TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > Developers Corner
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-03-2007, 05:42 PM   #1
yzoer
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Animated GIFs?

Hi!

After not getting my custom sounds to work on a real tivo, I'm experiencing the same with animated GIFs.
They work wonderfully ( as do custom sounds ) on the simulator but again I seem to not see them on a real tivo.

I read Galleon uses animated GIFs? If so, do they work on a real tivo?


Thanks!
yzoer is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 06:44 PM   #2
yzoer
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
I think I know what the problem is. In 'limits' in the manual it says images can't be more than 1024x768 or 768Kb. The smaller 'b' meaning bit, which means that your image or gif shouldn't be bigger than 96KB.

I'll give it a whirl and let y'all know how things turn out.
yzoer is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 09:15 PM   #3
s2kdave
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 515
yes, animated gifs do work. At least smaller ones do. I'm sure there are the limits on sizes so I wouldn't try to make an animated gif that's full screen or anything.

David
s2kdave is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 10:19 PM   #4
yzoer
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Hi All,

s2kdave is right. Animated GIFs do work, which is cool. The devil's in the details. Files less than 96K(bytes) work fine. Anything over that and a real tivo won't display anything..

Anyone any ideas about sound? :-)


Yvo
yzoer is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 11:26 PM   #5
s2kdave
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 515
sound works too. you need to create a stream from a compatible sound file like an mp3. See the TN002-MUSIC-PLAYBACK.html file in the hme sdk doc directory. The simulator doesn't play back audio streams though, only the tivo itself just like the video backgounds.

David
s2kdave is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2007, 05:46 PM   #6
yzoer
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Hi!

Playing MP3s isn't a problem. They even work on the Simulator. Custom sounds on the other hand, have given me nothing but grief and silence on a real tivo. Anyone here managed to get this to work?

Thanks!

Yvo
yzoer is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2007, 06:16 PM   #7
s2kdave
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 515
My first guess would be that your sound isn't in the correct format for use with the createSound() resource. It should be 8,000 Hz signed 16-bit little endian mono PCM format.
s2kdave is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2007, 07:12 PM   #8
yzoer
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Hi!

Nope, done all those things ( 8000hz, little endian, mono, pcm, less than 16K ). Even posted about that earlier. Went through various header formats as well: Headerless, Sun AU format, tried the PCM samples supplied with the simulator. Nada.

I don't know.. I find it odd that nobody has really run across this stuff before.. pout..


Yvo
yzoer is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2007, 10:23 PM   #9
s2kdave
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 515
I was just playing around with it trying to figure it out and I can't get it to play on the tivo. I get it to play in the simulator though. I even tried the system sound files that come with the simulator copied over to my app and it still doesn't play on the tivo, but it does in the sim. Maybe they disabled that feature?

David
s2kdave is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2007, 11:42 PM   #10
yzoer
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Yup!

Exactly the same behavior here! The example in the Tivo Book doesn't work either and I wish there was somebody who could shed some light on the situation.

I really hope they didn't axe this feature as it's one of those things that allows you to make your app more lively!

Back to the drawing board. Kyle, any luck?


Yvo
yzoer is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2013, 10:21 PM   #11
MontyPylon
Sysop Modulation
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 862

MontyPylon is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:50 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |