TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 03-21-2014, 01:37 AM   #1
DEC2955
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Kansas
Posts: 51
Suggestions for MINI v2

(1) Add addressable "RF" control
[so that the "RF" Like "IR" can be assigned to a remote + device combo]

(2) Add direct connect "IR"
[so that if a person has an IR system the "MINI" could be hidden or even mounted to the back of a TV with a IR receiver mounted else where.]
DEC2955 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2014, 06:14 AM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,985
Quote:
Originally Posted by DEC2955 View Post
(2) Add direct connect "IR"
[so that if a person has an IR system the "MINI" could be hidden or even mounted to the back of a TV with a IR receiver mounted else where.]
https://www.tivo.com/shop/detail/ir-adapter
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 02:10 AM   #3
DEC2955
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Kansas
Posts: 51
Quote:
Originally Posted by ThAbtO View Post
Thanks for the link.. but that was not what I was looking for.. I was looking for an "like" connection where the lead from my "IR DISTRIBUTION" block could connect and not just a remote IR sensor.
DEC2955 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 11:33 AM   #4
DAF54
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by DEC2955 View Post
(2) Add direct connect "IR"
[so that if a person has an IR system the "MINI" could be hidden or even mounted to the back of a TV with a IR receiver mounted else where.]
I have less than one week's experience with Tivo, but I can confirm this is currently possible. My kitchen TV is wall mounted, no exposed wires, cords, etc. I "nested" the Mini box inside the rails of the wall mount and secured with zip ties. The box is completely out of sight and hidden from view by the TV. There is no "line of sight" between the box and the remote. Standard remote that came with the Mini works perfectly.
DAF54 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 01:12 PM   #5
DeltaOne
Mount Airy, MD
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 183
Quote:
Originally Posted by DAF54 View Post
I have less than one week's experience with Tivo, but I can confirm this is currently possible. My kitchen TV is wall mounted, no exposed wires, cords, etc. I "nested" the Mini box inside the rails of the wall mount and secured with zip ties. The box is completely out of sight and hidden from view by the TV. There is no "line of sight" between the box and the remote. Standard remote that came with the Mini works perfectly.
Same here, in both the kitchen and bedroom. Mini is hidden and its remote works fine.
DeltaOne is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 07:50 PM   #6
DEC2955
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Kansas
Posts: 51
Quote:
Originally Posted by DAF54 View Post
I have less than one week's experience with Tivo, but I can confirm this is currently possible. My kitchen TV is wall mounted, no exposed wires, cords, etc. I "nested" the Mini box inside the rails of the wall mount and secured with zip ties. The box is completely out of sight and hidden from view by the TV. There is no "line of sight" between the box and the remote. Standard remote that came with the Mini works perfectly.
How do I turn on the "RF" on the MINI? as I tried turning it on like I did for my other TIVO's and the "TIVO"+"D" did not work.. the system info window still shows the device as set up for 'IR'??

avid
DEC2955 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 07:51 PM   #7
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,985
I believe the Mini is IR only.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 08:27 PM   #8
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,697
Quote:
Originally Posted by DEC2955 View Post
How do I turn on the "RF" on the MINI? as I tried turning it on like I did for my other TIVO's and the "TIVO"+"D" did not work.. the system info window still shows the device as set up for 'IR'??

avid
The Mini's remote is IR. They're getting reflection off the wall behind the TV (or whatever) to reach the sensor.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 08:46 AM   #9
DigitalDawn
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Jupiter, FL
Posts: 137
Yes, same here.
DigitalDawn is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 02:57 PM   #10
Headford
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 13
Can operate Mini in RF mode with Slide Pro remote

If you purchase the Slide Pro Remote and specify that you are purchasing it for use with a Mini, the remote comes with a USB dongle cable that plugs into the Mini's back USB port.

With the dongle and Slide Pro Remote, the Mini can operate in both IR and FR modes.

Remember to select that you are buying the Slide Pro Remote for a Mini (otherwise the dongle cable won't be included).
Headford is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 02:25 AM   #11
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,946
My wish list would be...

1) Built in RF and remote finder
2) MoCa bridging with gigabit Ethernet
3) Optical audio output
4) 1080p scaling
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 06:38 PM   #12
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 466
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
My wish list would be...

1) Built in RF and remote finder
2) MoCa bridging with gigabit Ethernet
3) Optical audio output
4) 1080p scaling
I really like these. Wish they'd give us MoCA bridging with today's hardware with a software update... However, what's the odds you think we'll see a v2 in the next 2-3 years? Given its relatively newness and the de-emphasis on new hardware. Myself, I had planned to wait for v2, but after the hardware team reduction, I figured it might be awhile and picked up a few more with the advisory panel promo.
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 04:56 AM   #13
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,946
I remember reading a blog post from some hardware designed right after the Mini came out and he claimed that he designed the entire thing himself, so I'm not sure a reduction in staff on the design team is really an indication that there wont be a v2.

Personally I expect them to come out with a v2 if for no other reason then to reduce costs and make the style, and remote, more inline with the Roamio.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 03:19 PM   #14
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,472
So has a version 2 Mini been hinted at? I guess the original Mini has been out over a year now. If they come out with a new version I guess I will need to sell my version one Minis. I didn't even realize it had been so long since I purchased my Minis. Time flies.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 04:48 PM   #15
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,690
Built-in MoCA 2.0 would be nice to have in both the next generation Mini and the "Series 6" DVR.

While I would like to see many of these suggestions implemented, I really don't expect TiVo to come out with a "series 2" Mini for at least another 2 or 3 years, if ever.

Last edited by tarheelblue32 : 03-27-2014 at 12:52 AM.
tarheelblue32 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 08:50 PM   #16
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,946
I bet that if we see a v2 Mini it'll be virtually identical to the original just with slightly different styling to match the Roamio and maybe RF for the remote. I'm betting we're 2+ years away from a major hardware revision.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 01:34 PM   #17
TiVoJimmy
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by jwbelcher View Post
...I figured it might be awhile and picked up a few more with the advisory panel promo.
How did you "pickup a few" Minis with advisory panel promo? I tried at the time and they would only sell me one at the discounted price.
TiVoJimmy is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 02:42 PM   #18
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,946
I bought two using that promo. They were only $25/ea + lifetime. Although I also bought a Roamio, so maybe that's what made the difference?
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2014, 11:48 AM   #19
TiVoJimmy
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
I bought two using that promo. They were only $25/ea + lifetime. Although I also bought a Roamio, so maybe that's what made the difference?
I tried the same thing. The rep would not sell me a second mini for $25.

The only difference is I bought the Roamio Pro and transferred my $6.95/mo service from an S2.
TiVoJimmy is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 12:35 PM   #20
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 466
Quote:
Originally Posted by TiVoJimmy View Post
How did you "pickup a few" Minis with advisory panel promo? I tried at the time and they would only sell me one at the discounted price.
I got 5 at one time, no DVR purchase. I just updated the cart by changing the quantity after adding the first one. Guess online didn't have the restriction.

Last edited by jwbelcher : 03-29-2014 at 12:40 PM.
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 03:54 AM   #21
DEC2955
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Kansas
Posts: 51
Quote:
Originally Posted by ThAbtO View Post
Do you know if this "IR" is ''Plasma Safe''??..
In other words would not mistake bright image on a plasma TV as a IR signal?

The reason I ask is.. I found that I had a USB powered IR system that came with a Windows media remote that I purchased for a system for a system project... but the power supply failed which caused a cascade failure for other parts of the system! ..and it works with the MINI but it is not plasma safe and every other commercial or explosion on TV the sensor flashes as if an IR command was received.
DEC2955 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 03:56 AM   #22
DEC2955
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Kansas
Posts: 51
Quote:
Originally Posted by jwbelcher View Post
I got 5 at one time, no DVR purchase. I just updated the cart by changing the quantity after adding the first one. Guess online didn't have the restriction.
Man could I use a second Mini.. but don't really have the $$ to make my wife happy!
DEC2955 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 05:16 PM   #23
CloudAtlas
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
I remember reading a blog post from some hardware designed right after the Mini came out and he claimed that he designed the entire thing himself, so I'm not sure a reduction in staff on the design team is really an indication that there wont be a v2.
Since TiVo uses off the shelf parts (Broadcom SoC, Zenverge transcoder, standard PC memory, HD, motherboard) and works with DVR manufacturer PACE to build them I don't see much need for hardware designers.

It's one thing if you're doing proprietary custom designs but that doesn't seem to be TiVo. TiVo is all about it's software.

Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Personally I expect them to come out with a v2 if for no other reason then to reduce costs and make the style, and remote, more inline with the Roamio.
True. When unboxing a Mini I was surprised to see the same remote as the Premiere and not the Roamio. I really like the new Roamio's remote with its smaller size and rubber coated buttons. Makes the bigger remotes seem awkward and antiquated.
CloudAtlas is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 09:02 PM   #24
DAF54
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by CloudAtlas View Post

True. When unboxing a Mini I was surprised to see the same remote as the Premiere and not the Roamio. I really like the new Roamio's remote with its smaller size and rubber coated buttons. Makes the bigger remotes seem awkward and antiquated.
Funny, my Roamio and Minis have the exact same remote.

Edit: I'm a moron. They aren't the same after all. Same shape, same buttons, same layout, but Roamio remote is about an inch smaller in length. Never mind.

Last edited by DAF54 : 03-31-2014 at 10:31 PM.
DAF54 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 07:43 PM   #25
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,472
I think the remote would be the entire reason to do a refresh of the Mini. Then they would include RF and an RF remote to match what the other TiVos they currently sell have.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 08:51 PM   #26
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,690
Quote:
Originally Posted by DAF54 View Post
Funny, my Roamio and Minis have the exact same remote.

Edit: I'm a moron. They aren't the same after all. Same shape, same buttons, same layout, but Roamio remote is about an inch smaller in length. Never mind.
Is the guide button in the same place?
tarheelblue32 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 11:01 PM   #27
DAF54
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
Is the guide button in the same place?
Nope, hadn't caught that either. On Roamio it's at 6:00 position under top "wheel." On Mini, it's at 3:30 position.
DAF54 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 12:09 PM   #28
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,472
Quote:
Originally Posted by DAF54 View Post
Nope, hadn't caught that either. On Roamio it's at 6:00 position under top "wheel." On Mini, it's at 3:30 position.
The guide button is also larger.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 01:45 AM   #29
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,946
There is also a "Back" button on the Roamio remote that is useful for some of the applications. The Roamio remote also has the remote finder feature where it plays a little tune if you touch the remote icon on the front of the Roamio.

There is a USB dongle that comes with the Slide Pro that allows you to use the Slide Pro or the original Roamio remote with a Mini. It even has a little button on it for the remote finder feature. But currently it is only available with the Slide Pro.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 02:32 AM   #30
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,690
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
There is a USB dongle that comes with the Slide Pro that allows you to use the Slide Pro or the original Roamio remote with a Mini. It even has a little button on it for the remote finder feature. But currently it is only available with the Slide Pro.
I wonder why they won't sell the dongle either separately or with the standard Roamio remote for people who want to use it with the Mini.
tarheelblue32 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:25 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |