TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average.
Old 04-06-2014, 05:34 PM   #1
jeffm5690
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
Screen cutoff

I never had this problem with my premiere. I upgraded to a tivo roamio and mine. Since the upgrade, both the left and right of the screen on both roamio and the mini are cut off. I have verified the settings on both boxes and tvs multiple times. Any ideas???
jeffm5690 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 06:09 PM   #2
ncfoster
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by jeffm5690 View Post
I never had this problem with my premiere. I upgraded to a tivo roamio and mine. Since the upgrade, both the left and right of the screen on both roamio and the mini are cut off. I have verified the settings on both boxes and tvs multiple times. Any ideas???
Not sure what you mean by verifying the settings on both boxes and TVs. Which settings? The first thing that comes to mind for me is that the Roamio supports 1080p60, while the Premiere does not. If it is in 1080p mode, then it is highly likely that the TV is operating on a different group of settings than it was with the Premiere. Many (maybe most) TVs will apply different picture size/aspect ratio settings based on what format it is being fed. The names of these settings will vary from one TV to the next. On my Pioneer, the setting that I want is "Dot by Dot", as opposed to things like FULL1, FULL2, ZOOM, etc.

Altogether, more information is probably needed to figure this out, but it doesn't correspond to my experience.
ncfoster is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2014, 12:30 AM   #3
AdamNJ
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Dunellen, NJ
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by jeffm5690 View Post
I never had this problem with my premiere. I upgraded to a tivo roamio and mine. Since the upgrade, both the left and right of the screen on both roamio and the mini are cut off. I have verified the settings on both boxes and tvs multiple times. Any ideas???
press the zoom button?
__________________
Roamio Pro, wired ethernet
Mini using MOCA (from the Pro)

on Cablevision Raritan Valley system (Central NJ)
w/ Cisco PKM803 CableCARD on firmware 1.5.3.1101

*** 2013 newbie to Tivo ***
AdamNJ is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:29 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |