TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Series3 HDTV DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-29-2009, 06:15 PM   #1
jimmiem
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Fast forward issues (jumps back too far)

I've been using TiVo nearly from the beginning and I have a pretty good handle at this point on the fast forward jump-back. I'm not sure when it started, but now at >> speed it seems to jump back 30-45 seconds, maybe a minute or more. It seems like I'm always jumping back into the commercials. It used to be perfect but now it's driving me crazy! I have software version 11.0d. Is this problem unique to me or did something really change in a software update?
jimmiem is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 06:32 PM   #2
SpiritualPoet
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Texas
Posts: 568
I haven't noticed this. Try using the (instant replay button)/30-second back-up button (repeatedly if necessary).
SpiritualPoet is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 06:52 PM   #3
Allanon
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 494
You can adjust the delay using the Enter-Enter-Rewind and Enter-Enter-Fast forward remote codes. The following site will show you how to use the remote codes: http://tivo.drosoph.com/
Allanon is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 08:45 PM   #4
bkdtv
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: DC Metro Area
Posts: 7,902
Quote:
Originally Posted by Allanon View Post
You can adjust the delay using the Enter-Enter-Rewind and Enter-Enter-Fast forward remote codes. The following site will show you how to use the remote codes: http://tivo.drosoph.com/
Does that really work on a TiVo Series3 / TivoHD?

Edit: No, it doesn't.

Last edited by bkdtv : 11-29-2009 at 11:27 PM.
bkdtv is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 09:15 PM   #5
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 15,887
Quote:
Originally Posted by jimmiem View Post
I've been using TiVo nearly from the beginning and I have a pretty good handle at this point on the fast forward jump-back. I'm not sure when it started, but now at >> speed it seems to jump back 30-45 seconds, maybe a minute or more. It seems like I'm always jumping back into the commercials. It used to be perfect but now it's driving me crazy! I have software version 11.0d. Is this problem unique to me or did something really change in a software update?
I suspect this might have to do with the video encoding, just like the '1xFF' issue discussed in another thread.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 05:56 PM   #6
splintersam
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 10
Mine jumps forward randomly anywhere from 10 to 46 minutes sometimes. It will hang while fast forwarding (both in > and >>) then it jumps way into the show. Any ideas?
splintersam is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:56 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |