambaby and get the Unable to load FFmpeg native libraries.

7) I edited my streambaby.ini to
Quote:
#
# ./streambaby --help for more configuration file options
#

ffmpeg.path=/opt/local/bin/ffmpeg

dir.1=/path/to/my/videos
dir.1.name=My Videos
#dir.2=/media/disk
#dir.2.name=External Drive
# Ip address to bind to
# most people don't need to change this.
#ip=192.168.1.37
# port to use
#port=7290
8) I'm still getting

Quote:
Last login: Wed Aug 10 20:55:06 on ttys001
Gregs-Mac-Pro:~ gregmiddleton$ /Applications/streambaby-0.29/streambaby ; exit;
Initializing StreamBaby v0.29...
08/10/11 21:04:19 FFmpegJavaVideoModule: Unable to load FFmpeg native libraries
08/10/11 21:04:19 Listener: added factory
08/10/11 21:04:19 Main: streambaby ready & listening.
entering /opt/local/bin/ffmpeg in Terminal gets a response from ffmpeg

and my .profile has

Quote:
# MacPorts Installer addition on 2011-08-10_at_19:54:20: adding an appropriate PATH variable for use with MacPorts.
export PATH=/opt/local/bin:/opt/local/sbin:$PATH
# Finished adapting your PATH environment variable for use with MacPorts.
I realize my video location paths aren't correct yet, but figured that doesn't matter yet if I can't get past the ffmpeg load?
MacGuruTX is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 11:15 PM   #1155
MacGuruTX
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 32
turning on debug in streambaby, it appears there is aproblem with avutil?

08/10/11 21:12:25 StreamBabyConfig: WorkingDir: /Users/gregmiddleton
08/10/11 21:12:25 StreamBabyConfig: StreamBabyDir: /Applications/streambaby-0.29
08/10/11 21:12:25 StreamBabyConfig: CurDir: /Users/gregmiddleton
08/10/11 21:12:25 FFmpegJavaConfig$1: Loading avutil, default: avutil
08/10/11 21:12:25 FFmpegJavaConfig$1: Error attempting toload ffmpeg libraries: Unable to load library 'avutil': dlopen(libavutil.dylib, 1): image not found
08/10/11 21:12:25 FFmpegJavaVideoModule: Unable to load FFmpeg native libraries
08/10/11 21:12:25 FFmpegExeVideoModule: FFmpegPath: /opt/local/bin/ffmpeg
08/10/11 21:12:25 FFmpegExeVideoModule: FFmpegExeModule: Loaded
08/10/11 21:12:25 StreamBabyMain: STARTING StreamBaby v0.29...
08/10/11 21:12:25 Main: args= start=true
08/10/11 21:12:25 Main: args= loader=sun.misc.Launcher$AppClassLoader@37b90b39
08/10/11 21:12:26 Listener: config=com.tivo.hme.host.util.Config@518f5824 logger=com.unwiredappeal.tivo.utils.Log$ILoggerImpl@19e3cd51
08/10/11 21:12:26 Listener: factoryList=[StreamBabyStreamFactory[/streambaby/,Stream, Baby, Stream]]
08/10/11 21:12:26 Listener: factory=StreamBabyStreamFactory[/streambaby/,Stream, Baby, Stream]
08/10/11 21:12:26 Listener: name=/streambaby/
08/10/11 21:12:26 Listener:
08/10/11 21:12:26 Listener: added factory
08/10/11 21:12:26 Main: factory=StreamBabyStreamFactory[/streambaby/,Stream, Baby, Stream]
MacGuruTX is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 11:32 PM   #1156
TheWGP
Hmmm...
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 299
Try editing the config to point to a real folder, then putting a file in the folder and seeing if it'll play it... I swear I've seen that error a time or two but it's still worked fine. Eliminate what you KNOW is wrong before trying to troubleshoot the other issue (even though I agree, it shouldn't affect it)!

Your ffmpeg path looks to be correct, and you're not relying on a link or anything... so it SHOULD be pointed at the files, assuming everything installed okay, which it sounds like it did.

I don't think the Applications folder is treated as "special" is it? There's no reason streambaby can't see /opt/local/bin/ffmpeg I don't think...
TheWGP is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 11:40 PM   #1157
MacGuruTX
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 32
yeah, it looks like I may have jumped the gun.

Does anyone else get that error?

When i go to my TiVo it is indeed working. i was previously using pytivox install prelion, so I'm not sure if the error was there all along but just not visible.

i'll keep researching that to see if i can pin it down. but looks like im up.

now on to pytivo
MacGuruTX is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 09:41 PM   #1158
krakelohm
Registered User
 
krakelohm's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Alaska
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by yooper126 View Post
Is pyTivoX actually working for you in 10.7? You are watching movies on your TiVo with it?
Yea that it is.I have transferred and watched two shows in the last day or so. I just loaded 10.7 two days ago, fresh install.
krakelohm is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 02:19 PM   #1159
dig_duggler
losing enthusiasm
 
Join Date: Sep 2002
Location: Birmingham, AL
Posts: 835
Lion + pyTivoX works fine for me. It was an upgrade, no reinstall necessary. It just kept working. I have not tried streambaby but it seems pretty clear from posts above that has issues.
dig_duggler is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 02:23 PM   #1160
TheWGP
Hmmm...
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 299
That's really strange - I did my Lion as an upgrade, and others who have done clean installs have had issues. Earlier in this thread there's exact logging of the problem, I think.

Streambaby does run fine if you follow the steps I outlined - the guy a little bit earlier has some weird profile issues, and even he got it working fine after he fixed his typo... happens to the best of us.

Really interested in these reports of pytivox working fine with Lion now - I just tried it again and it's still not working here. To be honest, Streambaby by itself is more reliable as far as showing up on the Tivo's list than PyTivoX ever was, so I'm not sure I'd ever go back.
TheWGP is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 09:17 AM   #1161
yooper126
u betcha
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Coast
Posts: 14
krakelohm: It sounds like you are transferring, not streaming. Is that correct.

dig_duggler: are you streaming or transferring?

In my case I had no streaming options, and when I tried to transfer Tivo gave me a DRM like error. I can't remember exactly, but it was something like, "Copyrights do not allow transfer of this video".

And I am the guy with the profile problem, but my doc gave me meds for it.... :^)
yooper126 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 06:14 PM   #1162
dig_duggler
losing enthusiasm
 
Join Date: Sep 2002
Location: Birmingham, AL
Posts: 835
Quote:
Originally Posted by yooper126 View Post
krakelohm: It sounds like you are transferring, not streaming. Is that correct.

dig_duggler: are you streaming or transferring?

In my case I had no streaming options, and when I tried to transfer Tivo gave me a DRM like error. I can't remember exactly, but it was something like, "Copyrights do not allow transfer of this video".

And I am the guy with the profile problem, but my doc gave me meds for it.... :^)
Transferring. Series 3 Tivo, Late 2009 Imac. Have not had an issue since day 1. 1.4.1b of pyTivoX.
dig_duggler is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 08:38 PM   #1163
krakelohm
Registered User
 
krakelohm's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Alaska
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by yooper126 View Post
krakelohm: It sounds like you are transferring, not streaming. Is that correct.
I am starting the transfer and then watching as it transfers, so streaming I would say.

krakelohm is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 09:04 PM   #1164
Iluvatar
Registered User
 
Iluvatar's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 377
Quote:
Originally Posted by krakelohm View Post
I am starting the transfer and then watching as it transfers, so streaming I would say.
if that is an xvid video like the title describes then you are transferring (transcoding) just faster than real time. As far as I am aware Tivo cannot process an xvid stream natively.
Iluvatar is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 10:33 PM   #1165
krakelohm
Registered User
 
krakelohm's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Alaska
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by Iluvatar View Post
if that is an xvid video like the title describes then you are transferring (transcoding) just faster than real time. As far as I am aware Tivo cannot process an xvid stream natively.
Gotcha thanks for the clarification. Not sure but hope I have helped.
krakelohm is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 09:56 PM   #1166
momentmaven
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
I'm new on the scene, but wanted to report that pyTiVx 1.3 works fine on my Lion install. In fact, the reason I even discovered pyTiVo was because the Mac3Tivo program of Toast 11 let me down (Doesn't work in Lion). Who knows if it's even near as capable as py.

Question. Has anyone got advice on how to get the "push" working? I don't think it's pushing. The reason I ask is that I've noticed I have some "half transfers" - The transfer will be complete (not showing blue circle), yet only part of the file made it. I think it's because my mac went to sleep or something. I restarted the transfer and it completed, but still a pain. Any advice?
momentmaven is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2011, 09:01 AM   #1167
Iluvatar
Registered User
 
Iluvatar's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 377
Quote:
Originally Posted by momentmaven View Post
I'm new on the scene, but wanted to report that pyTiVx 1.3 works fine on my Lion install. In fact, the reason I even discovered pyTiVo was because the Mac3Tivo program of Toast 11 let me down (Doesn't work in Lion). Who knows if it's even near as capable as py.

Question. Has anyone got advice on how to get the "push" working? I don't think it's pushing. The reason I ask is that I've noticed I have some "half transfers" - The transfer will be complete (not showing blue circle), yet only part of the file made it. I think it's because my mac went to sleep or something. I restarted the transfer and it completed, but still a pain. Any advice?
If you feel that your computer going to sleep is causing the issue then you should change the power settings to make sure that the file can be pushed in enough time before the computer goes to sleep.

I set my laptop to go to sleep (on AC) in 1 hour. This is generally enough time for the push to get through to my TiVo in most cases. If not I just get in the habit of walking past the laptop every so often and tapping the keyboard to reset the sleep timer. I am certain you can find other programs that allow you to temporarily prevent sleep.
Iluvatar is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2011, 02:14 PM   #1168
thewebgal
MacAphile AV geek
 
thewebgal's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: DC 'burbs
Posts: 194
Thanks for all the help in this thread folks! I upgraded my mac Pro to Lion a few days ago and PyTivoX was one of my broken tools. I have my 4 share directories on an external eSATA drive - and I thought I used PTivoX to stream them to my TIVOHD under Snow Leopard, but now that I have it mostly working again, I guess it was mislabelled and I had been using Stream, baby! Oh, it doesn't care about the dashes in the directory names.

I do get some complaints in the terminal window when I start streambaby up about FFmpeg native libraries, even tho I seemed to have no problems when I ran the install MacPorts thing via Terminal ... Its playing fine - avi files mostly, tho the mkv files I tried are working too!

I'm guessing the ip listed in the ini file is for the computer and not the ip address of the TIVOHD?

Anyway, I did use finder but I never found the /opt/local/bin/ffmpeg

my Streambaby ini looks like this:
=======================

ffmpeg.path=/opt/local/bin/ffmpeg

dir.1=/Volumes/Cuda-2TB/DoctorWho
dir.1.name=ShareWho-ALL
dir.2=/Volumes/Cuda-2TB/ShareMovies
dir.2.name=ShareMovies
dir.3=/Volumes/Cuda-2TB/ShareTV
dir.3.name=ShareTV
dir.4=/Volumes/Cuda-2TB/ShareTV-UK
dir.4.name=ShareTV-UK
# Ip address to bind to
# most people don't need to change this.
ip=192.168.100.6
# port to use
# port=7290
thewebgal is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 05:54 PM   #1169
mlistiak
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
This worked great. Thank you very much.
mlistiak is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 10:55 PM   #1170
Soapm
Registered User
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: So close, yet too far away
Posts: 1,477
Anytime I connect to my TivoHD with either ktmmg or pytivo the Tivo reboots.

I can transfer files ok from my computer to the Tivo just fine. But when I connect to the Tivo using the computer it reboots. Any suggestions how to trouble shoot this?
Soapm is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |