TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 05-05-2014, 09:45 AM   #1
filovirus
Registered User
 
filovirus's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Pueblo, Colorado
Posts: 38
Tivo Product Lifecycle Duration

Just curious how long the Tivo sells a particular hardware model based on past models.

I have a Premiere XL 2 tuner with Lifetime that I bought in 2012 and I have considered selling the unit and replacing it with a basic or plus. On the other hand, the frugal person is saying sit tight and when new hardware is released, move the roamio pro to the premiere, sell it and buy the latest and greatest.

Thanks,
Filo
filovirus is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 10:29 AM   #2
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
If you're asking when the next model Tivo will come, I'd say it will be in about 3-4 years, based on previous release dates.
IIRC, Series 3/TivoHD came out ~2006, Premiere - 2010, and Roamio - late 2013.

I wouldn't necessarily count on TiVo coming out with a newer model. The Roamio is about as sophisticated as you can get these days, and you never know what can happen in 3 years. TiVo may be out of business by then...
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 10:49 AM   #3
chicagobrownblue
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 1,639
TiVo is getting out of the hardware business. The Roamio line is probably the end of the line.

http://gigaom.com/2014/01/22/tivo-re...neering-staff/
__________________
Chicago
Roamio Basic
Tivo Premiere M-Card
RCN Signature HD but no premium channels
Panasonic TC-42PX14 42" 720p plasma HDTV
Sony BDP-S360 Blu-ray Player Refurb $59
chicagobrownblue is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:29 AM   #4
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,598
That does not mean they will not have a box to sell. They could just contract it out to a group like Pace.

OP- you cannot move lifetime to a new box, but you do get a bit of a discount to purchase lifetime. If you want more tuners, and keep on having software improvements, upgrade. At some time premieres will no longer have OS improvements...
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:39 AM   #5
filovirus
Registered User
 
filovirus's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Pueblo, Colorado
Posts: 38
I was going to sell the premiere to recoop part of the lifetime I paid on it during 2012 and put it towards a basic or plus. Now I have learned the basic roamio does not have component output, so my sling 350 won't work on it without using hdmi. I would prefer to stay component for this reason. Looks like the premiere xl needs to stay. It works fine and it is a lesser watched tv, so I guess this is fine. I just need to resist the urge to give Tivo more money and get my value out of the premiere.

Regards,

Filo
filovirus is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 01:44 PM   #6
spaldingclan
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by filovirus View Post
I was going to sell the premiere to recoop part of the lifetime I paid on it during 2012 and put it towards a basic or plus. Now I have learned the basic roamio does not have component output, so my sling 350 won't work on it without using hdmi. I would prefer to stay component for this reason. Looks like the premiere xl needs to stay. It works fine and it is a lesser watched tv, so I guess this is fine. I just need to resist the urge to give Tivo more money and get my value out of the premiere.

Regards,

Filo
there is a breakout cable you can buy (though its only composite)
spaldingclan is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 04:19 PM   #7
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,332
Composite will work with the Slingbox 350. Although it won't look as good because it's SD. I know for me, the main reason I got the Slingbox 350 was because it could stream in HD. So using the composite input would not be an option. Now I have a Mini dedicated to my Slingbox 350 so I can use it's component outputs.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 04:54 PM   #8
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 466
Quote:
Originally Posted by chicagobrownblue View Post
TiVo is getting out of the hardware business. The Roamio line is probably the end of the line.

http://gigaom.com/2014/01/22/tivo-re...neering-staff/
Or they can hire more hardware engineers when they actually need them. Its well known they staff up and down based on project needs; hardware is no different. This story wont die. I've worked at companies that wouldn't had carried them through the holidays after closing out a project. TiVo at least didn't do that.
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 06:19 PM   #9
kturcotte
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Portland, ME
Posts: 1,057
Hope they continue to manufacture boxes! Little difficult to rent a box when you have OTA only.
kturcotte is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:31 PM   #10
filovirus
Registered User
 
filovirus's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Pueblo, Colorado
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Composite will work with the Slingbox 350. Although it won't look as good because it's SD. I know for me, the main reason I got the Slingbox 350 was because it could stream in HD. So using the composite input would not be an option. Now I have a Mini dedicated to my Slingbox 350 so I can use it's component outputs.

That is an interesting idea. The mini and lifetime are cheap enough. I thought about replacing my premiere with a roamio with its, but the hdmi only will not play well with sling. Composite is a no go for me too. A mini plus roamio gives me what I need and ota if I ever want it. Do you have the mini/ sling headless it should I say HDTV less? Will the hdmi and component breakout cable work simultaneously?
__________________
Roamio Plus + Lifetime
Roamio Pro + Lifetime
Mini + Lifetime x 2
Premiere XL + Lifetime (Sold for Roamio Plus)
Premiere XL + Lifetime (Sold for Roamio Pro)

"Who is John Galt"
filovirus is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 08:59 AM   #11
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,332
Quote:
Originally Posted by filovirus View Post
That is an interesting idea. The mini and lifetime are cheap enough. I thought about replacing my premiere with a roamio with its, but the hdmi only will not play well with sling. Composite is a no go for me too. A mini plus roamio gives me what I need and ota if I ever want it. Do you have the mini/ sling headless it should I say HDTV less? Will the hdmi and component breakout cable work simultaneously?
Yes it is headless. The Mini is in a closet with the Slingbox 350 now. I just access it from a PC, tablet, or phone. And if I do have some kind of issue I guess the Mini is small enough for me to quickly remove it and connect it to a TV. But I only hooked this up last week. Prior to that I had my Slingbox 350 in another room and had the HDMI output of a Mini split to two devices and the component out into the Slingbox 350.

So far the setup in my closet has worked well for me. It's in a closet so the Slingbox IR won't affect the Mini I have in that room connected to a TV.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 09:18 AM   #12
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 466
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Yes it is headless. The Mini is in a closet with the Slingbox 350 now. I just access it from a PC, tablet, or phone. And if I do have some kind of issue I guess the Mini is small enough for me to quickly remove it and connect it to a TV. But I only hooked this up last week. Prior to that I had my Slingbox 350 in another room and had the HDMI output of a Mini split to two devices and the component out into the Slingbox 350.

So far the setup in my closet has worked well for me. It's in a closet so the Slingbox IR won't affect the Mini I have in that room connected to a TV.
I use a headless mini too. It eliminates contention if you have family members that want to watch TV while your streaming from your Slingbox.
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |