TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-17-2014, 06:49 PM   #1
jgbrown54
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
TiVo Remote Control From PC

I have tried several PC Remotes for my TiVo and they all have limitations. One of the best I found was for Virgin Mobile in the UK. But the buttons on the remote are in different locations than a standard US remote and it couldn't handle channel switching for the US such as channel 10-1.

So I created my own. It uses the Telnet interface available on a TiVo to control it using an image of a standard remote. It also allows you to create a channel list and switch channels by simply clicking on the channel in a scrollable list.

I need some people to test it for me to look for any bugs and to recommend changes. It is a work in progress and additional features, such as a help file, are planned, but so far it seems to work extremely well for me.

A couple of quick notes on use.

To edit the channel list, click on the Edit Icon.


After editing the list, click on the Back Icon to save the changes.


When in the editor you can do a right click and call up a context menu allowing you to Insert or Delete rows.

Options for the IP Address and the port to use can be changed by clicking on the Options Icon.


The port should be left at the standard port number of 31339 unless you need to change it to do some port mapping on a router.

It can be downloaded from http://instipics.com/remote/TiVoRemote.zip.

Please give me feedback.

Last edited by jgbrown54 : 04-17-2014 at 07:05 PM. Reason: Images were not displayed.
jgbrown54 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2014, 10:20 PM   #2
jgbrown54
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Screen Shot


jgbrown54 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2014, 10:40 PM   #3
waynomo
My One Time
 
waynomo's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Fairfax, VA
Posts: 5,066
Is this for a smartphone/tablet or for a PC/laptop?

Last edited by waynomo : 04-18-2014 at 11:06 PM.
waynomo is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2014, 01:01 AM   #4
jgbrown54
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
I believe the description says PC. I have tested on Windows 7 and Windows 8.1.
jgbrown54 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2014, 06:52 AM   #5
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
Looks nice, but does it do anything that the remote simulator in KMTTG doesn't do?
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 05:56 PM   #6
jgbrown54
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
It's just a small footprint TiVo remote for Windows.

My TiVo is in my media room and the HDMI output runs to 4 other TVs in other rooms. I needed a way to control the TiVo from the other rooms so this runs on my Windows tablet. I don't need to transfer and decode shows. Or if I do I use TiVo Desktop to transfer the files to the desktop in my computer room, then use Direct Show Dump to convert it to MPEG and then use VideoPad or Prism to convert it to any other format. Then I can save it on my 4TB Network drive and play it on my Media Player or DVD player that supports XVID files or share it with a friend.

Last edited by jgbrown54 : 04-20-2014 at 06:02 PM. Reason: Added text.
jgbrown54 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2014, 12:21 PM   #7
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 67,906
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by jgbrown54 View Post
My TiVo is in my media room and the HDMI output runs to 4 other TVs in other rooms.
What HDMI splitter do you use for that? Just curious.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2014, 01:53 PM   #8
jgbrown54
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Fofer View Post
What HDMI splitter do you use for that? Just curious.
Hmm. It's a No-Name from China for $27. Here is a link on Amazon.
http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1
The first picture is not correct. Look at the second one.
I also use a 4 port Switch that I got on EBay. Here is a link to it.
http://www.ebay.com/itm/310901211322...84.m1439.l2649
It's nice because it splits the audio out onto a fiber to run into my surround sound. And I can switch from TiVo, to Media Player, to DVD, to Wii.
So the output of the switch runs to the splitter.
jgbrown54 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |