TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 03-06-2014, 04:42 PM   #1
TampaDon
Don
 
Join Date: Apr 2004
Location: San Tan Valley, AZ
Posts: 87
Random reboots while playing and recording

Hi.

I called TiVo today because I started having some random reboots while playing recordings.

I also noticed that the TiVo rebooted Tuesday while recording The Talk and yesterday while recording the Today show.

The TiVo is also forgetting where I leave off when stopping a playback.

Tivos only solution was to remove my external hard drive and see if the problem goes away. They said it would delete all my 339 recordings. I cried foul and she said to just transfer everything to other rooms. I said what about all the show time, Hbo, lifetime etc that won't transfer and she said oh well. And I don't have enough space on the others anyway.

Does anyone have any other suggestions?

I don't think having me delete my 339 recordings is a VALID testing tool. Do you?

Help.

Don
TampaDon is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 05:51 PM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,675
Having an external drive only adds to the problem, whenever one of the drives fail, you lose all the recordings since it was attached. If you could transfer/copy them, they could go to another Tivo or PC with Tivo Desktop Plus (not free), or PyTivo, KMTTG.

Most likely, the external drive, its enclosure, or the cable is starting to fail. It may also be due to age, those Tivo Expander drives only last 2-3 yrs.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 05:58 PM   #3
SOCATivo
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: RSM, CA
Posts: 57
Hmm, my Premier XL rebooted on Tuesday also for no apparent reason.

Is this a common thing?
__________________
Keith
SOCATivo is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 06:09 PM   #4
mburnno
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 131
Both of my Roamio's reboot every since Tivo pushed the latest firmware 20.3.8.1.RC1-USA-6-848, before then the Tivo's were somewhat solid. Way to go tivo!!! I really hope the RC1 does not stand for "release candidate" if it does then what the HELL is Tivo doing pushing beta software out to it's users.
mburnno is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 06:19 PM   #5
SOCATivo
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: RSM, CA
Posts: 57
"RC" generally does stand for Release Candidate...
__________________
Keith
SOCATivo is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2014, 12:17 PM   #6
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 433
I've had reboots for the past few weeks too. I was running 20.3.7 when it started (I was late to receive the 20.3.8 update).
__________________
Roamio Pro + Minis
TivoHD
Hughes SD-DVR40 (Retired)
Sony SAT-T60 + Turbonet (Retired)
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2014, 07:22 PM   #7
series5orpremier
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 103
My Roamio Basic reboots more than once an hour while watching MLB.TV. The only solution I know of is to not use MLB.TV on the Roamio. I wonder if it has something to do with the video source not providing enough data at a fast enough pace for Roamio's tastes, although my MLB.TV picture seemed HD or almost HD.

Last edited by series5orpremier : 03-07-2014 at 07:38 PM.
series5orpremier is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 03:42 PM   #8
alyssa
Registered User
 
alyssa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: The Mountains of New Hampshire
Posts: 1,590
i've upgraded my hdd with a AV unit..gotten two reboots while watching during the last week.

my thought was a bad hdd
__________________
Roamio Plus LT upgraded w/3TB
XL4 LT + external w/2TB
Premiere LT upgraded w/2TB (for sale)

For all your Comic-Con needs.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
alyssa is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 09:36 PM   #9
TampaDon
Don
 
Join Date: Apr 2004
Location: San Tan Valley, AZ
Posts: 87
I think I'll wait a little while and see if a new update comes out. I'm not deleting literally hundreds of recordings over a few reboots.

Don
TampaDon is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 11:19 PM   #10
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,675
Quote:
Originally Posted by TampaDon View Post
I think I'll wait a little while and see if a new update comes out. I'm not deleting literally hundreds of recordings over a few reboots.

Don
As a safe measure, you should copy them over to your PC, at least the unprotected ones. If the box get exchanged, you can copy them back after the new box gets subscribed.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2014, 07:25 PM   #11
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,519
Mine rebooted Saturday night. Now I come home and it is sitting at almost there as it boots up again.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 10:29 AM   #12
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 240
We found an interaction between the box and the service that was causing some random reboots. We made a change to the service last night that should resolve the problem. Please make a connection to the TiVo Service.

If you experience more than one reboot after making the connection to the TiVo Service, please email me your TSN with the subject "Random Reboots". (margret@tivo.com)

I am very sorry for the trouble!
--Margret
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 10:36 AM   #13
skid71
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 101
I hope this fixes the issue. We have experienced between 14-20 reboots over the last 4 weeks. Will keep an eye on the Roamio + Mini's and this thread.

Thanks Margret
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x2
Slide Pro
skid71 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 01:51 PM   #14
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 433
Quote:
Originally Posted by skid71 View Post
I hope this fixes the issue. We have experienced between 14-20 reboots over the last 4 weeks. Will keep an eye on the Roamio + Mini's and this thread.

Thanks Margret
Its harder to detect, but I do think Minis were effected too. I noticed a few moca uptimes reset which weren't expected.
__________________
Roamio Pro + Minis
TivoHD
Hughes SD-DVR40 (Retired)
Sony SAT-T60 + Turbonet (Retired)
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 02:20 PM   #15
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,446
Thanks for the feedback, mine has rebooted several times lately after going months without an issue. I was just about to call, now I don't have to.
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 08:40 AM   #16
alyssa
Registered User
 
alyssa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: The Mountains of New Hampshire
Posts: 1,590
to check & see if the tivo rebooted while you're away try turning on the clock by

Select-Play-Select-9-Select while playing a recording.

fingers crossed yesterdays update solves the issue!
__________________
Roamio Plus LT upgraded w/3TB
XL4 LT + external w/2TB
Premiere LT upgraded w/2TB (for sale)

For all your Comic-Con needs.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
alyssa is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 08:47 AM   #17
Sixto
Registered User
 
Sixto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 167
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by alyssa View Post
to check & see if the tivo rebooted while you're away try turning on the clock by

Select-Play-Select-9-Select while playing a recording.

fingers crossed yesterdays update solves the issue!
I usually just go into Account & System Info/DVR Diagnostics, advance to the bottom for the Cablecard 1 listing, and look at Time Since OOB Tune Start. It's the number of seconds since the last reboot. 86,400 seconds per day.

My three Roamio's have been good the last few days, though only the two Pro's had rebooted recently, the Plus had been up for 52 days last I looked. The Pro's had both been re-booting at least once per week.
__________________
FiOS with Ultimate HD, 75/35 Internet & Voice
Roamio Pro's (2), Roamio Plus (1), Mini's (4)


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sixto is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 10:50 AM   #18
skid71
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 101
Our Mini's are using MoCA. The great room Mini has been the rebooting culprit (at least that's the TiVo we've been watching during the winter) and was noticing at the end of programs, (the last 2 minutes) that we would lose network connection. Just about every show would display this issue.

Since connecting to the TiVo yesterday, we haven't experienced this issue or a reboot.

Forced connection with our Pro & both Mini's.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x2
Slide Pro
skid71 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2014, 01:51 PM   #19
crisfer
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 8
My TiVo Roamio pro was fine until shortly after an update it started rebooting during recordings on 2/10/14 it has done it about 5 times that I am aware of including last night 3/14/14. After calling tech support and my Tivo checked out fine I was given this silly option to pay 599.99 plus tax and 49.99 fee and I would be shipped a brand new Tivo pro and then I would have to transfer all 41% of my shows onto the new one then send the old one back with a pre paid shipping label then I would receive a refund of over 600 dollars but tech could not be precise on amount just that it would be no less than 600 dollars I said what I have do what and pay what this is just ridiculous I have already shelled out 600 plus tax so I told him I dint think that would work out and I would cross my fingers for Tivo to get this software glitch figured out.

Come on Tivo get this software glitch fixed already! Make sure to include a future software patch to include a fix that would not let the TiVo reboot during a recording!
crisfer is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2014, 01:55 PM   #20
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,519
Did you even bother to read a few posts up before replying?
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2014, 05:34 PM   #21
alyssa
Registered User
 
alyssa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: The Mountains of New Hampshire
Posts: 1,590
slamming the "like" button

no reboots since i turned the clock on
__________________
Roamio Plus LT upgraded w/3TB
XL4 LT + external w/2TB
Premiere LT upgraded w/2TB (for sale)

For all your Comic-Con needs.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
alyssa is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 03:00 PM   #22
kirk1701
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 186
Good to know it's not just me.
Started rebooting about a week ago and normally you would guess it, most inconvenient times too, while recording.

Roamio Pro, no external drive.

TiVoMargret,
Mine has connected a few times since the 13th (Date of your post) I checked.
Last reboot was last night March 16th.

E-Mail sent
kirk1701 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 08:52 PM   #23
bmgoodman
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Northern VA, USA
Posts: 918
I've had about a half dozen random reboots on my Roamio Pro in the last 4 weeks or so. The latest was last night while recording The Mentalist (actually during the padded second hour).

I thought this was recently resolved, but I'm not so sure.
bmgoodman is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 09:27 PM   #24
brianric
Registered User
 
brianric's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Pennsville, NJ
Posts: 1,045
Had problems with ramdon reboots on Roamio Pro. Had unit replaced last month, have not had a random reboot since.
brianric is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 09:28 PM   #25
kirk1701
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 186
Quote:
Originally Posted by bmgoodman View Post
I've had about a half dozen random reboots on my Roamio Pro in the last 4 weeks or so. The latest was last night while recording The Mentalist (actually during the padded second hour).

I thought this was recently resolved, but I'm not so sure.
Now this is odd
Same time frame when mine rebooted?
kirk1701 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 07:14 AM   #26
skid71
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 101
More random reboots with the Mini in our great room.

Email sent

Had another one last night at approximately 8:20pm CDT. Anyone else have issues around this time?

Skid
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x2
Slide Pro
skid71 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 08:30 AM   #27
kirk1701
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 186
Quote:
Originally Posted by skid71 View Post
More random reboots with the Mini in our great room.

Email sent

Had another one last night at approximately 8:20pm CDT. Anyone else have issues around this time?

Skid
No reboots last night
kirk1701 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 12:31 PM   #28
crisfer
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 8
My crappy Comcast Motorola DVR never had this problem. Come on Tivo get this resolved its not rocket science!
crisfer is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 01:15 PM   #29
HarperVision
Registered User
 
HarperVision's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,164
Quote:
Originally Posted by crisfer View Post
My crappy Comcast Motorola DVR never had this problem. Come on Tivo get this resolved its not rocket science!
Well, it's actually harder than rocket science, given the fact that Hitler used rockets on England during WW II and we sent a man to the moon in 1969. We didn't get TiVo and ReplayTV until 1999. You do the math! (I read that here in the forums not too long ago, so it must be true.)
__________________
Dave Harper
Director, Event Technology
ISF, CTS
HarperVision is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 03:13 PM   #30
kirk1701
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 186
Quote:
Originally Posted by HarperVision View Post
Well, it's actually harder than rocket science, given the fact that Hitler used rockets on England during WW II and we sent a man to the moon in 1969. We didn't get TiVo and ReplayTV until 1999. You do the math! (I read that here in the forums not too long ago, so it must be true.)
I agree
Tivo don't know the problems exists till we say the exists now they know and will take time to fix.

I've been with Tivo since 2001 and each box has been the same way, when its new just like an iPhone or Windows OS you have little problems that need to get patched.

But the patch just takes time

Series 1, 2 and now 3 all had issues but all got resolved in due time and in a reasonable time frame.
kirk1701 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |