TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-25-2014, 10:46 AM   #1
zachvii
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
Upgrading TCD746320 to 2TB WD20EURS Questions

Hi Everyone,

I have been reading through all the posts on upgrading and I have a few questions. I see that everyone uses DVRBARS, WinMFS, and JMFS to complete the upgrades, but it seems there is a ton of options between these three programs to complete the task. I would like to do this in the easiest way possible.

I purchased a TCD746320 off Ebay. It is used but currently doesn't have any recordings on it. I want to copy the existing 320G hard drive and load the data on a new WD20EURS. I am assuming I would use the truncated backup method since the unit is not new and I don't have any recordings to transfer.

Can someone list a step by step process for my situation? Seems like this would be a relatively easy process, but I am confused on what programs to use at what time. I see that I probably need to expand and super size as well but not sure at what step these fit in to the process and what programs to use.

Seems like there has been a lot of process refining that has occurred over the years and I want to know the best and simplest way to do this currently.

Thanks for answering my newb questions in advance!
zachvii is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2014, 12:37 PM   #2
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,515
Me? I would just use JMFS and keep the old drive on the shelf, just in case. Did that just last week. The thread initiated by Comer in this forum contains the instructions in the first post.

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=455968
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2014, 12:46 PM   #3
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,541
Quote:
Originally Posted by zachvii View Post
Hi Everyone,

I have been reading through all the posts on upgrading and I have a few questions. I see that everyone uses DVRBARS, WinMFS, and JMFS to complete the upgrades, but it seems there is a ton of options between these three programs to complete the task. I would like to do this in the easiest way possible.

I purchased a TCD746320 off Ebay. It is used but currently doesn't have any recordings on it. I want to copy the existing 320G hard drive and load the data on a new WD20EURS. I am assuming I would use the truncated backup method since the unit is not new and I don't have any recordings to transfer.

Can someone list a step by step process for my situation? Seems like this would be a relatively easy process, but I am confused on what programs to use at what time. I see that I probably need to expand and super size as well but not sure at what step these fit in to the process and what programs to use.

Seems like there has been a lot of process refining that has occurred over the years and I want to know the best and simplest way to do this currently.

Thanks for answering my newb questions in advance!
In your case I'd set the TiVo up, i.e., go through Guided Setup, with the original drive in it, so that it has the right ZIP code, cable provider, etc, with the cable card paired, and then use jmfs to "Xerox" that drive to the 2TB and then expand into the rest of the space on the 2TB, and then put the original drive somewhere safe to hold as a backup and troubleshooting tool.

For redundancy, you can also, if I understand DvrBARS correctly, use it to make a truncated or compressed backup from the original and keep that on your PC's hard drive.

WinMFS cannot be used for backing up or copying a Premiere or newer.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2014, 09:52 PM   #4
zachvii
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
Thanks for the information guys. Do I need to supersize after I expand the new drive?
zachvii is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2014, 02:40 AM   #5
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,541
Quote:
Originally Posted by zachvii View Post
Thanks for the information guys. Do I need to supersize after I expand the new drive?
You don't have to supersize if you don't want to mess with it, but if you do, the very first post on the thread for which jrtroo was kind enough to provide a link says--


" If you are upgrading from stock drive, you will need to do: Copy, Expand, Supersize - in that order."
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:27 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |