TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 09-16-2013, 03:40 PM   #1
go470sailing
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
Samsung PN51F5500AF Not Syncing

We have 3 Samsung PN51F5500AF's hooked up to Tivo Mini's on one job site and 2 PN51F5500AF hooked up to Tivo Mini's on a completely different job site. They are hooked up as simple as possible...HDMI out of TIVO Mini into HDMI 1 on tv. Sound is through the tv speakers, we are using the Tivo Mini remote to control the unit.

It seems that the units are not correctly syncing on the HDMI signal. We have an HDMI tester that allows us to capture and insert our own HDCP and EDID between devices, and it cannot work. We believe it to be failing to handshake with the tv. We have tried different cables, and the only resolution has been to go component.

I hope that Tivo checks into this and comes up with a software fix FAST as samsung tv's are very popular.
go470sailing is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 08:48 PM   #2
mabittin
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Madison, WI
Posts: 22
I also have samsung (dont know model off the top of my head) and I'm having same issue...
mabittin is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 09:59 PM   #3
LJP
LJP
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6
Arrow Samsung Smart??? TV

My new Samsung Smart TV also cannot reliably maintain the handshake with the Tivo Mini. Firmware is current on TV and Tivo...hate to go to A-V components but may have no choice...calls to Samsung are not helping to date.
LJP is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 06:22 AM   #4
go470sailing
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
I got the same run around from their tech support. Please update this ticket with the model of your tv so we can help them figure out where the issue resides. Here's the solution for now...

Install Component Cables as well as HDMI. In our market there are selected channels that require the HDCP (it puts a message on the screen).

What I find amazing is if you unplug the HDMI cable, it doesn't re-handshake. The only way to fix the issue is to power cycle the unit, then who knows how long it will be until it fails again
go470sailing is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 01:22 PM   #5
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 234
We are looking into this issue, and we could use your help getting more details.

If you are experiencing this problem, please connect the Mini and the TV via HDMI, go to LIVE TV, and enter 777-CLEAR, and then 911-CLEAR, and then "Connect to the TiVo Service" TWICE. (You can restore the Component Cables before you connect to the TiVo Service, but I need it to be HDMI-only when you are in Live TV and entering the codes.)

Then, please email me (margret@tivo.com) with the model number of your TV, the TiVo Service Number of your Mini, and the date/time you entered the codes above. (If you happen to live in Silicon Valley and would be open to a TiVo engineer visiting your house/TV, please let me know that too.)

Thanks!
--Margret
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 07:15 PM   #6
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 234
We are still hoping someone can do the steps I outlined above to send us logs so we can look into this issue.

Please use the email subject: "Samsung TV issue".

Thanks,
--Margret
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 08:27 PM   #7
AdamNJ
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Dunellen, NJ
Posts: 303
Not having an issue with my 2012 model smart TV, Samsung UN32EH5300. I power the TV off using the Tivo Mini's remote. When I come back to the TV, I hit the same tv power button and it shows me Tivo Central.
- 4 day old Mini user
__________________
Roamio Pro, wired ethernet
Mini using MOCA (from the Pro)

on Cablevision Raritan Valley system (Central NJ)
w/ Cisco PKM803 CableCARD on firmware 1.5.3.1101

*** 2013 newbie to Tivo ***
AdamNJ is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 03:10 PM   #8
DyeHard
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Mini and Samsung HDMI Issue

I'm having the HDMI handshake issue with the Tivo Mini. I just went through the process detailed by Margret and sent the feedback to her.

I have 2 Mini's that each fail to handshake 70% of the time I turn on my new Samsung UN40F6300AF. I've tried changing the cables, using different HDMI ports and nothing works. I have connected my old Tivo Series 3, new Roamio Pro and even my Sony Playstation to the Samsung TV and power cycled the TV 100 times. While the Mini failed 70% of the time the other 3 HDMI devices worked 100% of the time with the same TV and HDMI cable.

I'm more than happy to work with anyone at Tivo to provide additional information or perform more tests.
DyeHard is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2013, 08:57 AM   #9
LJP
LJP
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6
Regarding the Samsung Smart TV not Syncing with Tivo Mini.

TV model is Samsung LED Series 6 "6350".
Note: this workaround seems to be working in the mean time:
When you want to wake-up the TV and have HDMI connection active:
Push Live TV button, pause 10 seconds then,
Push Tivo button then,
Push Green TV button

L
LJP is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2013, 09:19 AM   #10
LJP
LJP
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6
UPDATE, there is a new TIVO message displayed on my Samsung TV this afternoon regarding the issue outlined in this thread.

Tivo message says, TV is not authorized for the HDCP/HDMI connection remove the HDMI cable from BOTH the TV and the Tivo Mini.

Then it directs the user to use the component cables included with the mini....I guess this means they are working on a solution but since the Mini does not ship with component cables, this can be problematic. It also required a re-boot of the Mini to clear the error message.
LJP is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 11:20 PM   #11
kjdayley
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Havin the same issue with older Samsung DLP.
kjdayley is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2013, 09:33 AM   #12
grey ghost
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 159
I'm having the same problem with a brand new Samsung 6300 and the Mini. I'd be happy to send somebody logs is someone will tell me how to go about it.
grey ghost is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2013, 05:44 PM   #13
jmpage2
Registered User
 
jmpage2's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,881
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
We are still hoping someone can do the steps I outlined above to send us logs so we can look into this issue.

Please use the email subject: "Samsung TV issue".

Thanks,
--Margret
Margret,

I am actually having a similar HDMI handshake problem between a Mini and a Panasonic 42" plasma TV... but the problem is intermittent and has not occurred in some time. When the problem does occur I will turn on the TV (Mini is always on) and the screen is black. Disconnecting and re-connecting HDMI cable on the Mini causes the HDMI connection to re-establish.

Do you still want the diagnostic data?
jmpage2 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2013, 05:45 PM   #14
jmpage2
Registered User
 
jmpage2's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,881
Quote:
Originally Posted by grey ghost View Post
I'm having the same problem with a brand new Samsung 6300 and the Mini. I'd be happy to send somebody logs is someone will tell me how to go about it.
Look at Margret's post above, she provided specific steps to use to send them diagnostic data, as well as emailing her after the diagnostic data is sent.
jmpage2 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 12:47 PM   #15
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 234
We believe we have a fix for this issue in our Beta software, due to be released later this month. If you'd like to verify the fix works for your setup, please:

1. Sign up at http://fieldtrials.tivo.com

2. Email me with the subject: "TiVo Mini TV Sync issue" and let me know you have signed up for the Beta program.

Thanks,
--Margret
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2013, 04:49 PM   #16
go470sailing
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
Look Forward to testing it. I have just signed up and emailed Margaret
go470sailing is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2013, 07:41 PM   #17
ehsfriend
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 9
Having the same issue w/ my Mini hooked up to a brand new 55 inch LCD. The prior Premiere had no HDCP issues at all.

Will sign up for field trial and email
ehsfriend is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2013, 10:50 PM   #18
trlyka
Registered User
 
trlyka's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 75
Same here with the HDMI issue.

The Samsung model I use with the mini is LT-P326W. It's about 10 years old. I have the XL 4 on my living room Samsung which is currently a 50" DLP (HL-P5085W/HL-P5685W).

I will be sending my info to Margaret.....
__________________
TiVo XL4, TiVo S3, TiVo HD, TiVo Mini (No Subscription, but still works S2 and S1)
trlyka is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2013, 10:31 AM   #19
go470sailing
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
I spoke to the rep, he said Tuesday the release would be avalible to fix this issue. He commented that it was a timing issue with one Panasonic model, and all Samsung TV's. Let's hope this fixes the issues. I know our customers are very unhappy with this issue right now.
go470sailing is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2013, 12:11 PM   #20
trlyka
Registered User
 
trlyka's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 75
HDMI hub worked

I had a Rocketfish 4 port HDMI hub that I wasn't using and that did the trick. So it's definitely a Samsung HDMI handshake issue. So far, TiVo mini is ready to go no matter how long the TV is turned off. Hopefully the update will fix it, but if not, the HDMI hub is a good bandaid in the meantime.
__________________
TiVo XL4, TiVo S3, TiVo HD, TiVo Mini (No Subscription, but still works S2 and S1)
trlyka is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 05:08 AM   #21
trlyka
Registered User
 
trlyka's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 75
Update worked!

So far since yesterday morning I am not having the HDMI issue. When I go to the TiVo input, I see TiVo central. Yay!
__________________
TiVo XL4, TiVo S3, TiVo HD, TiVo Mini (No Subscription, but still works S2 and S1)
trlyka is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 11:23 PM   #22
trlyka
Registered User
 
trlyka's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 75
Quote:
Originally Posted by trlyka View Post
So far since yesterday morning I am not having the HDMI issue. When I go to the TiVo input, I see TiVo central. Yay!
Unfortunately it looks like I have to take back what I said. It's still not working. I guess a software upgrade only last about 24 hours. It's doing the same thing it was doing before. I had to reboot the TiVo mini and it tried to start up a few times on its own. I think it took about three tries before it actually started working. It looks like I'll have to hook up my HDMI switch again.

Bummer
__________________
TiVo XL4, TiVo S3, TiVo HD, TiVo Mini (No Subscription, but still works S2 and S1)
trlyka is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 06:55 PM   #23
go470sailing
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
HDMI Issue solved for me on all tv's too
go470sailing is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 10:19 AM   #24
trlyka
Registered User
 
trlyka's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 75
Quote:
Originally Posted by go470sailing View Post
HDMI Issue solved for me on all tv's too
I thought my mini HDMI issue was solved too. After a day though, it started again and I had to reboot the mini to get HDMI. I added my 4 port HDMI switch back into the mix because I was tired of it not working. Was anything changed (software update) between last Tuesday and this?
__________________
TiVo XL4, TiVo S3, TiVo HD, TiVo Mini (No Subscription, but still works S2 and S1)
trlyka is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 07:19 PM   #25
dslunceford
Registered User
 
dslunceford's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: No. VA/D.C.
Posts: 4,897
Is this still an ongoing issue? Added a new mini a couple of weeks ago to a new LG tv. Worked fine at first, but in last week I've had to reboot the mini in order to get a signal.

Seems to work fine after a reboot. The location is where kids primarily play video games, so they switch the TV from the Mini HDMI input to the PS3 HDMI frequently.
__________________
--Steve



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dslunceford is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |