TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-12-2011, 12:14 PM   #181
HerbieHightower
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 6
I second that thanks!
HerbieHightower is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2011, 05:08 PM   #182
Boid
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nebraska
Posts: 17
Angry Plays fine in WMP; won't convert for iPad

I just want to add my voice to the poster's above who couldn't convert files. After uninstalling/cleaning/reinstalling Desktop Plus 2.8, I was able to get the MainConcept codecs into the graph and everything looks fine in WMP.

However, if I try to convert any videos for my iPad, I get "Could not start the conversion process" in a toast from the taskbar.

Examining the transcoder log, I get this:

Code:
05/10/2011 17:05:30.046-05:00	0x00000a20	                  TranscoderHost::onThreadMainLoop:  247:	Start...
05/10/2011 17:05:30.046-05:00	0x00000a20	              EncodeProfileManager::findDOMProfile:  118:	Try to find profile: "Apple iPad"
05/10/2011 17:05:30.046-05:00	0x00000a20	    EncodeProfileManager::enumerateStandardProfile:  182:	Try to enumerate standard profiles
05/10/2011 17:05:30.062-05:00	0x00000a20	              EncodeProfileManager::findDOMProfile:  127:	Profile: "Apple iPad" is found in Standard Profiles
05/10/2011 17:05:30.062-05:00	0x00000a20	                           MediaInfoCheckV2::check:   71:	MediaInfo file: C:\Documents and Settings\MYOB\My Documents\My TiVo Recordings\Firefly - ''Ariel'' (Recorded Apr 24, 2011, SCIHD).TiVo
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000a20	                   TranscoderHost::startTranscoder:  145:	Media destination is 'File'...
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000a20	            TranscodingCore::TranscoderHandle::run:   61:	Try to start transcoding...
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000ae4	             ...TranscoderHandle::onThreadMainLoop:   99:	Start...
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000ae4	                    TranscoderImpl::TranscoderImpl:   77:	Transcoder started...
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000ae4	TranscodingCore::TranscoderHandle::startTranscoder:  124:	Initialize parameters of transcoder
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000ae4	TranscodingCore::TranscoderHandle::startTranscoder:  138:	Transcoding destination: file
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000ae4	TranscodingCore::TranscoderHandle::startTranscoder:  146:	Try to build graph
05/10/2011 17:05:30.078-05:00	0x00000ae4	                       TranscoderImpl::setupSource:  218:	setup source
05/10/2011 17:05:30.109-05:00	0x00000ae4	                       TranscoderImpl::setupSource:  241:	setup ()
05/10/2011 17:05:30.515-05:00	0x00000ae4	                TranscoderImpl_SetupMpegTivoSource:  126:	got mux video out
05/10/2011 17:05:30.515-05:00	0x00000ae4	                TranscoderImpl_SetupMpegTivoSource:  150:	end create mpeg2 decode
05/10/2011 17:05:30.546-05:00	0x00000ae4	                        ElecardScalerAdder::AddObj:  127:	set mc-elecard scalerr parameters
05/10/2011 17:05:30.578-05:00	0x00000ae4	                          SetupCustomVideoSettings:   32:	Try to set: MC_PRESET	{0D6239BD-E7DC-4DDB-AB8D-C21E8AFDA71C}	in value: 0
05/10/2011 17:05:30.578-05:00	0x00000ae4	                              SetConfigurableValue:   15:	Try to set: MC_PROFILE	{FDD66DC1-DB28-4DF9-ADE8-1FAD172FF045}	in value: 0
05/10/2011 17:05:30.593-05:00	0x00000ae4	                              SetConfigurableValue:   15:	Try to set: MC_LEVEL	{68AB7A6D-A427-467B-B39D-6651E50C22C4}	in value: 31
05/10/2011 17:05:30.593-05:00	0x00000ae4	                        ElecardMP4MuxAdder::AddObj:   74:	video compatibility: success
05/10/2011 17:05:30.609-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  129:	Filter Dump:
05/10/2011 17:05:30.609-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter C:\Documents and Settings\MYOB\My Documents\My TiVo Recordings\Firefly - ''Ariel'' (Recorded Apr 24, 2011, SCIHD).TiVo ({A65FA79B-2D2C-42BD-BAB2-D474B8F01248})
05/10/2011 17:05:30.609-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  165:	Connected: Output to Input
05/10/2011 17:05:30.609-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter srcdemux ({136DCBF5-3874-4B70-AE3E-15997D6334F7})
05/10/2011 17:05:30.609-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  165:	Connected: Video (ID 224 @ Prog# 0) to MPEG In
05/10/2011 17:05:30.609-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter MainConcept MPEG-2 Video Decoder ({BC4EB321-771F-4E9F-AF67-37C631ECA106})
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  165:	Connected: Video Out to XForm In
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter rateconv ({A4DCA218-AC9E-4D1F-8600-C5B1F390D408})
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  165:	Connected: XForm Out to Input Video Pin
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter MainConcept ImageScaler ({BEB7FFE8-37BA-4849-AE26-7A10EF20A303})
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  165:	Connected: Output Video Pin to Input
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter MainConcept (Consumer) AVC/H.264 Video Encoder ({89E38862-6553-4936-9202-D6AAF66E96CB})
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  165:	Connected: Output to Input 0
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter MainConcept MP4 Multiplexer ({0755FD77-C79A-4ED3-9E2B-8F90B1496510})
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  165:	Connected: Output to in
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  147:	Filter C:\Documents and Settings\MYOB\My Documents\My TiVo Recordings for Portables\Apple iPad\Firefly\Firefly 04-24-11 ''Ariel'' (1). ({8596E5F0-0DA5-11D0-BD21-00A0C911CE86})
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	                                       DsDumpGraph:  154:	No output pin, end of graphdump
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	TranscodingCore::TranscoderHandle::startTranscoder:  177:	Try to setup graph
05/10/2011 17:05:30.625-05:00	0x00000ae4	TranscodingCore::TranscoderHandle::startTranscoder:  192:	Try to run graph
05/10/2011 17:05:30.828-05:00	0x00000a20	            TranscodingCore::TranscoderHandle::run:   66:	Transcoding was started...
05/10/2011 17:05:31.062-05:00	0x000009e0	                      ...onTerminateTranscoderHost:  293:	TranscoderHost process has been terminated: 3221225501
05/10/2011 17:05:31.062-05:00	0x000009e0	        ...ExternalTranscoderHandle::processFailed:  304:	Trying to interupt...
05/10/2011 17:05:31.062-05:00	0x000009e0	       TranscodingCore::waitForTerminationAndForce:  103:	!!!###TranscoderHost.exe exit code is 3221225501
05/10/2011 17:05:31.109-05:00	0x000009e0	     ...ExternalTranscoderHandle::onThreadMainLoop:  132:	Stop...
I found a thread in the TiVo support forums that implies this is due to a lack of SSE2 support in my CPU (creaky but working Athlon XP).

Supposedly Desktop 2.7 will work, but I can't find a download for that version. I have 25 shows to convert before I leave for vacation on Saturday. I don't feel optimistic...
Boid is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 07:09 AM   #183
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,016
It could be lack of SSE2 support. I don't know for sure that Desktop Plus uses it, but every video program I've written for years does. I'd hate to see you miss Firefly, so here are some links.

http://www.tivo.com/assets/exe/tivot...Desktop2.7.exe
http://www.tivo.com/assets/exe/tivot...topCleaner.zip

To downgrade from 2.8, choose the Remove All option during the uninstall. Then download, unzip and run the cleaner to be sure.

You could also use kmttg, which is a dandy free alternative to Desktop for downloads and conversions.

http://code.google.com/p/kmttg/
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 12:33 PM   #184
Boid
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nebraska
Posts: 17
Thanks for the link to 2.7!

I did get kmttg last night; haven't installed it yet. I did try tivodecode (which as I understand it is used by kmttg for mpg conversions) and it seemed to work. Video was in proper aspect and audio was in sync.

I should have said in my other post that the TDCM app worked perfectly. Took me a bit to figure out (by...er...actually reading the entire thread) that the MainConcept codecs wouldn't appear in the preferred list, even though they are used. So thanks for building a great utility.

So now I'm off to try kmttg. Can't stop the signal.
Boid is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 11:49 AM   #185
Boid
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nebraska
Posts: 17
Just FYI for others - version 2.7 of Desktop doesn't offer iPhone or iPad options for encoding. Only iPod and a few generic options (i.e. "H.264 compliant device").

Kmttg is producing out-of-sync audio using the ff_ipad encoding option. The hb_iPhone option seems to be OK for the iPhone, but really too small for iPad.

Going to have to dive deeper, I guess.
Boid is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2011, 03:03 PM   #186
tjrc
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Thanks for this!

Just wanted to add my voice to the chorus of thanks here. A few days ago, I lost audio on files downloaded to TiVo Desktop. I tried a lot of things, but this utility and the comments in the forum allowed me to debug it, and everything's working now. I joined the forum just to be able to get this file, and it was worth it.

Thanks a bunch.
tjrc is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 09:07 AM   #187
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,557
Quote:
Originally Posted by tjrc View Post
... I joined the forum just to be able to get this file, and it was worth it...
We're good for a lot more than just that, and if you know enough not to need any of that help then you should be here sharing that knowledge with those who do need help.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 08:14 PM   #188
jamboyer
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
still having problems :-(

So far, I'm not having any success. I have 32bit Vista Business and Tivo Desktop Plus.

First, I had to download WinHlp32 from Microsoft so I could view the help files for this program and figure out how to use it.

Second, I have played with about half of the settings and keep getting the same message every time I try to open a .Tivo file and do not see the graph in the main window:

Error 0x80070056 (2147942486) IGraphBuilder::RenderFile

Additional info: I record with an HD Tivo, transferred the files to my personal computer, then to a hard drive, then to this computer (because my personal one has a busted screen). Both computers have Tivo Desktop Plus and I have used both of them successfully in the past to play videos. When I try to play a video in Window Media Player, I get this message: "Windows Media Player encountered a problem while playing the file. For additional assistance, click Web Help."

After a quick Google search, I ended up here. Please help!
jamboyer is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2012, 01:12 PM   #189
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,016
Quote:
Originally Posted by jamboyer View Post
So far, I'm not having any success. I have 32bit Vista Business and Tivo Desktop Plus.

First, I had to download WinHlp32 from Microsoft so I could view the help files for this program and figure out how to use it.

Second, I have played with about half of the settings and keep getting the same message every time I try to open a .Tivo file and do not see the graph in the main window:

Error 0x80070056 (2147942486) IGraphBuilder::RenderFile

Additional info: I record with an HD Tivo, transferred the files to my personal computer, then to a hard drive, then to this computer (because my personal one has a busted screen). Both computers have Tivo Desktop Plus and I have used both of them successfully in the past to play videos. When I try to play a video in Window Media Player, I get this message: "Windows Media Player encountered a problem while playing the file. For additional assistance, click Web Help."

After a quick Google search, I ended up here. Please help!
Sorry this reply took so long but my main PC drank the kool-aid.

That error in TDCM is usually caused if your Media Access Key isn't set correctly in Desktop. It would also explain the WMP errors.

Try resetting your MAK in Desktop. If that doesn't help, the Windows cryptography layer on your PC may have been corrupted my malware. If you run regedit and drill down to the HKEY_CURRENT_USER\Software\TiVo\SharingKeys key, there should be two binary values there and each one should be several hundred bytes. If they're only about 20 bytes you're SOL and it's time to start looking for malware, rootkits, etc.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2012, 08:09 AM   #190
degobahjunk
Registered User
 
degobahjunk's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 40
Thank you, Thank you, Thank you!!!

I am only passable at fixing my computer's problems.... When we recently upgraded from analog cable to digital, suddenly I had no audio on the programs I transferred from my TiVoHD to my laptop! I tend to mostly listen to (and occasionally glance at) recorded tv programs as I do my data entry work. I HAVE to have my Tivo transferred programming to get through the day! I knew it had to be a codec issue or something similar, but just couldn't figure it out. I read through most of this thread, didn't understand most of it b/c it's much more technical than I "get", but I downloaded the app in message #12, and ran it with no luck no matter what combos I tried, so then I Googled the AC3 filter that had been mentioned a few times, downloaded the full & lite versions 2.2 (the full version gave me an error & wouldn't install but the lite version installed just fine) and once I selected the AC3 filter as the audio codec in the TDCM app, I have audio again!!!! Thank you, thank you, thank you to the creator of the TDCM (Greg?) & everyone else who posted helpful information in this thread!
degobahjunk is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 04:08 PM   #191
dwit
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,652
Quote:
Originally Posted by degobahjunk View Post
I am only passable at fixing my computer's problems.... When we recently upgraded from analog cable to digital, suddenly I had no audio on the programs I transferred from my TiVoHD to my laptop! I tend to mostly listen to (and occasionally glance at) recorded tv programs as I do my data entry work. I HAVE to have my Tivo transferred programming to get through the day! I knew it had to be a codec issue or something similar, but just couldn't figure it out. I read through most of this thread, didn't understand most of it b/c it's much more technical than I "get", but I downloaded the app in message #12, and ran it with no luck no matter what combos I tried, so then I Googled the AC3 filter that had been mentioned a few times, downloaded the full & lite versions 2.2 (the full version gave me an error & wouldn't install but the lite version installed just fine) and once I selected the AC3 filter as the audio codec in the TDCM app, I have audio again!!!! Thank you, thank you, thank you to the creator of the TDCM (Greg?) & everyone else who posted helpful information in this thread!
Thanks for this message. After my pc crashed, I had to reinstall everything and also got no sound. Loaded the lite AC3 codec and sound is back. Glad I checked your last post first and didn't need to read the entire thread.

Thanks again, to all, for the last post and entire thread.
__________________
Tivo HD Lifetime 1TB int, 1TB ext
Tivo 540040 400 GB Lifetime
Tivo S2DT 750 GB msd
Toshiba sdh400 r.i.p.
dwit is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2013, 04:18 PM   #192
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,901
Can someone tell me where I have gone wrong, and what I can do to fix it?

My main XP computer, with all my TiVo utilities on it, has died. (We've pulled the drive, and it is in an external enclosure, connected by USB.)

I'm trying to set up my XP laptop to play *.tivo files as a stopgap, until I can get all my stuff transferred to a newer computer, or we can fix the old desktop.

My Thinkpad was a refurb. It currently has XP Pro SP 3 (build 2600), WMP 9.00.00.4503, and VLC 2,0,6,0. As far as I can tell, I have no DVD software installed.

When I tried to play a *.tivo file, WMC told me I didn't have any MPEG-2 codecs, so instead of buying a codec pack off one of the links from Microsoft, or looking around for free ones, I downloaded TiVo Desktop and did a fresh install, plus the patch to fix the stupid expired cookie crap.

I grabbed GSpot and TDCM, and both agree that I don't have any codecs. Now that I've read the thread, I see that TD 2.8 and up doesn't register the codecs. Now what?

I have no idea what codecs are on the desktop, or where I got them; I suppose theoretically I could pull them off my old drive, but I don't know where to look for them or what to do with them once I found them.

I looked around for reviews on videohelp, but so many of the threads and reviews are old, it wasn't much help. What would you recommend?

What codec pack plays nicely with TiVo files? And if I upgrade WMP, which version is the least sucky and bloated? I have very limited hard drive space on the Thinkpad, so I'd like to find an elegant solution.

Thanks.
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2013, 04:25 AM   #193
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,016
You need to have Desktop installed to decrypt the .TiVo files, but it doesn't enable any codecs unless you buy the Plus upgrade.

Others have had pretty good luck with the K-Lite or CCCP codec packs.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 02:08 AM   #194
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,901
Quote:
Originally Posted by ggieseke View Post
You need to have Desktop installed to decrypt the .TiVo files, but it doesn't enable any codecs unless you buy the Plus upgrade.

Others have had pretty good luck with the K-Lite or CCCP codec packs.
You say the Plus upgrade (which I did buy) enables the codecs -- does that mean that the codecs have to be installed by some other program?

Sorry to be so slow about this, but I installed TDP on my other (now dead) computer a long time ago, so I can't remember in what order I installed the relevant software.

Thanks for the tips for the codec packs.
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 05:13 AM   #195
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,016
The MainConcept codecs are written to the drive when you install Desktop, but they won't work until the Plus key enables them. The change in 2.8.x is that even when they're enabled they aren't registered with Windows so that other programs can use them.

What that means to TDCM is that it won't show them in the list of available codecs, but it doesn't really matter. When you play or convert a .TiVo file, the Plus codecs are used automatically.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 03:17 PM   #196
murgatroyd
Don't stop believin'
 
murgatroyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Berkeley CA
Posts: 22,901
I seem to have stumbled on the missing piece.

I have TiVo files saved as data files on DVD. WMP wasn't playing them, despite having the Plus key.

I went into TiVo Desktop, chose the tab where you publish videos, and added my DVD drive.

And now WMP plays the files. D'oh.

VLC chokes, but I see in the earlier thread, it does its own thing with codecs, so not a surprise.

Thanks for the reminder that the codecs don't get registered the same way in the new version.
__________________
"The capacity of human beings to disappoint me is never ending." -- Ereth

Last edited by murgatroyd : 07-27-2013 at 08:59 PM.
murgatroyd is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 12:33 PM   #197
degobahjunk
Registered User
 
degobahjunk's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 40
AAAARGGGG! I just got a new laptop... my old XP had to go, sadly. So now I'm using 8.1. Awful. So now my vids are playing audio, but no video. I am using Windows Media Player & TDCM, thanks to Greg, and I downloaded the full AC3filter, but I'm still not seeing anything. Sorry to resurrect a very old thread. Anyone have any ideas? The TiVo Desktop said I need an MPEG-2 video codec & an AC3 audio codec. But the TDCM seems to think I have an MPEG-2, it's just not working. Can anyone recommend a compatible MPEG-2 codec? This is my first experience with no video. In the past, audio has always been the issue.... Thanks
__________________
"Mudhole?! Slimy?! My home this is!"
"Yes, I'm sure it's perfectly safe for droids."
degobahjunk is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 06:05 PM   #198
degobahjunk
Registered User
 
degobahjunk's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 40
Would VLC Media Player, K-Lite Codec Pack Full, K-Lite Mega Codec Pack, or Media Player Codec Pack be best? Also what's a safe website to download from.... i.e. low probability of trojans, viruses, malware, etc.
__________________
"Mudhole?! Slimy?! My home this is!"
"Yes, I'm sure it's perfectly safe for droids."
degobahjunk is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 07:17 PM   #199
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,557
Quote:
Originally Posted by degobahjunk View Post
AAAARGGGG! I just got a new laptop... my old XP had to go, sadly. So now I'm using 8.1. Awful. So now my vids are playing audio, but no video. I am using Windows Media Player & TDCM, thanks to Greg, and I downloaded the full AC3filter, but I'm still not seeing anything. Sorry to resurrect a very old thread. Anyone have any ideas? The TiVo Desktop said I need an MPEG-2 video codec & an AC3 audio codec. But the TDCM seems to think I have an MPEG-2, it's just not working. Can anyone recommend a compatible MPEG-2 codec? This is my first experience with no video. In the past, audio has always been the issue.... Thanks
The reason TiVo went to offering only the paid version of Desktop is because some stuff for handling multimedia that MS previously licensed and included in Windows they aren't putting in Windows 8 (so they don't have to pay anyone else for it), so the free version of Desktop doesn't work right with W8, so TiVo is saving themselves lots of support calls by only offering the paid version that includes what MS is leaving out.

Whether what you need is available some other way I don't know one way or the other, and before paying for the Plus version of Desktop I'd get a promise of a refund if that doesn't do the trick.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 07:25 PM   #200
degobahjunk
Registered User
 
degobahjunk's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 40
Last night, in despair of any responses to my questions, & very very behind on watching some of my TV shows that began piling up in my queue, I downloaded & installed K-Lite Mega Codec Pack & CCCP. I don't know which one did the trick, but I didn't even have to use the TDCM to play around with choosing different options to get the vids to play. I was amazed. And so far no malware, adware, trojans, or viruses that I can tell....
__________________
"Mudhole?! Slimy?! My home this is!"
"Yes, I'm sure it's perfectly safe for droids."
degobahjunk is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 07:36 PM   #201
degobahjunk
Registered User
 
degobahjunk's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 40
In case anyone needs the links to the codecs that worked for me..... (Win8.1 & Windows Media Player)

AC3Filter: http://www.ac3filter.net/wiki/AC3Filter_2.6.0b
CCCP: http://www.cccp-project.net/
K-Lite Mega Pack: http://codecguide.com/download_kl.htm
__________________
"Mudhole?! Slimy?! My home this is!"
"Yes, I'm sure it's perfectly safe for droids."
degobahjunk is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 08:31 AM   #202
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,016
AC3Filter is a must. Both K-Lite and CCCP have worked in the past, but it's nice to know that they're still valid for Windows 8.x. Thanks for the update.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 05:35 AM   #203
michaeltipton22
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
Can't get program to work

I found this quite by accident. I downloaded your program, but it gives the "failed to find in the registry entry". I was hoping this would work. If you are still around perhaps you would have a newer version that would work correctly? Thanks, Mike Charlotte NC
michaeltipton22 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 05:56 AM   #204
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,016
Quote:
Originally Posted by michaeltipton22 View Post
I found this quite by accident. I downloaded your program, but it gives the "failed to find in the registry entry". I was hoping this would work. If you are still around perhaps you would have a newer version that would work correctly? Thanks, Mike Charlotte NC
When are you getting an error and what's the exact message? What operating system and version of TiVo Desktop are you running?

I haven't looked at the code in many years, but if there's a bug I can probably fix it. The only error message I can think of involving finding something in the registry is "TiVo Desktop registry entries not found", which means that Desktop isn't installed or was installed under a different user account.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 02:06 PM   #205
jamieresearch
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Hi everyone,

I found this thread and it seems to be what I'm looking for, though I don't seem to see the answer. I am running Windows 8.1 and using the free version of Desktop. I know Tivo says it won't support the free version on W8.1, but I also know others have been able to use it. I am able to transfer shows from my Tivo Premiere XL4 to my laptop, but when I try to play any of them, I get only audio -- no visual. I've Googled this extensively and everyone keeps pointing me to a CNet download (the message board isn't letting me post the link but it's "Media Player Codec Pack" on the CNet download site). It's highly rated both by CNet and users, but when I tried to download it, my antivirus flagged it as a trojan. I have a brand-new computer, so of course I'm leery of downloading something that will harm it.

My question is, where should I go to download something safe that will fix the codec errors I'm having? I've read some horrible things about K-Lite (or whatever it's called), so I'm a little leery of it. I'm not overly techy as far as going into the registry or whatever and changing settings -- I'd be afraid to do that.

Can someone recommend something that's safe and that will fix this issue? I'd really appreciate it...

Thanx,
Jamie

Last edited by jamieresearch : 08-17-2014 at 02:11 PM.
jamieresearch is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 02:30 PM   #206
CuriousMark
Forum Denizen
 
CuriousMark's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: SoCal
Posts: 2,555
Safest is the paid version that has only the codecs you need without extra stuff that could mess something else up. Otherwise go with what you see here. Good luck.
CuriousMark is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 04:05 PM   #207
jamieresearch
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Paid version of what, Tivo desktop?

Quote:
Originally Posted by CuriousMark View Post
Safest is the paid version that has only the codecs you need without extra stuff that could mess something else up. Otherwise go with what you see here. Good luck.

jamieresearch is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 08:13 PM   #208
CuriousMark
Forum Denizen
 
CuriousMark's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: SoCal
Posts: 2,555
Yes. What you are paying for is the codec which TiVo can't legally avoid paying for. Older versions of windows used to have the playback codec built in or included with DVD playback software. But Microsoft stopped that.
The paid version also includes the transcode codecs that will let you convert the files for playback on other devices like phones and pads.

You can get all this with the codec packs. Though you may get even more codecs than you need . If some of those conflict, you will have to sort it out on your own. That isn't really likely, but if you want minimal risk, you should be aware of the possibility.
CuriousMark is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 08:44 PM   #209
jamieresearch
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Good to know, thank you. I actually found a workaround. I downloaded another video player, called GOM Player, that allows it to play. The weird thing is, once I downloaded it, I was able to play .tivo extensions in WMP. Somehow, it's taking the codecs from that and using them. I know that sounds implausible, but when I click on any of the transferred TV shows from my Tivo, they now play in WMP. To test it, I uninstalled the GOM software. Whattaya know, I could no longer play the shows fully in WMP - just sound, once again. I reinstalled GOM and tried WMP and guess what? It worked again. I've never heard of one program taking codecs from another to work, but somehow it's happening here. Gotta love modern technology...
jamieresearch is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 11:05 PM   #210
nooneuknow
TiVo User Since 2007
 
Join Date: Feb 2011
Location: Cox Cable Market, NV
Posts: 2,939
Quote:
Originally Posted by aaroncolorado View Post
Thanks for your reply! I am somewhat new to all this so could someone please tell me what CCCP stands for? Where might I be able to download this from? I looked back over the forum but didn't see anything that related to CCCP.

Thank you.
You mean you didn't find that CCCP is cyrillic for USSR, formerly known as the Soviet Union?

If you ever find yourself in a situation where something with CCCP on it is headed your direction, I suggest running away first, and researching it later.
__________________
Cisco tuning adapters should never be used inline (using the TA coax OUT port) to connect a TiVo, if MoCA is in use. Use a splitter w/PoE filter on leg to TA, use other leg for the TiVo. Enjoy!
nooneuknow is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:52 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |