TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 06-09-2014, 05:45 PM   #1
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
Multiple OnDemand streams on Roamio & Mini on Comcast?

I have 1 Roamio Pro and 4 Mini's. I'm on Comcast in Chicago. All 6 tuners are working fine. I have the OnDemand app on all boxes. I can access OnDemand on all boxes. However when I try to watch OnDemand on 2 boxes at the same time the first box will freeze. Second box will play then visa verca. On the TiVo site it states. Does anyone have this feature working and if so can you give me some guidance.

Multiple XFINITY On Demand streams
TiVo customers with XFINITY On Demand can use the TiVo Whole Home Solution to send multiple XFINITY On Demand streams to different TiVo devices within the home, including:

TiVo Mini
Other TiVo DVRS in the house
If you reach the maximum number of streams for your situation, you will receive an error message.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 07:51 PM   #2
midas
I heard that
 
midas's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Montgomery, IL USA
Posts: 12,167
I saw in your other thread that you just got your Tivo. I believe the ability to have multiple on demand streams going at the same time was added with the most recent software update. It's possible that you need to wait until your boxes are updated.

midas is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 08:00 PM   #3
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
I've had them for about a week. They updated when I plugged them in. My mini is in version 20.4.1-01-6-A92. My Roamio is on version 20.4.1-USA-6-840. Is this the most recent?

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 08:59 PM   #4
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
I just received an email back from Tivo tech support. They stated that I should be able to stream multiple OnDemand streams at the same time. I'm going to try and reach out to comcast but we all know that's a shot in the dark. If anyone has this feature working can you please let me know. Thanks.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 11:25 PM   #5
GumboChief
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 131
I just tried it. Worked fine for me. Two different episodes of Game of Thrones season 1. Roamio Pro and a Tivo mini. Comcast Chicago, near Wrigley Field.

__________________
Roamio Plus
Tivo Mini
GumboChief is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 11:49 PM   #6
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
Thanks for the info. Now I know at least that someone has it working. Now I have to find out why mine doesn't. If you don't mind I have a few questions to ask you.

1. Do you have the same software versions as me. My mini is in version 20.4.1-01-6-A92. My Roamio is on version 20.4.1-USA-6-840

2. Do you know if there is some extra billing code on your comcast account. I have the tivo premiere code on mine.

3. Do you have any other comcast boxes. Reason I ask is because I do and comcast is charging me 11.50 for an additional cable card outlet. I do have other comcast boxes other then my Tivos.

4. Can you tell me if you have the same cablexard firmware. In the cablecard status screen. It shows 2 firmware. Mine shows 3.31 and 6.25. Thanks and sorry for all the question.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 07:07 AM   #7
DigitalDawn
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Jupiter, FL
Posts: 178
Try rebooting your TiVo, and all Minis.

DigitalDawn is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 09:22 AM   #8
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
I forced a connection to tivo on all boxes and restarted them. Still same problem. Any other suggestions?

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 01:27 PM   #9
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
Spent 2 hours and still no luck. I think the reason it's not working is because they have my account coded as a tivo and not a tivo premiere. Waiting for national tech support to call me.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 07:41 PM   #10
geekmedic
TiVo Fanatic
 
geekmedic's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 502
Quote:
Originally Posted by TheBirdMan View Post
Spent 2 hours and still no luck. I think the reason it's not working is because they have my account coded as a tivo and not a tivo premiere. Waiting for national tech support to call me.
You'll probably have better luck with Comcast's online chat. Seriously, try it.

If you don't have the TiVo Premiere code, I would think you wouldn't be able to get Xfinity on Demand at all. Perhaps your local system doesn't support multiple streams.

__________________
Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
geekmedic is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2014, 05:29 PM   #11
GumboChief
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 131
Sorry, I wrote my reply as I was going to bed, and forgot about the thread.

1. Do you have the same software versions as me. My mini is in version 20.4.1-01-6-A92. My Roamio is on version 20.4.1-USA-6-840
A: Roamio Pro on 20.4.1-USA-6-848. Not in the same room as Mini, presently.

2. Do you know if there is some extra billing code on your comcast account. I have the tivo premiere code on mine.
A: When I was working on getting this going, I called in and asked that the premiere billing code be added to my account. I don't know how to verify this, though.

3. Do you have any other comcast boxes. Reason I ask is because I do and comcast is charging me 11.50 for an additional cable card outlet. I do have other comcast boxes other then my Tivos.
A: Ugh. Yes I do. I have a Moto DCH3416 and a dumb HD box as well, which I've failed to return for six months now.

4. Can you tell me if you have the same cablexard firmware. In the cablecard status screen. It shows 2 firmware. Mine shows 3.31 and 6.25. Thanks and sorry for all the question.[/QUOTE]
A: 03.31, 06.25

__________________
Roamio Plus
Tivo Mini
GumboChief is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2015, 12:35 PM   #12
n0xlf
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
BirdMan, did you ever find a solution for this? I posted something similar with the Bolt:
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...php?p=10695798

n0xlf is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2015, 12:37 PM   #13
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
I gave up. Trying to get anything done that requires knowledge from Comcast is a never ending story. Good luck on your hunt. Let me know if you find anything.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2015, 12:46 PM   #14
n0xlf
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Can you see if your device shows as "MOTOROLA MOTORHOST" or "MOTOROLA TIVOPMHST" on Comcast's site?

That's one theory I have going...

n0xlf is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2015, 12:49 PM   #15
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
Multiple OnDemand streams on Roamio & Mini on Comcast?

Mine shows MOTOROLA TIVOHOST. I haven't tested it in months. I'm going to check it and let you know if it's magically working.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2015, 12:53 PM   #16
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
Just tried it and same thing. First show freezes and second show starts playing.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2015, 12:57 PM   #17
n0xlf
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Well, if "GumboChief" is still monitoring this thread maybe he can take a peek at what his cablecard shows online for the device type, since his works...

n0xlf is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2015, 10:26 AM   #18
n0xlf
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
"ComcastTeds", a well respected tech on the Comcast forums says that this isn't possible since the VOD streams are MAC based. (ie - one cablecard, one MAC, you see the problem there..)

So unless/until "GumboChief" can give more details I think we're out of luck...

n0xlf is offline   Reply With Quote
Thanks For This Post:
Old 11-11-2015, 03:59 PM   #19
krkaufman
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 4,334
Quote:
Originally Posted by n0xlf View Post
"ComcastTeds", a well respected tech on the Comcast forums says that this isn't possible since the VOD streams are MAC based. (ie - one cablecard, one MAC, you see the problem there..)

So unless/until "GumboChief" can give more details I think we're out of luck...
Well, hopefully the TiVo development team is in the process of proving ComcastTeds wrong.

Per TiVo on Facebook...
TiVo (11Nov2015): The ability to support multiple Xfinity On-Demand streams is actually part of the November update. Our target release date for the SW is 11/16. So this feature will be available very shortly.
And maybe the current issues people are seeing related to the XOD4TiVo app are owing to associated back-end changes necessary to make the new multi-stream capability work? (glass half full? or maybe ... glass is broken, but a better glass is coming...???)

krkaufman is offline   Reply With Quote
Thanks For This Post:
Old 11-30-2015, 05:06 PM   #20
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
So I got the update today and still can't steam multiple on demand shows without them freezing.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 07:54 PM   #21
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
I tweeted TiVo support. Stated have to wait 24 hours after the update.

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 08:30 PM   #22
krkaufman
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 4,334
Quote:
Originally Posted by TheBirdMan View Post
I tweeted TiVo support. Stated have to wait 24 hours after the update.
Thanks for the research and feedback!

krkaufman is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 12:07 PM   #23
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
Still not working for me. Tweeted TiVo support. Waiting for a reply. Is it working for anyone here?

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 02:20 PM   #24
krkaufman
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 4,334
Quote:
Originally Posted by TheBirdMan View Post
Still not working for me. Tweeted TiVo support. Waiting for a reply. Is it working for anyone here?
I haven't received the update, yet.

krkaufman is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 08:18 PM   #25
TheBirdMan
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 23
Any updates?

TheBirdMan is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2016, 10:05 AM   #26
PMac10000
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 1
Arrow

I can confirm that this on-demand conflict issue still exists between my Tivo Bolt and mini. Has anyone determined if this is a Comcast problem, or a Tivo problem?

My Xfinity account lists my cable box as "MOTOROLA TIVOHOST" if that has any bearing.

PMac10000 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2016, 08:51 PM   #27
PSU_Sudzi
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Location: Philly suburbs
Posts: 511
TiVo Support told me last year this problem is a Comcast one, I still can only watch one on demand show. If I start one OD on my Roamio and then try another on my Mini, the Roamio video freezes. Or vice versa. It's not a big enough deal to me since both TVs are rarely used at same time so I never followed up with Comcast on it.

PSU_Sudzi is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2016, 03:03 PM   #28
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 7,626
Quote:
Originally Posted by PSU_Sudzi View Post
TiVo Support told me last year this problem is a Comcast one, I still can only watch one on demand show. If I start one OD on my Roamio and then try another on my Mini, the Roamio video freezes. Or vice versa. It's not a big enough deal to me since both TVs are rarely used at same time so I never followed up with Comcast on it.
On Comcast I can watch OD on each Roamio at the same time but only one OD per cable card, so a Mini and its connected TiVo will not both be able to get OD, the Mini can't get OD if the connected Roamio is in power saving mode.

__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 4 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2016, 04:07 PM   #29
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,975
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
On Comcast I can watch OD on each Roamio at the same time but only one OD per cable card, so a Mini and its connected TiVo will not both be able to get OD, the Mini can't get OD if the connected Roamio is in power saving mode.
As far as Comcast is concerned, it's the host DVR that is doing the OD. They don't even know about the Mini. Makes sense that a device is limited to one OD stream at a time.

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media


(C) 2016 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.
Page generated in 0.25080490 seconds (73.01% PHP - 26.99% MySQL) with 18 queries