TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-01-2013, 11:50 AM   #2731
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 5,027
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Gotcha. I added a minute after my 1st post after realizing series 3 unit was in the picture.
Yeah, I started to post immediatly but decided I needed to make sure it was accurate so went off to find the post to which I linked.

I used to try and avoid mkv files as I was running Win2k so couldn't run the ffmpeg needed for "ts=on", so xfers took forever. New machine running 8.1 thus new ffmpeg. Holy ****! I can actually see the progress bar moving. Takes < 3.5 minutes to xfer a 44 min 720p recording.
__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 12:00 AM   #2732
meBigGuy
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 8
I thought that if "SAME" appeared in the menu it was not being transcoded. But, no matter since I understand what is happening.

I finally figured out the issue is that the encoding is variable data rate and was approaching 16Mb/s in peak bursts (during high detail scenes) (16000Kb/s). When I selected Highest-5000Kb/s it transcoded to that data rate and the quality suffered as a result.

The TIVO just can't keep up with the higher average data rate that corresponds to scenes with high details (lots of trees with leaves in the breeze, in my case). It can do better than 5000 I think, but I don't know how much. Maybe I will eventually translate stuff to different fixed data rates and see where it breaks.

I guess if you want really high quality you need to load the file in its entirety and then play it.
meBigGuy is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2013, 12:30 PM   #2733
berkinet
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Quote:
Originally Posted by thewebgal
So - I am thinking about upping my system and replacing my TIVOHD with the basic Roamio - can anyone comment if Stream Baby will still work with the Roamio?
It does and with the same 1.1GB buffer size limitation.
I am running Streambaby in pyTivoX on MacOS 10.9.1 (Mavericks) and trying to receive the stream on a Roamio+. So far no joy. Maybe I am looking in the wrong places, but I can't find my stream anywhere on the Roamio+'s TiVo Central. Any ideas? (FWIW, pyTivo is working and I can download videos in My Shows.
berkinet is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2013, 12:37 PM   #2734
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
Quote:
Originally Posted by berkinet View Post
I am running Streambaby in pyTivoX on MacOS 10.9.1 (Mavericks) and trying to receive the stream on a Roamio+. So far no joy. Maybe I am looking in the wrong places, but I can't find my stream anywhere on the Roamio+'s TiVo Central. Any ideas? (FWIW, pyTivo is working and I can download videos in My Shows.
TiVo Central->Apps & Games
Look towards the bottom. If you don't see it then reset the HDUI using following remote sequence:
Thumbs down, Thumbs up, play, play

Then look under Apps & Games again towards the bottom. If you still don't see it that means it's not running properly perhaps because of firewall or A/V software.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2013, 03:57 PM   #2735
berkinet
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
TiVo Central->Apps & Games
Look towards the bottom. If you don't see it then reset the HDUI using following remote sequence:
Thumbs down, Thumbs up, play, play

Then look under Apps & Games again towards the bottom. If you still don't see it that means it's not running properly perhaps because of firewall or A/V software.
Thanks moyekj
Well, some progress. I tried the regular streambaby distribution and it worked. Then I went into the pyTivoX bundle and started streambaby there from the command line. That worked. However, it seems pyTivoX cannot properly start streambaby.

Has anyone else experienced this issue?

OTOH, when I got stream baby to work (manual start from the command line) it displays with "\032" in place of the spaces: stream\032baby I guess this is a known issue... but, is there a workaround?
berkinet is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2013, 12:09 AM   #2736
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
Quote:
Originally Posted by berkinet View Post
OTOH, when I got stream baby to work (manual start from the command line) it displays with "\032" in place of the spaces: stream\032baby I guess this is a known issue... but, is there a workaround?
It's a TiVo bug. Workaround is use a title without spaces in streambaby.ini. I have following entry for title which shows up fine:
title=streambaby
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2013, 04:53 PM   #2737
berkinet
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by berkinet View Post
...it seems pyTivoX cannot properly start streambaby.
Problem resolved. See this post in the pyTivoX thread
berkinet is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 02:57 AM   #2738
Thomaseo1
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Is there a way to make Streambaby, by default, not show subtitles, by using either the .ini file or by modifying another file without disabling it.

Also is it possible to have Streambaby show mpaa rating (G PG PG-13 R etc)from .txt files like PyTivo does?

These 2 things have been bugging me forever and I can't seem to figure them out.

Any help would be appreciated
Thanks....
Thomaseo1 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 10:30 AM   #2739
thewebgal
Registered User
 
thewebgal's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: DC 'burbs
Posts: 132
Quote:
Originally Posted by Thomaseo1 View Post
Is there a way to make Streambaby, by default, not show subtitles, by using either the .ini file or by modifying another file without disabling it.

Also is it possible to have Streambaby show mpaa rating (G PG PG-13 R etc)from .txt files like PyTivo does?

These 2 things have been bugging me forever and I can't seem to figure them out.

Any help would be appreciated
Thanks....

Some of the shows I've grabbed have .avi and .srt files in the folder. I have found if I get rid of the .srt files, I no longer see the subtitles.
Does this help?

FWIW, Steambaby is still working great for me on my Roamio connected to a mac pro running Mavericks.
thewebgal is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 11:03 AM   #2740
Thomaseo1
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Quote:
Some of the shows I've grabbed have .avi and .srt files in the folder. I have found if I get rid of the .srt files, I no longer see the subtitles.
Does this help?
Unfortunately not, the reason why it doesn't help is because it disables subtitles for the movies, even though I may want to use it later on. At current I need to hit the Zoom/aspect ratio button on every movie to turn off subs where I would like to only hit that button to turn them on only when I want them.

Edit*
Two more Questions
What is the best version of Java to use?
How can you completly disable ffmpeg.exe and only use the one built with Java, unless there is a way to use a 64 bit ffmpeg.exe.

Last edited by Thomaseo1 : 01-16-2014 at 04:39 AM.
Thomaseo1 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 04:06 PM   #2741
weggie
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 44
Streambaby can't be seen by Tivo's

Hi,

I have a version of streambaby that was running without incident until a few days ago.

Now, when I start it, none of the tivo's can see it.
The box that is running streambaby is running Windows 7 Ultimate 64bit

No Firewall is on. I have turned it off, and its still not being seen.


I'm open to any suggestions to solve this.

Thanks
weggie is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 04:16 PM   #2742
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
Quote:
Originally Posted by weggie View Post
Hi,

I have a version of streambaby that was running without incident until a few days ago.

Now, when I start it, none of the tivo's can see it.
The box that is running streambaby is running Windows 7 Ultimate 64bit

No Firewall is on. I have turned it off, and its still not being seen.


I'm open to any suggestions to solve this.

Thanks
Welcome to 20.3.x TiVo software. Way to resolve it is reboot the HDUI after starting streambaby:
Thumbs Up, Thumbs Down, Play, Play
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 04:24 PM   #2743
weggie
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 44
Thanks for the reply. This doesn't seem to have fixed it. I have another version of streambaby that is working fine and still shows up. They are running the same version, but on different machines.
weggie is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 06:13 PM   #2744
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
What does streambaby console say? Perhaps there is a port conflict or something where it's never actually starting up and listening? If you're using Java 1.7 (Java 7) on the one that's not working that would probably explain it. Search this thread for solution to that - easiest thing is use Java 6.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 08:28 PM   #2745
weggie
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 44
Sorry for just getting back. I have confirmed that I am using java 1.6 not 1.7.

I have logging turned on and I have the windows 7 firewall off.

Logging is set to info:
Initializing StreamBaby v0.29...
01/26/14 21:22:09 FFmpegJavaVideoModule: FFmpeg-java Module: loaded
01/26/14 21:22:09 FFmpegExeVideoModule: FFmpegExeModule: Loaded
01/26/14 21:22:09 StreamBabyMain: STARTING StreamBaby v0.29...
01/26/14 21:22:09 Listener: added factory
01/26/14 21:22:09 Main: MDNS: http://192.168.56.1:7290/streambaby/
01/26/14 21:22:09 Main: streambaby ready & listening.

Now: I just noticed this: that IP address is the IP of the virtual adapter for the virtualbox insall I have on the machine.

Im going to remove it and see what I get.

Anyone else have any issues with Virtualbox installed on the same machine that SB is on? I have it installed on another machine without incident.
weggie is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 08:32 PM   #2746
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
You can specify ip & port to bind to in streambaby.ini:
ip=192.168.x.x
port=7290
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 09:16 PM   #2747
weggie
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 44
I'll have to set that setting. I will prob, re-install Virtualbox. Thanks for the help!
weggie is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 12:42 PM   #2748
ramiss
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
I just installed Streambaby and I love it. Its better than Pytivo in my opinion. I wanted to throw out a fix for push and a question.

I was having issues pushing to my tivo. I then read that Java 7 and above are NOT compatible with Streambaby. Reverting to Java v6 (1.6) solved it and now both Stream and Push work.

Question... Is there any hack (no matter how technical) to make Streambaby show at the TOP of the Apps menu? Or... heaven forbid... in the Shows menu with the other streaming apps? I hate that this much used app is buried at the bottom of an obscure menu. I'm even willing to break my warranty and edit xml files to make this work.

Thanks!

Richard

FYI... I have a Roamio Plus
ramiss is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2014, 07:28 AM   #2749
DFWDraco76
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Dallas, Texas
Posts: 2
Cool Wow! And Confused...

streambaby-0.29
Windows 7 Ultimate x64
TiVo Premiere in my living room, and a Tivo HD in my bedroom

I'm obviously way behind the curve here on even knowing Stream Baby Stream exists, let alone using it!

Last night, on a whim, I decided to look for a way to stream from my PC to my TiVO. I've tried other things in the past - couldn't even begin to relate all that, it's been a couple years since I tried and failed miserably.

So I was shocked to find this last night: (url to google code site was here but I don't have enough posts to share URLs yet)

And I was even more shocked at how simple it was to set up and use! After downloading the initial zip, I tweaked the basic settings in the .ini and had it running within 5 minutes.

My first two issues "straight out of the box"?
  1. While it worked great on the TivoHD, my Premiere showed:
    Quote:
    "Stream,\032Baby,\032Stream"
    I understand there is an issue about this (saw something on the code.google.com site)
  2. I actually watched a 2 hour movie (mkv) on the Premiere. When using the "Same" quality setting it was beautiful and sounded great - except that every so often (I didn't figure out a pattern), it would clear everything it had queued and say "rebuffering... please wait...". At that point I'd literally have to wait 5 minutes or so for enough to queue before hitting play.

This is where my confusion comes into play, as I started researching what the problems may be and how to fix them.

I see portions of the google code site that have not been touched since 2011, 2012. I'm thinking, "is this an abandoned project??" Then somehow I found this forum. Cool! at first... then, wow, there's just one long thread with people posting for 90+ pages? How on earth is somebody supposed to work with that? It just seems like there should be a subforum dedicated to this project, so individual posts can be made and answered to, and more easily searched.

Ok. Having gotten that off my chest....

I saw from a couple posts that Java 7 is not good - even though 6 is old, not supported, and insecure.... So I went ahead and installed 6 separately. I also had to edit the streambaby.bat file in the beginning, using the full path to java, otherwise I would get, "'java' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file." So after installing Java 6 beside 7, I modified the java path to use 6:
Code:
"C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\java.exe" -Djava.net.preferIPv4Stack=true -Xmx256m -Xmx256m -jar "%~dp0/jbin/streambaby.jar" %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8
I don't know yet if that will help with the stopping and rebuffering, I haven't tested it yet this morning since making that change last night.

QUESTIONS:
  1. Is there a newer version than what I have (.29)? If so, where do I find it?
  2. I thought I saw something somewhere about a newer version of ffmpeg, and that it might make the bufferring/transferring faster? Where can I find that, how do I set it up?
  3. Are there any other tweaks I can do to make things smoother/better/faster/more awesome?
  4. If the google code site is abandoned, as it appears to be (the only recent activity I saw were bugs being posted), can we get that site updated? Or is there a new site somewhere else? A searchable wiki would be really nice!!!

In case it helps, here's the console from last night when I watched the movie. I suspect one of the first 'disconnects' was b/c I'd started the movie on my Premiere, then paused it and went to my TivoHD to see if it worked there, then got out and went back to the Premiere to actually watch the movie.

Code:
C:\streambaby-0.29\native>"C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\java.exe" -Djava.net.preferIPv4Stack=true -Xmx256m -Xmx256m -jar "C:\streambaby-0.29\/jbin/streambaby.jar"
Initializing StreamBaby v0.29...
02/21/14 18:55:35 StreamBabyMain$BshLogger: Download ffmpeg for first-run...
02/21/14 18:55:35 StreamBabyMain$BshLogger: Connecting: http: // streambaby .googlecode .com/files//ffmpeg-r15986-gpl-shared-win32.tar.bz2
02/21/14 18:55:35 StreamBabyMain$BshLogger: Downloading...
02/21/14 18:55:36 StreamBabyMain$BshLogger: Finished downloading, begin extract.
02/21/14 18:55:36 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: avcodec-52.dll (bin/avcodec-52.dll)
02/21/14 18:55:37 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: avdevice-52.dll (bin/avdevice-52.dll)
02/21/14 18:55:37 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: avformat-52.dll (bin/avformat-52.dll)
02/21/14 18:55:37 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: avutil-49.dll (bin/avutil-49.dll)
02/21/14 18:55:37 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: ffmpeg.exe (bin/ffmpeg.exe)
02/21/14 18:55:37 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: ffplay.exe (bin/ffplay.exe)
02/21/14 18:55:37 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: SDL.dll (bin/SDL.dll)
02/21/14 18:55:37 StreamBabyMain$BshLogger: extracting: swscale-0.dll (bin/swscale-0.dll)
02/21/14 18:55:38 StreamBabyMain$BshLogger: Retrieval of ffmpeg complete
02/21/14 18:55:42 Listener: added factory
02/21/14 18:55:42 Main: streambaby ready & listening.
log after close : initContext version=49
02/21/14 18:58:20 Factory: HME receiver connected
02/21/14 18:58:38 Listener: 192.168.1.3 367c2359-530f-4c7b-a5b8-031e98b05df1.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
02/21/14 18:59:55 Listener: 192.168.1.11 icon.png HTTP GET - to factory /streambaby/
log after close : initContext version=49
02/21/14 19:00:08 Factory: HME receiver connected
02/21/14 19:00:21 Listener: 192.168.1.11 95b33854-25b8-4b06-924b-440ad81cad60.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 2445 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 2445 not found.
02/21/14 19:00:45 Listener: 192.168.1.11 I/O Exception handling  HTTP GET 95b33854-25b8-4b06-924b-440ad81cad60.stream: Connection reset by peer: socket write error
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 2509 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 2509 not found.
02/21/14 19:05:24 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET 367c2359-530f-4c7b-a5b8-031e98b05df1.stream: Connection reset by peer: socket write error
02/21/14 19:05:27 Listener: connection to receiver closed
02/21/14 19:05:27 Factory: HME receiver disconnected
log after close : initContext version=49
02/21/14 19:05:37 Factory: HME receiver connected
02/21/14 19:06:02 Listener: 192.168.1.3 22af1f87-0752-4532-92ee-ba4ac61c8b07.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 2716 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 2716 not found.
02/21/14 19:09:49 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET 22af1f87-0752-4532-92ee-ba4ac61c8b07.stream: Connection reset by peer: socket write error
02/21/14 19:09:57 Listener: 192.168.1.3 f7d44ea1-9e33-4b5a-8fff-a7c8ee7021fe.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3053 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3053 not found.
02/21/14 19:10:16 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET f7d44ea1-9e33-4b5a-8fff-a7c8ee7021fe.stream: Connection reset by peer: socket write error
02/21/14 19:10:23 Listener: 192.168.1.3 e9050a1e-e0ea-4127-826c-3343f81a3084.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
02/21/14 19:11:19 Listener: connection to receiver closed
02/21/14 19:11:19 Factory: HME receiver disconnected
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3380 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3380 not found.
02/21/14 19:19:06 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET e9050a1e-e0ea-4127-826c-3343f81a3084.stream: Connection reset by peer: socket write error
02/21/14 19:19:07 Listener: 192.168.1.3 cbb14a64-7bfc-445e-b095-df0670bc8e59.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
02/21/14 19:42:35 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET cbb14a64-7bfc-445e-b095-df0670bc8e59.stream: Connection reset by peer: socket write error
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3450 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3450 not found.
02/21/14 19:46:05 Listener: 192.168.1.3 63f09421-fef3-4ba9-a058-6151518d7df6.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
02/21/14 20:10:50 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET 63f09421-fef3-4ba9-a058-6151518d7df6.stream: Connection reset by peer: socket write error
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3472 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3472 not found.
02/21/14 20:14:36 Listener: 192.168.1.3 d6f54af5-c2c6-4c21-85fa-55246747068d.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
02/21/14 20:40:13 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET d6f54af5-c2c6-4c21-85fa-55246747068d.stream: Connection reset by peer: socket write error
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3495 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3495 not found.
02/21/14 20:42:55 Listener: 192.168.1.3 368a2148-0554-4131-b9f8-d54e3a3265fe.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3520 not found.
02/21/14 21:03:29 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET 368a2148-0554-4131-b9f8-d54e3a3265fe.stream: Connection reset by peer: socket write error
02/21/14 21:03:30 Listener: 192.168.1.3 9ca1b8f9-3752-4b82-a3ee-fd01bc3e223b.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
02/21/14 21:24:59 Listener: 192.168.1.3 I/O Exception handling  HTTP GET 9ca1b8f9-3752-4b82-a3ee-fd01bc3e223b.stream: Connection reset by peer: socket write error
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3538 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3538 not found.
02/21/14 21:28:28 Listener: 192.168.1.3 c51d29a1-7c7d-4469-9ba8-99d527aeff9a.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
02/21/14 21:45:58 Listener: 192.168.1.3 c51d29a1-7c7d-4469-9ba8-99d527aeff9a.stream HTTP GET - to factory /streambaby/
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3553 not found.
StreamBabyStream[#1,uri=null] warning: resource 3553 not found.
02/21/14 21:48:45 Listener: connection to receiver closed
02/21/14 21:48:45 Factory: HME receiver disconnected
Terminate batch job (Y/N)? y

DFWDraco76 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2014, 09:21 AM   #2750
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,965
Quote:
Originally Posted by DFWDraco76 View Post
every so often (I didn't figure out a pattern), it would clear everything it had queued and say "rebuffering... please wait...". At that point I'd literally have to wait 5 minutes or so for enough to queue before hitting play.
That's the 1.1 GB limit. You're not going to be able to fix it.

Quote:
I'm thinking, "is this an abandoned project??"
Yes, it is.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2014, 10:20 AM   #2751
DFWDraco76
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Dallas, Texas
Posts: 2
bummer. Is there anything comparable that is still being actively developed?

I tried adding a password on a directory, but as soon as I do that and start streambaby, the folder disappears as an option.

Code:
dir.4.password=7766
Am I doing something wrong?
DFWDraco76 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 05:26 AM   #2752
reneg
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 454
Quote:
Originally Posted by DFWDraco76 View Post
bummer. Is there anything comparable that is still being actively developed?

I tried adding a password on a directory, but as soon as I do that and start streambaby, the folder disappears as an option.

Code:
dir.4.password=7766
Am I doing something wrong?
To get the directory to reappear, hit the Clear button. That will bring up the password screen and then enter your password.
reneg is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 02:58 PM   #2753
ballzo
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 24
New Windows 7 Build Issue at Rebuffering Point Playback

I rebuilt my laptop with Windows 7 32bit last week due to XP support ending and am having some issue with Streambaby since the Windows 7 installation.

All seems to be working fine, streaming videos until it gets to the rebuffering point in the playback. Then it either stops playing all-together or will start downloading really slowly.

Any idea on what to look at for this? Streambaby had worked flawless when running on XP.
ballzo is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 03:18 PM   #2754
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
Quote:
Originally Posted by ballzo View Post
Any idea on what to look at for this? Streambaby had worked flawless when running on XP.
You should use Java 6 (1.6) instead of Java 7 for Streambaby - that would be 1st thing to check.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2014, 12:31 AM   #2755
ramiss
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
Hi All,

I've searched quite a bit and can't find this specific issue...

Most of my avi files are MP4/MKV and work just fine when streamed. However, when pushed the transfer lasts for a few mins of the movie and then stops cold with a "connection reset" error.

I can, however, get the entire movie to push if I choose anything other than Same bitrate. I'm thinking that by doing this I am forcing it to transcode.

So.. a few questions:

1) Why would the same movie stream just fine without transcoding but not push without transcoding?

2) Is there any way to force transcoding on every file no matter what? Even if I choose "same" quality?

3) Or, is there a program I can use to fix these files since I assume it is the file itself that tivo can't handle?

Question 2 would be my ideal solution at this point.

Thanks for any help.

Richard

Last edited by ramiss : 03-16-2014 at 12:36 AM.
ramiss is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2014, 12:53 AM   #2756
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
ramiss, I believe you can put following setting in your streambaby.ini file to force transcode every time:
quality.default=7

(can be 1-7 with 1=lowest, 7=highest)
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 09:43 AM   #2757
ramiss
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
ramiss, I believe you can put following setting in your streambaby.ini file to force transcode every time:
quality.default=7

(can be 1-7 with 1=lowest, 7=highest)
Thanks but although that may force the quality for streaming, it doesn't work for push.
ramiss is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 09:45 AM   #2758
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,987
pyTivo is generally a much better option for pushes and only transcodes if necessary.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 09:55 AM   #2759
ramiss
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
pyTivo is generally a much better option for pushes and only transcodes if necessary.
I tried pyTivo first. The problem I have is that I use a mini as well and I actually want the reverse... stream all the time (to keep disk space down) except when I want to push and watch on the mini.

Streambaby is also much better at organizing because it inherently supports folders.

So... any way to force Pytivo to only stream unless I push via the web?
ramiss is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 11:56 AM   #2760
ballzo
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You should use Java 6 (1.6) instead of Java 7 for Streambaby - that would be 1st thing to check.
Isn't that a security risk? I'm not so sure I'm willing to risk my PC becoming somebody else's in order to stream videos. Is that what everyone is doing?
ballzo is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:04 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |