TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 04-30-2014, 12:30 AM   #1
stecho
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
Roamio Pro Problems

Long time Tivo owner, bought Pro in Sept., had random reboots about monthly and flakey HDMI connection. Finally in March my HDMI port went out. Was sent new Pro as replacement, HDMI connection is good but I continue to get random reboots, since getting "new" Pro in March and I've been getting reboots at least weekly which is even more that my first. Got update last week and got random reboot within 2 days, past 2 days I've gotten 3 reboots, 2 this evening within 1 hour of each other, a real pain during prime-time . Anyone else getting reboots? Any suggestions? I still use my Tivo HD (upgraded with Seagate video HD) it has run for years 24/7. I can't remember my HD ever rebooting and has never had a problem. Love the Roamio's features but kinda losing faith in the Roamio already, luckily I bought extended warranty as I have lifetime.
stecho is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 01:52 AM   #2
geekmedic
TiVo Fanatic
 
geekmedic's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 444
I had a similar problem with an older TiVo that was due to brown outs. Got a battery backup and never had an issue with them.

I've heard some of the issues with reboots are due to the CableCARDs causing conflicts that causes the TiVo to reboot.
__________________
Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
geekmedic is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 02:13 AM   #3
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,699
TiVo Mini reboots were sometimes being caused by HDMI handshake issues. I don't recall people reporting it causing Roamio reboots, but since you mentioned having HDMI problems, there is a possibility that could be a problem. You could try replacing the HDMI cable and getting an HDMI switch to sit between the Roamio and the TV. To keep it even simpler, you could also just try using a component cable rather than an HDMI cable. If you keep getting the reboots with the component cable then you can at least rule out any HDMI problems being the cause.
tarheelblue32 is online now   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:44 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |